Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с огледалото Nikon D7100/Идея за сервиз?
Автор: cvetanhristev   
Дата:   24-08-15 23:21

Добър вечер, пиша тема, в която включвам две неща по които ще говорим, но преди това да вмъкна предишни теми, прочетете ги преди тази, най-вече първата:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1672255&t=1672255

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1695160&t=1695160

-Първото нещо е, че имам проблем при снимане с моят фотоапарат, които вече ми се случва за втори път и на другият ден изчезва - на мониторчето ми изписва ERROR и отделно при снимане ми се дига наполовина огледалото , реално не иска да снима и трябва втори път да натисна че да се прибере обратно(случва се с 18-105 и 50 mm 1.8 - реално е в апарата проблема).
Снимката, която може да се получи, е половината черна. Не съм го пращал все на сервиз, понеже нямам възможност засега, а и отделно факта, че на другият ден уж не ми го прави проблема, но смятам че трябва да се оправи това нещо, да го пратя на сервиз.
Мисълта ми сега е дали някой е имал подобен проблем с огледалото и по какъв начин се е оправил с него и дали съответно проблема се получава от изпускане.(вижте по-надолу)

-Отделно искам да чуя малко мнения за сервиза на Никон, дали изобщо си вършат работата и смятате ли, че като го пратя апарата и заедно да речем с двата обектива и видят какво му има на апарата(в случая за огледалото) и да си констатират че проблема е малък, но реално по телефона да ми кажат че е по-сериозен проблема и да ме измамят и да вземат повече пари или отделно уж да ми го оправят и после пак да се появи друг проблем??
Апарата ми е купуван от Дубай(един познат) и реално няма гаранция, да му подложа ли и едно почистване за петънца, дори реално да не съм забелязвал кой знае какви(само се сещам че виждам някакви точки през визьора, но след запечатване на кадъра не ги виждам)? Отделно ако някой има идея и за някой друг сервиз, да казва [smilie3]

Благодаря предварително, надявам се да ми помогнете доста [smile]

P.S вмъквам за първата тема, дори да ме е било срам тогава - апарата ми беше на статив и бях на първият етаж на моят блок и падна върху капака на една кола, директно надолу и от там обектива се отдели от тялото, реално уж приех че тялото на този апарат е здраво и че нищо му няма, само бях пратил обектива при Зентекс, че да му сложи нов байонет, бях питал в сервиза на Никон, там ми искаха 80 лв., а Зентекс към 50 лв.
Сега обектива му работи само MF-то(вижте втората тема), питах по телефона на Никон сервиза, че реално може би самият AF не е наред и че там ще се смени, казаха ми цена към 60 лв.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с огледалото Nikon D7100/Идея за сервиз?
Автор: iidesign   
Дата:   25-08-15 08:18

[smilie8]

Автор: dekov   
Дата:   25-08-15 09:08

Ако се съмняваш в сервиза на Nikon пробвай в този на Canon [smile]

Автор: pmartinov   
Дата:   25-08-15 09:21

Единствения който може да ви помогне е Профайлд който е официалния оторизиран сервиз на Nikon за България.

Дата:   25-08-15 12:56

Да не съм писал на латиница, че така реагираш iidesign ??????
Реално като гледам никой не ми отговори на никой от въпросите, само че реално да го пратя в сервиза на Никон ... [smilie8]

Дата:   26-08-15 15:41

Реално според един човек имам в тялото си частица от обектива ми
18-105(след изпускането) и от време на време реално прави този проблем и като го разклащам и се оправя, някой ако смята че е редно на някой частен човек да го пратя, а не на сервиза на Никон, че сигурно ще ми искат доста, аз първоначално заради това не ми се иска да го пращам ...

Автор: Pavlov   
Дата:   26-08-15 15:46

Пратих си преди време апарата с дребен проблем в официалния сервиз на Никон - оправиха го, и не ми взеха пари.
Пратих го след това с друг дребен проблем в частен сервиз - не ми го оправиха, и ми взеха пари.

Прави си извода.

Автор: EmZo   
Дата:   26-08-15 16:15

Преди няколко години имах проблем (извънгаранционен) с един обектив 18-135. Пратих го в сервиза на Профайлд. Оправиха го, освен това ми бяха сменили безплатно и четките на zoom ring-a. Не беше евтино май, трябваше някакъв чип да се смени. Сроковете бяха добри. Като цяло общите ми впечатления бяха за изключително професионално и коректно отношение, каквото е рядкост в България. Съответно дори за в бъдеще, дори и да разполагам с по-ограничен бюджет най-вероятно бих се обърнал отново към тях без да се замислям.

Публикацията е редактирана (26-08-15 16:18)

Автор: mitku   
Дата:   26-08-15 16:39

Е как някой да ти отговори по-конкретно? Всичко това трябва да се види от специалист за да се определи какъв е проблемът... така само по описание и с хвърляне на боб и гледане в кристалната топка - няма да стане. Ама тук пуста България - всеки си мисли, че някой го прекарва (я че ще му вземе частите, я че ще му смени някоя част и че ще му сложи фалшива, я че ще му надуе цената и т.н.) и търси под вола теле.
Аз например съм много доволен от Профайлд - колкото пъти са ми трябвали, са си вършили работата както трябва, професионално и без да искат незаслужена цена. [cool]

Ето - ти си имал два проблема (по твоето описание):
1. Купил си си тяло от Кувейт, което заради това, сега няма гаранция тук (и макар че не са длъжни, въпреки това Профайлд може и да ти я признаят... случвало ми се е) и ще трябва да си доплащаш за ремонт... т.е. излиза ти по-скъпо отколкото ако си беше купил апарата от магазина, с валидна гаранция.
2. Поправял си обектив в друг сервиз, който след това се е оказал НЕотремонтиран и сега пак се налага да се ремонтира... т.е. пак ти излиза по-скъпо, отколкото ако го беше пратил още в началото в Профайлд.
Та значи... два пъти опитваш да минеш "тънко" и два пъти се прецакваш и се оказва, че всъщност се "набутваш". И ти сега питаш дали пак да минеш "тънко". Какъв е изводът според теб? [smilie7]

П.П. Това вчера го бях написал, но реших да не го пускам, за да не излезе, че се заяждам... и май бях прав (като гледам реакциите по-горе). Но сега все пак реших да го пусна. НЕ... не се заяждам... напротив, съвсем нормално отговарям. В "белите държави" неслучайно имат поговорка - "не съм толкова богат, че да купувам евтино". Все пак - успех. [smilie3]

Дата:   26-08-15 22:57

Така или иначе исках да се уверя и реално наистина ще го пратя в сервиза на Никон, независимо от всичко, то ако се надявам всичко да минава тънко, щях да си доведа още проблеми сигурно и да дам много повече пари ... [smile]

Но сега, човека смени само байонета, той не го е преглеждал за друго обектива, той след това си снимаше(отделно не съм пращал и тялото, инцидента се случи миналата година), а проблема със самият AF започна да ми го прави тази година и си взех нов обектив(50 mm 1.8), аз няма да си давам този обектив 18-105 да ми го ремонтират, все пак е китов обектив, макар че от сервиза информативно питах и ми казаха 60 лв. за смяна на AF(ако реално там е проблема),но тука говорим за тялото, не за обектива. ИЗВОДЪТ Е СЛЕДНИЯ - че е трябвало да пратя обектива и фотоапарата миналата година на сервиза на Никон и да се провери всичко и да не съм имал проблема нито с обектива, нито с тялото, в което седи вероятно парченце от предишният байонет на обектива.

Иначе моят познат ми го купи от там, понеже излизаше за 1700 лв., а тука цената му беше към 2100 лв.(миналата година), да - тука ако го бях купил щеше да е с гаранция, ама не ... не го направих, защото имах голямо нетърпение да си взема фотоапарат ... [smilie6]
Добре си си го оставил написаното, че да го прочета .. ще говоря тези дни с нашите и ще действаме с Никон сервиза, няма друг начин, айде на фокус ! [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: