Автор: psiho91
Дата: 04-06-15 19:30
Здравейте, колеги. Пиша тук с голямата надежда някой от вас да ми помогне със съвет и информация относно проблема, който ме сполетя.
На кратко:
Преди два месеца си купих чисто нова светкавица yongnuo 565ex(за никон). От тогава се случи така, че два пъти падна от статив по време на снимки, единият път поради невнимание, другия - заради изненадващ вятър. Въпреки, че заради паданите се поочука доста отвън, продължи да си работи напълно нормално.
Дните, в които сега бяха баловете, се случи така, че отидох да снимам. Снимайки, със светкавица върху фотоапарата при палене тя гръмна. Не обърнах внимание тогава, но след няколко светкания отново гръмна и .....спря да пали. Сменях батерии, какво ли не правих, но умря. И то не тотално..продължи да се включва, но при опит за палене не реагираше.
Е, в крайна сметка доснимах без светкавица тогава, но това не е важно.
От тогава минаха няколко дни и преди два дни я пробвах отново в нас. При опит за палене гръмна пак. Пробвах още веднъж, но след поредно изгърмяване и леко присветване(което не съм сигурен дали не бяха изкри) реших да не я опитвам повече.
Звънях на Зентекс, но хората правели само никонски и канонски светки.
Въпросът ми към вас е имате ли представа какво ѝ е станало, за да гърми така? Лампата ли е изгоряла, или е станало късо или нещо подобно. Е, предполагам ще кажете, че трябва да се види в сервиз и точно това искам да попитам тук: Кажете ми координати: имейл, телефон, адрес ... на сервиз, който поправя такива китайски светки и който би ми я оправил и евентуално имате ли представа колко би ми струвало. Аз съм от Благоевград и ако сервиза е в Сф трябва да мисля как да стигне до сервиза и после обратно до мен, но с това няма да Ви занимавам.
Силно се надявам някой от вас да знае подобен сервиз, поправящ такива светки и да ми съдейства. Благодаря предварително! :)
|
|