Автор: te4i
Дата: 06-01-15 19:52
Появи ми се следният проблем-включвам да снимам видео с nikon 1 v1 с твърд обектив Nikon 18.5mm f1.8
Случи ми се за пръв път преди две седмици на важно събитие. Както си снимам след 1 минута видеото спира и ми изписва, че картата е развалена. Включвам го отново, този път спирането е след 3 минути, следващия път на 20 секунда и така всеки път различно. Картата е висок клас-10 и на нея пише, че е подходяща за видео. Не е нова, но досега не ми е правила такъв проблем. На следващия ден, събитието продължава и отново трябва да снимам. Вечерта си приготвям няколко различни карти, като ги форматирам, за да е сигурно, че там не е проблема. На следващия ден по време на записа се повтаря същата ситуация. Сменям няколко пъти картите и отново същото. Сменям апарата първо с panasonic GF3,пак същия проблем. Започвам да се чувствам като в досиетата Х. В крайна сметка накрая се налага да се обяснявам и да предам само снимки от събитието.
Снощи се случва същото по време на снимане на детски рожден ден. Дадох на жена ми да снима видеото, тъй като аз се съсредоточих върху снимките. Този път се снима с nikon 1 j1. Отново картата е форматирана в апарата. На пробите вкъщи няма проблеми. Пак се повтаря същата ситуация ,но този път не изписва, че има проблем с картата , а апарата просто заспива на 30-та секунда от духането на свещите. Огромен гаф, въпреки, че следващото видео е нормално. Но се губят 10 секунди, между двата клипа и то по необясними причини. По принцип не мисля, че проблемът е в техниката, нямам идея дали се е случвало на друг или просто трябва да търся баячка .
|
|