Автор: cvetanhristev
Дата: 24-08-15 23:21
Добър вечер, пиша тема, в която включвам две неща по които ще говорим, но преди това да вмъкна предишни теми, прочетете ги преди тази, най-вече първата:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1672255&t=1672255
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1695160&t=1695160
-Първото нещо е, че имам проблем при снимане с моят фотоапарат, които вече ми се случва за втори път и на другият ден изчезва - на мониторчето ми изписва ERROR и отделно при снимане ми се дига наполовина огледалото , реално не иска да снима и трябва втори път да натисна че да се прибере обратно(случва се с 18-105 и 50 mm 1.8 - реално е в апарата проблема).
Снимката, която може да се получи, е половината черна. Не съм го пращал все на сервиз, понеже нямам възможност засега, а и отделно факта, че на другият ден уж не ми го прави проблема, но смятам че трябва да се оправи това нещо, да го пратя на сервиз.
Мисълта ми сега е дали някой е имал подобен проблем с огледалото и по какъв начин се е оправил с него и дали съответно проблема се получава от изпускане.(вижте по-надолу)
-Отделно искам да чуя малко мнения за сервиза на Никон, дали изобщо си вършат работата и смятате ли, че като го пратя апарата и заедно да речем с двата обектива и видят какво му има на апарата(в случая за огледалото) и да си констатират че проблема е малък, но реално по телефона да ми кажат че е по-сериозен проблема и да ме измамят и да вземат повече пари или отделно уж да ми го оправят и после пак да се появи друг проблем??
Апарата ми е купуван от Дубай(един познат) и реално няма гаранция, да му подложа ли и едно почистване за петънца, дори реално да не съм забелязвал кой знае какви(само се сещам че виждам някакви точки през визьора, но след запечатване на кадъра не ги виждам)? Отделно ако някой има идея и за някой друг сервиз, да казва
Благодаря предварително, надявам се да ми помогнете доста
P.S вмъквам за първата тема, дори да ме е било срам тогава - апарата ми беше на статив и бях на първият етаж на моят блок и падна върху капака на една кола, директно надолу и от там обектива се отдели от тялото, реално уж приех че тялото на този апарат е здраво и че нищо му няма, само бях пратил обектива при Зентекс, че да му сложи нов байонет, бях питал в сервиза на Никон, там ми искаха 80 лв., а Зентекс към 50 лв.
Сега обектива му работи само MF-то(вижте втората тема), питах по телефона на Никон сервиза, че реално може би самият AF не е наред и че там ще се смени, казаха ми цена към 60 лв.
|
|