Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 София от високо?
Автор: Ivanpg   
Дата:   10-11-15 16:20

Здравейте,

иска ми се да се пробвам да направя няколко снимки на София, вечер, от високо. Но ми е трудо да измисля локации откъдето да ги направя.

Дайте идей? Все трябва да има сгради със свободен достъп от които човек да може да направи няколко снимки. Аз се сещам за заведението Таван, но ми трябват и други идей.

От НДК може ли да се направят снимки - то ест как стой въпроса с достъпа?

Най-добри снимки биха станали вероятно от новостроящите се сгради до НДК, защото са наистина високи, но едва ли бих успял да получа достъп до тях. Всякакви идей са добре дошли :)

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: София от високо?
Автор: realnoncho   
Дата:   10-11-15 16:36

Отиди на Витоша.
Вземи си дрон.
Убеди мениджъмънта на хотел Родина, че много имат нужда от снимки от покрива.
...

Поне още толкова варианти [smilie25]

Дата:   10-11-15 16:53

Дрон..да си купя нямам пари, някъде дават ли под наем?

За Витоша - може ли да ми препоръчате някое място? Освен Камен дел(където все още не съм бил) и Копитото други не знам.

За хотел Родина..трудно, но идея е! Мерси!

Автор: colorphoto   
Дата:   10-11-15 17:15

Те и да дават под наем дрон,което е малко вероятно,за да го управлява човек трябват много тренировки ,има си курсове,инак го разбиваш в някой джам,или нечия тиква барабар с камерата.

Публикацията е редактирана (10-11-15 17:16)

Дата:   10-11-15 17:16

Да естествено, че трябва да свикнеш как се управлява. Наясно съм, че не е лесно. И не бих го наел без да съм се подготвил добре теоретично. Но като цяло не мисля, че някой дава под наем, поне не съм срещал, а съм търсил.

Автор: e-mil   
Дата:   10-11-15 20:59

За почти всяка техника има хора, които дават под наем. Просто в случая заедно с дрона ще наемеш и човека, който го управлява.

Автор: PhotoBo   
Дата:   10-11-15 21:36

Демек някой ще дойде и ще му направи снимките...и то с дрон, е то какъв кеф му остава на човек да снима...? В тоя случай най-добре да си ги свали от интернет и да им се кефи тайно, все едно сам ги е направил. Егати идеите [smilie8]

Публикацията е редактирана (10-11-15 21:38)

Дата:   10-11-15 22:20

Автор: PhotoBo
Дата: 10-11-15 21:36
"Демек някой ще дойде и ще му направи ...и то с дрон, е то какъв кеф му остава на човек да снима...?... Егати идеите"

Ако иска кеф с хвърчило ще събира пари и ще се учи да го управлява. Не теоретично, а практично.

Само че в случая му е все тая дали ще вдига дрон или ще се вози на хеликоптер. Очевидно иска да прави снимки, а летенето е само средство. Ако наеме дрон никой няма да снима вместо него. Той ще казва къде, по кое време, колко високо, накъде да гледа и т.н. (в ограничителните рамки на разрешеното, разбира се). Какъв е проблемът управлението на хвърчилото да бъде у един, а контролът на целия процес у друг?
Същото ще е, ако реши да снима видео и му потрябва кран. Никой няма да му го даде ей-така, ако ще и 5 записа на заповед да подпише. Ще трябва да наеме специалист към него и да му плаща на час.

Както работи професионалният фотограф за голяма поръчка - един му организира локациите, друг му гримира модела, трети му носи и наглася осветлението, четвърти му държи рефлектора... той само казва кое къде иска да бъде, после се намества и само щрака с копчето. Да се чудиш какъв му е кефа.
Така работи и кинооператорът - нарежда на осветителите кое къде да се светне, а после само композира кадъра и си следи движението. Друг безименен младок му мести фокуса в подходящия момент, а трети и четвърти се грижат за фарта и бутат оператора напред-назад. Ама не те избират накъде да се движи камерата, нито избират кое да е на фокус.

Когато не можеш да правиш всичко сам си наемаш хора към техниката. Това не са нови идеи - просто така работят нещата.

Дата:   11-11-15 00:04

Като цяло съм съгласен с e-mil, но съм на прекалено любителско ниво все още и имам мнооого за къде да се подобрявам и с времето трябва да станат все няколко прилични кадъра нощем. И все пак ако някой даде идей за удобни локации бих бил благодарен.

Автор: g_ivanofff   
Дата:   11-11-15 00:05

Освен Таван, според мен доста по-добри локации са снимките, които ти търсиш за София от високо са и "При Орлите" (в сградата на Министерство на транспорта) и САСА в хотел Хемус (затвориха преди време. Сега не знам дали работят).

Дата:   11-11-15 00:25

Ооо не бях разбрал, че човека иска да снима София от високо за някакъв проект или поръчка и търси хора, които да му помогнат със заснемането. Все си мислех, че става въпрос за хоби, снимки на ентусиаст, който търси удобна локация за нощни снимки на София и снимането ще създаде голямо удоволствие, вместо само крайния резултат, а то какво било... Моля да бъда извинен за простото си предположение.
В такъв случай екип от професионалисти с хеликоптер или боен самолет и парашутисти ще свършат идеална работа. Автора даже може да натиска ентъра от земята, пък може и спокойно да си пие биричката в някое нощно заведение, а след това да избере най-добрите нощни снимки заснети от екипа след като кацнат и да ги представи на възложителя. Успех в начинанието и после да покажеш снимки, за кефа от снимането вече няма да се обаждам. [cool]

Дата:   11-11-15 01:06

Дата: 11-11-15 00:25
Все си мислех, че става въпрос за хоби, снимки на ентусиаст...

Е, дай сега като е хоби да събира пари година-две-три, после още няколко месеца да се учи да лети и чак тогава да си направи желаните снимки. [smilie18]

Дата: 11-11-15 00:25
"В такъв случай екип от професионалисти с хеликоптер или боен самолет и парашутисти ще свършат идеална работа."

Иронията ти е тъпа и неуместна - той вече е търсил да наеме дрон. След като никой няма да си даде дрона на непознат, очевидно начинът е да го наеме с човек, който да го управлява. Няма никакво значение дали ще изпълнява поръчка или ще снима като любител. На него са му важни снимките, а не летенето.
Утре ако поиска да снима в друг град дали ще го посъветваш първо да изкара шофьорски курсове, а после да си купи кола? Или просто да си избере транспорт и да стигне веднага? Къде ще му е удоволствието - в шофирането или в снимането?

В разговор с околните се научи да отделяш важното преди да дрънкаш!

Дата:   11-11-15 12:24

Ще се опитам да не дрънкам, благодаря за съвета. Всичко което исках да кажа е, че идеята някой да ти направи снимките, като цяло е тъпа. Не казвам, че не си прав за осъществяването и, а просто, че според мен се разваля удоволствието от самото заснемане, без да омаловажавам крайния резултат ни най-малко! Особено, когато става въпрос за любителско снимане. За момчето макар гледайки за дрон ще има по-голяма полза от това да му се предложат места от където да направи кадрите, коити желае и то с голям кеф, пред това да разчита на екип от професионалисти с разни хай тек устройства и пособия. [smilie3]
Провокиран от разсъжденията в тази насока, дори отворих нова тема, за да видя какви са обществените нагласи в това отношение, в която не е нужно да участваш. Мисля, че разбрах правилно мнението ти, че целта оправдава средствата. Без излишна ирония искам да кажа, че приемам и разбирам, че така е при професионалистите! Аз лично като люботел снимам за кеф, фотографията е нещото, което ми доставя най-голямо удоволствие, но тази направена от самия мен, без някакви претенции за професионална изява! Но това съм аз, не казвам, че така трябва да са всички, може и там да ми е грешката и за това да дрънкам глупости за кефа и удоволствието от самото снимане...

Автор: photoforce   
Дата:   11-11-15 12:25

www.youtube.com/otnebeto :)

Дата:   11-11-15 13:23

Дата: 11-11-15 12:24
"Всичко което исках да кажа е, че идеята някой да ти направи снимките, като цяло е тъпа... според мен се разваля удоволствието от самото заснемане..."

Продължаваш да обвързваш снимането с управлението на полета, а те са две съвсем различни дейности. И разсъждаваш за дроновете само като машини с вградена камера, което изобщо не е задължително.
Ако намери достатъчно голям дрон под наем няма да има проблем да си сложи собствения ДСЛР и да определя височина и ракурс. Може да гледа в FPV-то на собственика, може да получава картина на отделно устройство и т.н.

Ще снима той, а не собственикът на дрона. Колко по-просто да го обясня?
https://www.youtube.com/watch?v=9FUDd41rv5Y

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »