Автор: d_ginev
Дата: 09-01-15 14:10
Здравейте от поредния "досадник"!
Смятам да похарча някой лев, но преди да направя грешна стъпка, ще помоля за малко помощ.
Колебаех се между Canon 600d и Nikon d5100. В крайна сметка се спрях на първата машинка. Питането конкретно ми е за обективи и как да си похарча парите, за това ще напиша накратко какво най-често ще снимам:
1. Играя от скоро в клуб за народни танци и смятам да правя снимки по участия, които обикновено се провеждат на открито и в светлата част на деня. В повечето случаи събитията се провеждат на площади и съм в близост около 20 метра от състава.
2. Искам да направя повече снимки на семейството си - не такива, на който са застанли мирно пред някоя забележителност или фонтан. Искам да уловя повече усмивки на детето си.
3. Искам да снимам и малко пейзажи рано сутрин,а защо не и нещо в градски условия по залез.
4. Рядко ще щракам и по някое "макро".
Всичко ще е на любителска основа, но не искам сапунерка. Естествено, чел съм и ще продължавам да се образовам за да мога да "изтупам" малко снимките "по-така...", нали ме разбирате :)
Освен тялото мога да си позволя да похарча още едни 400-500 лева. И тук се питам, дали да си го купя с китовия със стабилизация(ще ми върше ли работа за някои от исканите от мен снимки) или да го купя с обектива без стабилизация, който да продам и да купувам друг(и)?
Какво ще ми свърши работа за исканото от мен, повече неможе да се отпусне от семейния бюджет, защото ме чака и обзавеждане на апартамент.
Какви обективи да си взема?....50мм f/1.8 II + 55-200...???...доста съб "босичък", помагайте!
|
|