Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сони РХ100 видео лаг при 50р
Автор: deandimov   
Дата:   16-08-15 02:21

Здравейте на всички.Вчера като тествах видео режима на апарата направих едно две пробни клипчета при режим 50р и след това ги качих на компютъра и видях доста голям сеч на самото видео.Пробвах няколко плеара за компютъра но пак същата работа.
Картата в апарата е на Сони 16гб четвърти клас 15 мегабаита в секунда.Възможно ли да е заради ниския клас карта памет.
При режим мр4 на видеото няма видим лаг само при 50р 28мв.

Отговори на това съобщение
 Re: Сони РХ100 видео лаг при 50р
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   16-08-15 06:49

Качи някъде оригинален клип да потвърдим че лагването не е от компютъра ти.

Автор: pdimitrov   
Дата:   16-08-15 08:55

Едва ли картата не може да се справи с 3,5MB/s запис. При преглед на апарата лагват ли? Каква машина имаш и какви плеъри си пробвал? :)

Автор: джъмбо   
Дата:   16-08-15 10:40

full hd видео се снима с карти клас 10... някои могат да твърдят че и с 6 ци става, но ако искаш да си вържеш кащите слагаш 10 ка...

обикновено го пише с големи букви в РТФМа

Дата:   16-08-15 19:56

Ето това е видеото правено с сони рх100 което ми лаги на компютъра https://vimeo.com/136382949

Дата:   16-08-15 20:03

Ами при преглед на апарата нямам никакви проблеми.Само на компютъра лаги много.Компа ми е двуядрен 1.6гхц с 2рам и 1гб видеокарта.Ползвам биси плеър и к лайт кодеци.

Дата:   16-08-15 20:11

Vimeo го е изпукало на 720p и 25fps, няма как да се усети.

Според мен ти е крайно слаба машината, ако ползваш DXVA може би ще мине номера, но ме съмнява. За 1080p50 ти трябва нещо по-кораво.

Публикацията е редактирана (16-08-15 20:12)

Автор: KAPANECA   
Дата:   16-08-15 22:25

Това, което мога да допълня за режима на снимане 1080п с 50 кадара в секунда, е че купих 3 различни карти докато разбера че КМплеара ми прави чалъми, с другите плеари нямам проблем. При плейване на подобен клип с 28мб в секунда натоварването на компютъра не е никак малко и е възможно и самия компютър да запецва, трябва да се види как се държи в таскменаджера. Памет картите по принцип не поддържат 28 мб в секунда ако са от по нисък клас.

Автор: KAPANECA   
Дата:   16-08-15 22:33

От клипа това което забелязах е че има едно "приплъзване" на кадрите (не знам какъв в термина) което го забелязах и при моя. Това предполагам е от стабилизацията, когато се ходи тя трябва да е на АКТИВ, ако е на стандарт е не достатъчна като че ли. Това обаче което ме притеснява е че, тази стабилизация предизвиква точно тези приплъзвания на кадрите, и това ме навежда на мисълта че самата камера не е много подходяща да снима в движение и да върти много много. Потърсете от настройките, стабилизацията трябва да е на максималната стойност АКТИВ.

Дата:   16-08-15 22:39

Прави разлика между мегабита и мегабайта ;) Иначе да отвори един Task Manager и да погледне натоварването, но аз на подобно чудо и с 720p50 го припотявах. DXVA (хардуерно декодиране от видео картата) може да го спаси, но трябва да види как да го активира в любимия си плеър.

Дата:   17-08-15 00:32

Стабилизацията я бях настроил на актив.
Тая вечер прехвърлих въпросния клип на един четириядрен смартфон и клипа си вървеше перфектно докато на компютъра неще.

Автор: icovalchev   
Дата:   17-08-15 01:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-08-15 07:45

Ами какъв може да е проблема?? Възможно ли е компютъра ми да не може да плейва такива тежки видеа.Не ми се вярва да има някакъв бъг в апарата при записа на видео при положение че като го плейна на самия апарат си върви перфектно.

Дата:   17-08-15 08:08

Какъв бъг на апарата, при условие че все някъде работи добре? [smile]

Споменавам за 3-ти път DXVA, използвай го!!! [smilie3]

Дата:   17-08-15 08:38

Това DXVA предполагам че трябва да го има като опция в видеокартата или е някакъв кодек който се тегли.Питам защото не съм запознат с нещата.

Автор: джъмбо   
Дата:   17-08-15 09:31

най-обичам разни "експерти" да определят кой съм бил подвеждал...

аз говоря на база личен опит и доста четене - има достатъчно информация от производители и други тестващи колеги в подкрепа на тезата ми

There are four different speed classes — 10, 8, 4, and 2. 10 is the fastest, while 2 is the slowest. Class 2 is suitable for standard definition video recording, while classes 4 and 6 are suitable for high-definition video recording. Class 10 is suitable for “full HD video recording” and “HD still consecutive recording.”
първото което излезе от нета

Автор: Nedelcho1   
Дата:   17-08-15 10:36

Има няколко възможни проблема и решения за тях.

Казваш, че си ползвал няколко плеъра. Кои точно? Понеже повечето имат вградени кодеци и освен ако изрично не ги спреш си ползват тях, независимо какво имаш инсталирано на компютъра (както казваш k-lite пакет кодеци). Така, че пробвай да спреш вградените кодеци на плеъра или му укажи да ползва системните и виж пак какво става.

Другия възможен проблем. Не знам какви кодеци използва този k-lite пакет, но е напълно възможно да товари системата с няколко припокриващи се кодека, например Xvid, DivX и др., които ми убягват в момента. В зависимост кой от тези кодеци е активен в момента на плейването, може да е оптимизиран за по - добри машини. Примерно да прави тежък процесинг на видеото в реално време (шарп, почистване на шум и др.), за което твоя компютър е слаб и не може да се справи. Може да поровиш в настройките на кодеците и да спреш всякакви допълнителни обработки, които може да товарят.

Най - доброто решение което си остава за мен, е да махнеш всякакви кодеци и да си инсталираш DivX (последна версия), AC3 (последна версия) и CoreAVC (това е за full hd клипове с различни "контейнери" и кодеци: mov, mp4, h264). CoreAVC е най - добрия софтуерен декодер който съм виждал. С него, съм подкарвал full hd видео на едноядрен AMD Athlon 64 3700+ 2.2GHz. Това е процесор на поне 8-9 години и с този кодек се справя чудесно без да насича. Естествено ако битрейта на видеото е много голям, може да насича пак, но съм пускал филми с по около 20 мегабита за сек. без никакъв проблем.

С това горното решение, не съм имал проблем да подкарам всякакви клипове (не е имало такива които да ми казват, че няма някакъв си кодек) и всичко ми върви на пушка.

Дата:   17-08-15 13:08

До автора - качи файла някъде, за да го подкараме и ние :) Щом на телефон върви добре, значи най-вероятно е от компютъра/плеъра и няма как да е от картата.

Автор: mmjm   
Дата:   17-08-15 18:14

Той го е качил, те ти го пак https://vimeo.com/136382949

Дата:   17-08-15 18:28

Това във Vimeo не е същия файл, прекодиран е. Оригинала е 1080p50, този във Vimeo е 720p25.

Това с кодеците и т.н. мислех че повечето хора са го осъзнали, реално почти зад всички стои Open-Source проекта FFMPEG, аз лично съм си решил проблема с Media Player Classic Home Cinema (имам версия от преди 2 години, но все тая). Просто на слаба машина активирай хардуерното декодиране от видео картата. От 8-10 години насам всички видео карти имат подобен чип, но не всички могат да се справят с над 1080p24. Ако е от последните 5-6 години би тябвало да може да подкара 1080p50. Хардуерното декодиране е известно като DXVA (DirectX Video Acceleration).

Дата:   17-08-15 18:28

Говоря за оригиналния файл, не за компресираното видео във Vimeo :)

Edit: Dimitar.Tzankov ме е изпреварил :)

Публикацията е редактирана (17-08-15 18:29)

Дата:   17-08-15 20:47

http://dox.bg/files/dw?a=affb57ec98
Това е линка към оригиналния файл на видеото

Дата:   17-08-15 21:08

Преди малко изтеглих СССР кодек пак и от менюто на кодеците активирах Инвидия Кувид и пуснах въпросния клип през Медия Плеър Класик и клипа си вървеше без проблем.Благодаря на всички за съветите които ми дадохте.

Дата:   17-08-15 21:21

Пак заповядай. Важното е че разрешихме проблема! [beer]

[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »