Автор: Nedelcho1
Дата: 17-08-15 10:36
Има няколко възможни проблема и решения за тях.
Казваш, че си ползвал няколко плеъра. Кои точно? Понеже повечето имат вградени кодеци и освен ако изрично не ги спреш си ползват тях, независимо какво имаш инсталирано на компютъра (както казваш k-lite пакет кодеци). Така, че пробвай да спреш вградените кодеци на плеъра или му укажи да ползва системните и виж пак какво става.
Другия възможен проблем. Не знам какви кодеци използва този k-lite пакет, но е напълно възможно да товари системата с няколко припокриващи се кодека, например Xvid, DivX и др., които ми убягват в момента. В зависимост кой от тези кодеци е активен в момента на плейването, може да е оптимизиран за по - добри машини. Примерно да прави тежък процесинг на видеото в реално време (шарп, почистване на шум и др.), за което твоя компютър е слаб и не може да се справи. Може да поровиш в настройките на кодеците и да спреш всякакви допълнителни обработки, които може да товарят.
Най - доброто решение което си остава за мен, е да махнеш всякакви кодеци и да си инсталираш DivX (последна версия), AC3 (последна версия) и CoreAVC (това е за full hd клипове с различни "контейнери" и кодеци: mov, mp4, h264). CoreAVC е най - добрия софтуерен декодер който съм виждал. С него, съм подкарвал full hd видео на едноядрен AMD Athlon 64 3700+ 2.2GHz. Това е процесор на поне 8-9 години и с този кодек се справя чудесно без да насича. Естествено ако битрейта на видеото е много голям, може да насича пак, но съм пускал филми с по около 20 мегабита за сек. без никакъв проблем.
С това горното решение, не съм имал проблем да подкарам всякакви клипове (не е имало такива които да ми казват, че няма някакъв си кодек) и всичко ми върви на пушка.
|
|