Автор: PhotoBo
Дата: 21-09-15 11:40
Аз също бях скептичен и предубеден, когато ставаше въпрос за трети производители, като Сигма, Тамрон, Самянг и др... но навремето реших да експериментирам и започнах да тествам с различните марки. Оказа се, че донякъде напразно съм се притеснявал и настройвал негативно към третите производители и към днешни дни нещата съвсем не стоят така, както го мислех. 24-70/2.8, който споменах по-горе е точно стабилизирания Тамрон и май-това е един от най-качествените варио обективи, които съм имал. Та в тая връзка по повод коментара на marrio31, че видиш ли Сигма, Тамрон и др. не стават и не са истински обективи, мога само да кажа, че личната предубеденост само ни ограничава, вместо да ни помага да преоткрием някой истини. Друг е въпроса за конкретния обектив, за това търся и вашето мнение, все пак Сигмите се славят с някой несъответствия при някой от техните стъкла, особено такива с фокуса.
Относно цената, гледам варира и спокойно се намира за около 500-550 паунда. Моята тънка сметка (ако стигна до това решение, разбира се...) е да продам двете стъкла за около 350 пак навън и след това да добавя едни 150-200 паунда от себе си и съм готов.
Чудя се и за ватианта Nikkor 50/1.4 D, който също има хубаво боке и маже задния фон добре, но четох, че Сигмата е по-бърза, фокуса кове и е достатъчно остра и по крайщата. Един вид Никкор-а го определят като строго портретен, като модела трябва да е разположен не в края на кадъра, докато Сигмата повече я спрягат като мулти обектив, чиято сила му е работата по събития с лоша и недостатъчна светлина. Както и разбира се за индивидуални портрети, които могат спокойно да бъдат разположени в края на кадъра и да бъдат достатъчно детайлни и остри. Сравнено с Никкор-а бокето било по-нервно, докато Никкора много добре и приятно мажел и отделял фона. Та отново размисли и срасти...
![[smilie11]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie11.gif)
Публикацията е редактирана (21-09-15 11:46)
|
|