Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гърмяща светкавица! Помощ! (yongnuo 565ex)
Автор: psiho91   
Дата:   04-06-15 19:30

Здравейте, колеги. Пиша тук с голямата надежда някой от вас да ми помогне със съвет и информация относно проблема, който ме сполетя.
На кратко:
Преди два месеца си купих чисто нова светкавица yongnuo 565ex(за никон). От тогава се случи така, че два пъти падна от статив по време на снимки, единият път поради невнимание, другия - заради изненадващ вятър. Въпреки, че заради паданите се поочука доста отвън, продължи да си работи напълно нормално.
Дните, в които сега бяха баловете, се случи така, че отидох да снимам. Снимайки, със светкавица върху фотоапарата при палене тя гръмна. Не обърнах внимание тогава, но след няколко светкания отново гръмна и .....спря да пали. Сменях батерии, какво ли не правих, но умря. И то не тотално..продължи да се включва, но при опит за палене не реагираше.
Е, в крайна сметка доснимах без светкавица тогава, но това не е важно.
От тогава минаха няколко дни и преди два дни я пробвах отново в нас. При опит за палене гръмна пак. Пробвах още веднъж, но след поредно изгърмяване и леко присветване(което не съм сигурен дали не бяха изкри) реших да не я опитвам повече.
Звънях на Зентекс, но хората правели само никонски и канонски светки.

Въпросът ми към вас е имате ли представа какво ѝ е станало, за да гърми така? Лампата ли е изгоряла, или е станало късо или нещо подобно. Е, предполагам ще кажете, че трябва да се види в сервиз и точно това искам да попитам тук: Кажете ми координати: имейл, телефон, адрес ... на сервиз, който поправя такива китайски светки и който би ми я оправил и евентуално имате ли представа колко би ми струвало. Аз съм от Благоевград и ако сервиза е в Сф трябва да мисля как да стигне до сервиза и после обратно до мен, но с това няма да Ви занимавам.
Силно се надявам някой от вас да знае подобен сервиз, поправящ такива светки и да ми съдейства. Благодаря предварително! :) [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Гърмяща светкавица! Помощ! (yongnuo 565ex)
Автор: icovalchev   
Дата:   04-06-15 20:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Simbon4o   
Дата:   04-06-15 20:32

Купи си нова, не са скъпи и след като твоята е в такова състояние вероятно вече се е влошила достатъчно, че да не се оправи като хората. Можеш да попиташ тези дето внасят такива светки за европейския сервиз, но ще вкараш пари и ще получиш една ремонтирана и очукана светкавица. За почти същите вероятно ще имаш нова.

Дата:   04-06-15 20:36

Гадното е, че все пари няма, а когато събрах някви си 300 лв и си я взех преди два месеца не очаквах толкова бързо да се налага да си взимам друга... Но ако не се намери добър вариант за ремонт явно така ще се процедира...

Автор: imitev   
Дата:   04-06-15 20:44

Леко оффтопик:

Явно първите няколко пъти не те притесняват, но колко пъти трябва да гръмне за да спреш да я ползваш?

Автор: JeT   
Дата:   04-06-15 20:47

За сервиз на YongNuo се свържи с :

https://www.bviphotovideo.com/public/index.php

(пощ@: store@bviphotovideo.com )

Дата:   04-06-15 21:25

Ами аз бях спрял, но след няколко дни просто я опитах с надеждата, че се е оправила..

Автор: asahi   
Дата:   05-06-15 00:46

"два пъти падна от статив по време на снимки, единият път поради невнимание, другия - заради изненадващ вятър."

Всъщност и двата пъти е било поради невнимание. Купи си нова, а старата ползвай за части. И внимавай повече.

Автор: Frenchev   
Дата:   05-06-15 09:38

Е щом е гърмяща светкавица значи имаш гръмотевица а не светкавица
[smilie5]

За съжаление техника с изчакване не се оправя от само себе си.
Най добре нова.

Извинявай за спама, но не се сдържах.

Автор: marrio31   
Дата:   05-06-15 11:44

Добре,че не си си изгорил и апарата при тия упорити опити.

Автор: tziko   
Дата:   05-06-15 11:57

Моя съвет е: купи си една Nikon SB-700, така хем ще имаш истинска светкавица, хем цената ще те мотивира да си по-внимателен с нея, което пък ще помогне да я ползваш дълго време.

Автор: pmartinov   
Дата:   05-06-15 13:12

Ако ти не внимаваш когато използваш собствената ти техника едва ли някой може да го направи вместо теб.

Невниманието е много скъпо удоволствие за да му се отдадеш напълно и ежедневно.

Не само е скъпо,а и е опасно,защото по същия начин както редовно невнимаваш някой път ще влезеш с колата в насрещното движение и това ще бъде последния ти урок по невнимание в този живот.

Сприхавите,разсеяните и разпиляните хора са най-големите врагове на себе си.

И околните!

Автор: burningice   
Дата:   05-06-15 15:30

Не винаги, особено при снимането на репортаж, има време за внимание. При падане, обикновено си заминава лампата.

Автор: asahi   
Дата:   05-06-15 16:16

То внимаването не е въпрос на време, а на знания и навици. А време се намира за всичко след като си организираш правилно процесите, вкл. и при репортаж. След обществено значими събития не съм забелязал по земята парчета от фототехника в зоната на репортерите. Макс. някоя загубена капачка на обектив.

Автор: burningice   
Дата:   05-06-15 20:16

Toчно вниманието е функция на времето. Винаги си личи една техника за какво е използвана. А парчета няма и няма да има, защото фотографите не правят боклук и си ги събират след мероприятието.

Автор: TheBossBG   
Дата:   10-06-15 10:23

К'вот му наскачахте на човека, чак си помислих, че никой от вас никога нищо не е изпускал. [smilie18]

Я вземете прочетете Евангелието на Йоан – 8:2-11!!! И по-конкретно Йоан 8:7!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »