Автор: rx
Дата: 12-03-15 23:06
За цените в България и в Ибей може да се напише много - не са една и две фирмите, които купуват за доларче от Ибей и тука дръстят джобовете на наивници. Веднъж реших да мина през Синтезиса да си взема преходник 72-77мм за филтър с мисълта, че го бях гледал в Ибей за доларче. Като ми каза пича 20лв и първо се замислих дали съм си умил ушите добре като съм се къпал сутринта, или съм недочул - 20лв. За една ламаринка Та е много вероятно да струват 120лв просто защото продавача си търси донор с гладка мозъчна кора
Инак, за ЛЕД може да се напише много и то всеки ден, защото технологията се развива. Добрите компании правят все повече разработки - с все по-широк спектър, все по равномерна светлина и т.н., и т.н. Отвъд гьола китайчетата пък копират мощно - докъде добре, докъде не толкова. Технологията е още млада и много хора са захапали здраво залъка невежество и повтарят "луминисцентната" мантра и мрънкане от преди 5-6 години, когато спектрограмата на един "бял" диод беше като напращял трън. Сега е друго и е въпрос на тестване и съобразяване с възможностите на техниката. Хубаво диодно осветление в комплект с цветен еталон може да ти даде много прилични резултати.
Между другото преди време имахме идея с приятели да лансираме качествено ЛЕД осветление - не за фотографски цели, а за индустриални, офисни и т.н. С две думи, впечатлението ми за българския работодател е, че му е през "обектива" в каква среда работи персонала му - важно е да е евтино, пък РИОКОЗ като мине, ще му мислим :) То не, че казвам нещо ново де...
Публикацията е редактирана (12-03-15 23:08)
|
|