Автор: nyamago
Дата: 21-01-15 14:26
e-mil написа:
> Навсякъде има хора, които си мислят, че предлагат нещо
> оригинално без да си дадат труд да проверят какво е предлагано до
> момента.
Вярно е. Дълги години ми е било служебно задължение да проверявам такива и да убеждавам предложителите, че това вече е измислено и опитвано (и нерядко - отдавна направено и работещо). НЕ СТАВА дума за това.
> И навсякъде се появяват умници...
Благодаря за комплимента.
> ...които авторитетно обясняват как в развития Запад направо вършат
> нещата без много да мислят, което разбира се не е вярно.
Чети, чукча! Не съм казал за 'развития Запад', а само за част от него - противопоставяйки я с друга част на същия Запад. Всъщност посоките на компаса изобщо не влизаха в това, което казах (ти ги въведе, което говори за мисленето ти). Ставаше дума за противоположни КУЛТУРИ по отношение предприечивост. И спонтанната положителна реакция изобщо не означава "вършене на нещата без много мислене". Но и другата култура е стигнала от твърде много мислене до бързо отричане на всичко... без много мислене.
А 'авторитетното' (извинявам се, ако някого дразни) идва от 25 години живот и работа във въпросния Запад (но и доста работа в други географски посоки), което ми позволява да си мисля, че имам някакъв поглед. И от това, че се е случвало да съм профсионално ангажиран с дисциплини като 'иновация', а също и 'дигитални медии' (понеже говорим в- и за такава).
> Впрочем в една от темите, които посочва venny именно някой от
> админите е обяснил защо няма такава функция. Но изглежда на теб
> ти е под достойнството да четеш стари теми. По-приятно е да си
> мислиш, че историята на форума започва с твоето регистриране в
> него.
Чел съм старите теми, още с идването си почнах да се запознавам с историята. Някои 'стари' теми се случиха и в мое присъствие, но никога не съм помислял историята да започва с мене. Това е твоя (злонамерена) измислица.
> И по-вдъхновяващо е да викнеш: "Ало, админа! Я глей тука
> к'во сме измислили! Ние сме предприемчиви и направо почваме
> да го правим."
И тук измисляш и злостно плюеш. НЕ СЪМ се обръщал към админа в поста си. Само към дискутиращите потребители. Всъщност приемам обясненията на админите по този конкретен въпрос и в старите теми, и тук. НЕ ПРИЕМАМ капитулацията пред 'народопсихологията' и крайно жалкия факт на групировки и 'гласообмен'. От поста на админа най-много ми харесаха последните думи:
"Ако има подобно следене на автори, нека го изислим по-интелигентно..."
Точно за това е и темата, не за сарказъм и злостно противопоставяне.
Да го измислим по-интелигентно, а?
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (21-01-15 14:39)
|
|