Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Любими автори (освен любими снимки) Админи?
Автор: batsali   
Дата:   20-01-15 22:20

Според мене ще е много добра функция на сайта. Аз лично имам любими автори тука и бих желал да ги следя, но можем да събираме само любими снимки. Как би могло да се интегрира това с криенето на името на автор преди да съм гласувал, не знам. Нека обсъдим.

Отговори на това съобщение
 Re: Любими автори (освен любими снимки) Админи?
Автор: e-mil   
Дата:   20-01-15 22:34

И ако може да се поръчва пица през сайта ще бъде много удобно.

Автор: nyamago   
Дата:   20-01-15 22:44

Сарказмът е неуместен, става дума за основна функция на всеки такъв сайт. Фото Форум е единственото изключение, където НЕ можеш да следиш избрани хора. Кое налага забраната / избягването на тази ключова функция? Не е криенето на автори преди гласуване, защото това се въведе отскоро, а следене на любими автори си нямаше и преди?..

Предложението е правено многократно, админите са го подминавали без обяснения. Помня, че в една от темите се преложи някакво заобиколно решение - което (почти) прави същото. трябва да се поровя да го намеря...

Дата:   20-01-15 22:56

Сарказмът служи да припомни, че от такъв род теми няма голяма полза. Да, предложения за сайта са правени многократно и админите многократно са обяснявали, че приемат идеи на служебния имейл, а не във форума. И многократно са казвали за какво имат ресурс, и за какво - не. Фантазии от сорта: "Ще направим тук едно обсъждане с 500 поста и те ще клекнат" е доказано, че не работят.

Всъщност гледам, че авторът е регистриран преди 8 години - би трябвало да ги знае тези неща.

Дата:   20-01-15 23:34

Преди 8 да, но имах пауза от 6 [smilie5]

Доколкото знам "албум предложения" съществува благодарение на едно или две мнения на потребител в някаква тема. Така че от подобни обсъждания явно има смисъл. Освен това сайтът следва да служи на потребителите и като се съберат няколко глави може да се стигне до някакъв добър вариант. Дали админите ще го уважат е отделен въпрос. Затова не съм писал направо на тях. Смятам, че първо трябва да се обмисли и обсъди въпросът.

Дата:   21-01-15 08:56

Ама никой не спори, че сайтът е функционално остарял и страда от липса на един куп удобства за ползване. Само че това дали собствениците му ще одобрят дадено предложение е основният въпрос, а не отделен. Изглежда изключенията са те заблудили, че тук има демокрация, която работи еднопосочно отдолу нагоре.

Щом имаш време, енергия и амбиция да прокараш една идея, то много повече шансове ще имаш ако първо обсъдиш с админите кое може да се случи и на каква цена, а чак след това да събереш "няколко глави" за да решите как трябва да изглежда. Щото в момента си е просто чесане на езиците.

А ако искаш потребителите да решават развитието на сайта, то пътят е малко по-дълъг и доста по-труден. Първо подкокоросваш собствениците да направят форума публично дружество; после организираш завземане на контролния пакет акции; след това правиш пълни демократични промени - избори за админи с някакъв ограничителен мандат, законодателно тяло, честна и почтена съдебна модераторска власт и т.н. И тогава вече реализацията на идеите може и да тръгне отдолу нагоре... но може и системата да не проработи. Риск винаги има. [smilie5]

Дата:   21-01-15 10:00

Чесането на езици не струва нищо на собствениците, но може да се достигне до добро решение, което да бъде предложено и така да има по-голям шанс да бъде имплементирано. Това е форум, точно за чесане на езици е предназначен. Нямам никакви илюзии за форумна демокрация. За времето, което изгуби да напишеш тия два поста, можеше да помислиш над проблема. При всички положения, щеше да е по-полезно.

Автор: fraction   
Дата:   21-01-15 10:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sherbit   
Дата:   21-01-15 10:51

от къде изхожда това "batsali"?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   21-01-15 12:33

Аз мисля, че любовта е интимно занимание и доста лично, та да занимаваме форумите.[smilie3]

Автор: venny   
Дата:   21-01-15 12:54

Има тема1

тема2

тема3

тема4

тема5

Автор: admin
Дата: 10-04-11 19:20

Идеята е обсъждана многократно и сме писали няколко пъти по този въпрос.
Не е проблем да се направи, даже го имаше направено.
Не го пуснахме с единствения мотив, че искахме хората в сайта да гледат всички снимки, не само да следят групата си от любими автори.
Никога не сме искали Фото Форум да е социална мрежа и да има разни закачки - тоя ми е любим, виж кой ти е посетил профила, виж последната снимка на любимия си автор, вашият любим автор написа тема, логна се, разлогна се, писа ви ЛС, прати ви виртуални бири и т.н.

Целта е да се гледат снимки и на начинаещи автори, а не да се създава групиране и общуване на приятелски начала. То не че сега го няма, но не искаме съвсем да го улесняваме.
Това ни бяха аргументите, писали сме ги поне няколко пъти по този въпрос.

Публикацията е редактирана (21-01-15 13:01)

Дата:   21-01-15 12:57

Типично. В Америка и шепа други предприемчиви места - като подхвърлиш идея, ти казват: "Давай да го правиме! Кога почваме?" И много често го правят.

В стара Европа (и ние нали уж сме от там) ти вадят от 20 дерета 30 сериозни научни довода как това няма да стане. И най-често не става.

У нас към научните доводи задължително добавят и "Кой си пък ти, че да казваш, бе?!"

Успех!
[beer]

Автор: fraction   
Дата:   21-01-15 13:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Admin   
Дата:   21-01-15 13:10

Любими автори сме го отбягвали като опция, за да не се получи капсулиране на групи. То и без любими автори има, пък с тях съвсем. Да не стане така, че да се обособят тотално и да не се гледа встрани.
Целта ни е да се гледа фотография, независимо на кого е тя, въпросът е да е добра и интересна. Ако целта ни беше само посещаемост нямаше да крием рейтинг, никове и т.н. , нямаше да има селекции по различни видове рейтинг, щяхме като много други дори и световни сайтове да пуснем сто варианта на следене и лесно подаване на топката.
Скоро имаше една такава тема за 500х,дайте да се "събнеме" . Общо взето жалка история е това със "събването", не че е трудно да се направи.
Ако има подобно следене на автори , нека да го измислим по-интелигентно...

Дата:   21-01-15 13:17

Автор: nyamago
Дата: 21-01-15 12:57
"Типично. В Америка и шепа други предприемчиви места..."

Навсякъде има хора, които си мислят, че предлагат нещо оригинално без да си дадат труд да проверят какво е предлагано до момента. И навсякъде се появяват умници, които авторитетно обясняват как в развития Запад направо вършат нещата без много да мислят, което разбира се не е вярно.

Впрочем в една от темите, които посочва venny именно някой от админите е обяснил защо няма такава функция. Но изглежда на теб ти е под достойнството да четеш стари теми. По-приятно е да си мислиш, че историята на форума започва с твоето регистриране в него. И по-вдъхновяващо е да викнеш: "Ало, админа! Я глей тука к'во сме измислили! Ние сме предприемчиви и направо почваме да го правим." [smilie5]

Автор: Admin   
Дата:   21-01-15 13:24

Ето цитат от предишна тема :

Автор: admin
Дата: 10-04-11 19:20

Идеята е обсъждана многократно и сме писали няколко пъти по този въпрос.
Не е проблем да се направи, даже го имаше направено.
Не го пуснахме с единствения мотив, че искахме хората в сайта да гледат всички снимки, не само да следят групата си от любими автори.
Никога не сме искали Фото Форум да е социална мрежа и да има разни закачки - тоя ми е любим, виж кой ти е посетил профила, виж последната снимка на любимия си автор, вашият любим автор написа тема, логна се, разлогна се, писа ви ЛС, прати ви виртуални бири и т.н.

Целта е да се гледат снимки и на начинаещи автори, а не да се създава групиране и общуване на приятелски начала. То не че сега го няма, но не искаме съвсем да го улесняваме.
Това ни бяха аргументите, писали сме ги поне няколко пъти по този въпрос.

Между другото тази опция беше направена наистина, така и не я пуснахме да работи.

Дата:   21-01-15 13:51

Значи щом имало други теми по-добре да не мислим. Започваме направо с "Няма да измислим нищо" [cool] Евала!

И аз не искам да става на социална мрежа сайта още повече, но един списък с автори, който да не е публичен не мисля, че ще спъне идеята на форума. Може, ако се влезе в профила на даден автор от този списък да не се виждат новите му снимки до някаква задна дата или някакво условие, което се припокрива със скритите рейтинги. Моята идея е по-скоро да не се загубват автори, които не качват често, но имат интересни снимки. За лична употреба.

То имаше и предложения от рода на това, който не гласува с Х на брой снимки на седмица да му се трие профила. С такива мерки и с вардене да не се завръзват приятелства няма да се вдигне избирателната активност. То май наистина повече снимки се качват, отколкото хора гласуват, но за да гласуват повече трябват положителни инициативи, не санкции или подобни опити за канализиране.

Ако все пак някой иска да предложи удачен вариант, нека предложи, че пак почнахме традиционно да си обясняваме как е по-добре да не се хабим...

Публикацията е редактирана (21-01-15 13:55)

Дата:   21-01-15 13:55

Автор: batsali
Дата: 21-01-15 13:51
"Значи щом имало други теми по-добре да не мислим."

Ми то по принцип добрият тон изисква да вдигнеш някоя от старите теми и то ако изобщо имаш да кажеш нещо ново. А не да увеличаваш тарапаната само за да си видиш името на първа страница.
Така е във всички форуми по света, не само в този.

Дата:   21-01-15 14:08

Значи на всичкото отгоре излиза, че съм нарцис.

Дата:   21-01-15 14:26

e-mil написа:

> Навсякъде има хора, които си мислят, че предлагат нещо
> оригинално без да си дадат труд да проверят какво е предлагано до
> момента.

Вярно е. Дълги години ми е било служебно задължение да проверявам такива и да убеждавам предложителите, че това вече е измислено и опитвано (и нерядко - отдавна направено и работещо). НЕ СТАВА дума за това.

> И навсякъде се появяват умници...

Благодаря за комплимента.

> ...които авторитетно обясняват как в развития Запад направо вършат
> нещата без много да мислят, което разбира се не е вярно.

Чети, чукча! Не съм казал за 'развития Запад', а само за част от него - противопоставяйки я с друга част на същия Запад. Всъщност посоките на компаса изобщо не влизаха в това, което казах (ти ги въведе, което говори за мисленето ти). Ставаше дума за противоположни КУЛТУРИ по отношение предприечивост. И спонтанната положителна реакция изобщо не означава "вършене на нещата без много мислене". Но и другата култура е стигнала от твърде много мислене до бързо отричане на всичко... без много мислене.
А 'авторитетното' (извинявам се, ако някого дразни) идва от 25 години живот и работа във въпросния Запад (но и доста работа в други географски посоки), което ми позволява да си мисля, че имам някакъв поглед. И от това, че се е случвало да съм профсионално ангажиран с дисциплини като 'иновация', а също и 'дигитални медии' (понеже говорим в- и за такава).

> Впрочем в една от темите, които посочва venny именно някой от
> админите е обяснил защо няма такава функция. Но изглежда на теб
> ти е под достойнството да четеш стари теми. По-приятно е да си
> мислиш, че историята на форума започва с твоето регистриране в
> него.

Чел съм старите теми, още с идването си почнах да се запознавам с историята. Някои 'стари' теми се случиха и в мое присъствие, но никога не съм помислял историята да започва с мене. Това е твоя (злонамерена) измислица.

> И по-вдъхновяващо е да викнеш: "Ало, админа! Я глей тука
> к'во сме измислили! Ние сме предприемчиви и направо почваме
> да го правим."

И тук измисляш и злостно плюеш. НЕ СЪМ се обръщал към админа в поста си. Само към дискутиращите потребители. Всъщност приемам обясненията на админите по този конкретен въпрос и в старите теми, и тук. НЕ ПРИЕМАМ капитулацията пред 'народопсихологията' и крайно жалкия факт на групировки и 'гласообмен'. От поста на админа най-много ми харесаха последните думи:

"Ако има подобно следене на автори, нека го изислим по-интелигентно..."
[smilie24]

Точно за това е и темата, не за сарказъм и злостно противопоставяне.

Да го измислим по-интелигентно, а?
[beer]

Публикацията е редактирана (21-01-15 14:39)

Автор: Twingo   
Дата:   21-01-15 15:19

Админе, вие хубаво искате да го избегнете това с групичките, но в момента става точно така - много снимки остават незабелязани и неоценени заради това, че снимката не е на някого от твоята "групичка". Вярно, че при гласуване авторът е скрит, но явно не сте го доизмислили.

Дата:   21-01-15 15:32

Twingo, това е проблем на гласуващите, не на организацията на сайта. Просто каквото сами си направим, това ще е. Аз подозирам, че малко хора поглеждат по-назад от 1ва страница на Предложения.

Дата:   21-01-15 15:37

Автор: nyamago
Дата: 21-01-15 14:26
"НЕ СЪМ се обръщал към админа в поста си."

Напротив. Щом си врял и кипял толкова години, значи знаеш, че във всеки един бизнес, когато някой иска да предложи нещо търси човека, който взема решенията. Клиентите не могат да викнат възторжено: "Давай да го правим!", просто защото не зависи от тях. Ма без значение колко са предприемчиви.
И в конкретния случай тези 30 довода от 20 дерета не са хванати от въздуха. Те цитират именно досегашните решения на хората, които вземат решения.

А темата си е точно за чесане на езици. Половин ден обсъждаме неща, които вече са обсъждани без да се предложи нито една нова идея.
Аз не виждам нищо интелигентно в това.

Дата:   21-01-15 18:38

e-mil написа:

> Автор: nyamago
> Дата: 21-01-15 14:26
> "НЕ СЪМ се обръщал към админа в
> поста си."

> Напротив. Щом си врял и кипял толкова години, значи знаеш, че във
> всеки един бизнес, когато някой иска да предложи нещо търси
> човека, който взема решенията.

Ами не е така. В много случаи не търсим ПЪРВО него, по причини извън мандата на тая тема. Много успешни кампании за промяна са започвали от дребните рибки без право на глас. Други - от хора, които не вземат решения, но вземащият се допитва до тях. И други сценарии и причини има, когато не ходим първо и направо при чорбаджията. Правил съм го.

> Половин ден обсъждаме неща, които вече са обсъждани без да се
> предложи нито една нова идея.

Ами предложи ти една, а?

Автор: philip   
Дата:   21-01-15 19:13

batsali, идеята не е лоша[smilie24], опитах да компенсирам с любимите снимки, ма те станаха много и му загубих края...[smilie3]

e-mil, любовта към спора не е лоша, ма не трЕбе да се прекалява[beer]

Admin, ако има такава опция и остане скрита за останалите потребители, едва ли ще е проблем?

В краен случай една електронна табличка на личното PC също може да свърши работа.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »