Автор: M17cH
Дата: 13-04-15 23:06
Привет колеги, от известно време насам ме мъчи едно решение... нека започна с малко история.
Снимам със Sony a57 с обектив Sigma 17-70 f2.8/4.5 от които бях доволен до скоро. Като за евридей снимане и трип сет са чудесни и перфектни, но преди няколко седмици трябваше да отразя едно събитие и нещата започнаха да ме дразнят. Обстановката беше в не добре осветена зала и естествено снимах без светкавица, тъй като за апаратура която използвам за напред назад не ми е нужна... Проблемите дойдоха когато започнах да разглеждам снимките на лаптопа ми - няма такава нерязкост, мазаница и шум.. естествено разбираемо, но тъй като ще ми се налага да отразявам все по-често такива мероприятия, започнах да се замислям с какво да ъпгрейдна.
По-главното чудене е какво тяло да взема, или може би да остана със същото, но сякаш ми се иска ъпгрейд? Чудя се предимно между посочените в заглавието 70Д, което е сравнително старо тяло и сензор, или д7200 който излезе кажи-речи ей ся.. 7д-мк1 също май ми влиза в бюджета, който е малко разтегливо понятие, да кажем че не е проблем (ест. в рамките на разумното). Което и да е от двете тела, мисля че съм се спрял на обективите които ще използвам - а именно Sigma 17-50mm f2.8 и 85mm f1.8. Мислех първоначално за Tamron 24-70 f2.8, но на кропка ще ми идва дълъг, но пък ако е достатъчно остър?? Реално сегашната ми сигма трудно може да се използва на 17мм на ф2.8 поради мазаница по краищата, тъй че кел-файда от 17-ката.
Към новото тяло най-вероятно ще купя и светкавица.
ИЛИ да купя просто светкавица за моя и да си мълча.
Смятам да се насоча повече към портрети и тук таме някоя сватба, затова се чудя дали да набивам пари за сони байънет или да скоча другаде.
Проблема е, че съм в Белгия, а тук неща под наем не намирам и освен за няколко минути в някой магазин при определени обстоятелства нищо не мога да изпробвам.
п.п. Моля ви не отварям тема с цел никон или канон или що си в друга секта или ела в наща секта. Търся хора които са имали досег с посочените обективи/тела
|
|