Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми Блог сайт.
Автор: vgramatikov   
Дата:   30-12-14 11:36

Препоръчайте ми едно сайтче за блогване.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми Блог сайт.
Автор: vgramatikov   
Дата:   30-12-14 11:36

И фотография. [smilie6]

Автор: rx   
Дата:   30-12-14 11:46

squarespace е приятен вариант, ако си готов да се съобразиш със стиловете му. Най-хубавото му е, че е направен като за идиоти, така де, американци, така, че работата с него не иска и грам технически познания :)

Автор: didesignbg   
Дата:   30-12-14 12:08

на wordpress какво не му харесваш?

Автор: lamerko   
Дата:   30-12-14 12:09

Нищо не му харесвам [smilie18]

Дата:   30-12-14 12:13

didesignbg wordpress не е "сайтче за блогване" и без нужните познания да го инсталира и стегне, ще има един куц катър, който ще бъде дефейснат и оплескан от китайските пуберчета в момента, в който гугъл го индексира :) Иначе, че е най-добрата CMS система - няма спор :)

Автор: Myth   
Дата:   30-12-14 12:21

Не бих казал, че е най-добра CMS система, нужните познания по интсалирането и настройването не са чак толкова големи, нужен е малко мерак и малко четене, нещата вече са изключително лесни, една седмица занимавка и четене и ще си има сайт, определено собствен сайт е най-добрия вариант, e вероятно ще трябва да се погрижи и зa добро SEO, но в крайна сметка най-важното е доброто съдържание.

Лошото на Wordpress е, че е доста тежка CMS но такак е като искаме всичко да има....

Автор: didesignbg   
Дата:   30-12-14 12:25

Ех, много го издигнахте и усложнихте тоя уърдпрес. Като иска да не инсталира да ползва .ком, хем и без пари [smilie18]

Автор: virosh   
Дата:   30-12-14 12:29

Аз лично разкарах WP и сложих Ghost.
Доста по-леко и приятно за ползване. Обаче за пореден път си доказах че блога не е за мен. Хич ме няма да пиша в него. [smilie5]
Иначе за без пари - wordpress.com, Blogspot... има една камара безплатни услуги за блогинг.

Публикацията е редактирана (30-12-14 12:31)

Дата:   30-12-14 12:29

didesignbg
Ти виждал ли си на .ком безплатните теми? Щото мен ми се налага всеки ден да се справям с бакиите им. Питам ей така, информативно [smilie3]

Публикацията е редактирана (30-12-14 12:32)

Дата:   30-12-14 12:31

Wordpress е най-зле като CMS - от програмна гледна точка (макар, че може да коментираме в тази категория и Joomla). Да не говорим, че това е система, създадена изцяло за блогове, но разплула се за какво ли не - то ня баха магазини, новинасрки сайтове, фирмни сайтове... в крайна сметка - получило се е някакво чудовище, от което аз с моя скромен 13 годишен опит в програмирането бягам надалеч...

Дата:   30-12-14 12:34

lamerko приятелю, мога ли да попитам защо си избрал такъв прякор? Всъщност въпроса е риторичен :) Не знам колко годишен опит имаш в програмирането, но не се връзва с изказванията ти - един програмист колкото повече опит** трупа, толкова повече се отдалечава от безсмилените хейтърства като това в случая - просто човек проглежда, рииш ли? [beer]
А и автора на темата надали търси нещо, което да изчагърка сам, а по-скоро готова услуга, която да ползва.

** опит като experience, а не като time ;)

Публикацията е редактирана (30-12-14 12:36)

Дата:   30-12-14 12:40

Макар да ползвам Wordpress и Joomla, до момента не познавам кодери или web програмисти да са се изказали ласкаво за Wordpress (аз не съм нито кодер, нито web програмист а прост потребител) та lamerko вероятно има право. Аз като потребител само ще кажа, че Wordpress си е доста тромава и тежка CMS система, дори надмина Joomla в това отношение. Единственото му предимство като цяло е, че наистина дава много възможности, можеш да напрвиш едва ли не всичко с него, изключително гъвкав, разбира се зависи и от темплейта който се ползва.

Дата:   30-12-14 12:45

rx: защитен механизъм. За съжаление там където работя си имаме 1-2 натресени WP-та - ако не го хейтвах през 5 мин - имаше вариант да ми ги натресат. Между другото аз не съм дизайнер и не се занимавам с потребителски интерфейси - знам какво се случва от страната на сървъра, понеже там ми е работата. И от там идва целия ми ужас :)

За прякора ми - идва от преди 15-на години, когато не излизах от IRC чатовете :)

Та за WP и дали е подходящ за блог и снимки - да, подходящ е за блог - все пак това е точно блог система, но не е подходящ за снимки. В смисъл като организация за галерия от типа на ФФ. За някаква леа презентация - може и да свърши работа с 4-5 плъгина, които вероятно ще счупят избраната тема и ще причинят новогодишен главобол :)

Дата:   30-12-14 12:49

Myth, Сега ще обсъждаме wordpress като CMS ли? 99% от WP сайтовете, които съм виждал са сглобявани толкова нескопосано, че изобщо не знам как вървят, та на кривата ракета космоса й е виновен. За да работи добре, WP трябва да се инсталира, настрои и поддържа добре. Както всяка друга система - работата на програмиста е да разбира системата, с която работи. Лошото е, че повечето хора я бухат и я забравят, и после се чудят ама що така, ама що иначе. Много малко са изобщо приложенията от ранга на Wordpress като документация на кода, добре форматиран код, добри практики, изчистени библиотеки - разбира се доколкото PHP може да е подреден и изчистен. И не забравяй следващия път да питаш многото web програмисти, като имат неласкаво мнение за Wordpress, какво предлагат като алтернатива [beer] Като ти отговорят, ми пиши, да знам и аз, защото съм бил насаждан и на джумла, и на друпал, и на модкс... всяка от всяка със своите пинизи :)

lamerko, добре, че не са се опитали да ти натресат drupal, че тогава щеше да бягаш спринт към wordpress :))) Здраве да е, каквото клиента каже, това е. [beer]

Публикацията е редактирана (30-12-14 12:55)

Дата:   30-12-14 12:55

факт е, че 80% от хората, "правещи" сайтове на WP си нямат абсолютно никаква предства от програмиране, не разбират как работят нещата и съответно омазват допълнително положението. Аз обаче говорех за WP като система, а не като нечий омазан сайт... бедна ти е предствата един ГОЛ WP колко паразитни заявки прави към БД и за какво спичане си говорим. Да не говорим и какво оплескване става с отворените връзки към БД, ако случайно решиш да напишеш свой модул с твои таблици :)

Дата:   30-12-14 13:00

Ан така - затова, когато човек иска сериозно, бързо и оптимизирано решение, бърка дълбоко в джоба и плаща на знаещи хора да му направят приложението :) Дали ще използват WP или друга платформа отдолу, важното е да се оптимизира кадърно за целта на клиента. Но отново, препоръчвам щом ти е интересна темата, направи същото сравнение - относно омазан код, нескопосани заявки към базата - с drupal дето на запад големите фирми са се побъркали по него и не им увират главите, че това е една трикрака крава с 5 вимета, ама от нито едно не тече мляко... :)

Автор: lorddemonic   
Дата:   30-12-14 13:13

е107 v2 може всичко :D

Автор: sherbit   
Дата:   30-12-14 13:47

Щом WP крета на домашния ми NAS - 12 вата мощност цялата работа ... не е толкова зле. :)

Дата:   30-12-14 13:55

Автор: lamerko
Дата: 30-12-14 12:45

но не е подходящ за снимки. В смисъл като организация за галерия от типа на ФФ. За някаква леа презентация - може и да свърши работа с 4-5 плъгина, които вероятно ще счупят избраната тема и ще причинят новогодишен главобол :)

Ееее нещата не са толкова зле колкото ги описваш поне на ниво потребител :) Да не е подходящ за галерия тип ФФ, но за лична галерия портфолио си съвсем ок. Обикновенно Кадърно написните темплейти си имат всичко необходимо за целта. С няколко допълнителни плъгина (не за галериите) за кеширане, оптимизиране и защита и правилните настройки като цяло на Wordpress си в джаза ОБЩО ВЗЕТО.

Автор: rx
Дата: 30-12-14 12:49

Myth, Сега ще обсъждаме wordpress като CMS ли? 99% от WP сайтовете, които съм виждал са сглобявани толкова нескопосано, че изобщо не знам как вървят, та на кривата ракета космоса й е виновен. За да работи добре, WP трябва да се инсталира, настрои и поддържа добре. Както всяка друга система - работата на програмиста е да разбира системата, с която работи. Лошото е, че повечето хора я бухат и я забравят, и после се чудят ама що така, ама що иначе. Много малко са изобщо приложенията от ранга на Wordpress като документация на кода, добре форматиран код, добри практики, изчистени библиотеки - разбира се доколкото PHP може да е подреден и изчистен. И не забравяй следващия път да питаш многото web програмисти, като имат неласкаво мнение за Wordpress, какво предлагат като алтернатива [beer] Като ти отговорят, ми пиши, да знам и аз, защото съм бил насаждан и на джумла, и на друпал, и на модкс... всяка от всяка със своите пинизи :)

[beer]

В интерес на истината това което си написал е вярно и да най-вече за обикновенния потребител бил той и грамотен Wordpress e без алтернатива освен донякъде Joomla, но Wordpress много дръпна напоследък от гъвкавост (от чисто потребителска гледна точка). За програмистите алтернативи много, но случая не е такъв.

В крайна сметка към момента, Wordpress e най-узерфрендли CMS и най-гъвкав като възможности спор няма. Хубавото е, че с желание и четене, можеш да си закърпиш сайта доста грамотно, дори да не си програмист или кодер :)

Дата:   30-12-14 13:59

Drupal е изграден на базата на Symfony и напрактика го използва като метаезик. А Symfony е вероятно най-кадърния фреймуърк. Laravel, който също е приятен представлява сбирка от модули, по-голямата часто от които идват от Symfony. Омазвациите с Drupal са на същата основа, като с WP - некадърно изпълнение от така наречените "индийци" - без значение от националността, пола, половата ориентация и расата. Но не можеш да правиш директно сравнение между Drupal и WP - системите са доста различни. Иначе Drupal се ползва масово в САЩ главно заради правителствена концепция за софтуера с отворен код. Наливат едни луди пари в определени дистрибуции на Linux и десетина проекта с отворен код и задължават публичната администрация да работи с тях. Така 70% от новите сайтове на различните администрации там са на Drupal - еднотипно, с еднакви бъгове и струващи милиони. Но с отворен код...

В интерес на истината с Drupal ще се получи това, което иска Pd, но не е за хора без конкретните знания.

Дата:   30-12-14 14:04

За Pd с малко желание Wordpress е идеален, според мен.

Автор: gchokov   
Дата:   30-12-14 14:31

Вижте Koken - http://koken.me
Безплатен, правен за фотографи, качествено оразмеряване на изображенията и доста по-добър вариант от WordPress за фото цели. Има си дори плугинче за Lightroom - export и publish директно от десктопа.
Drupal може също да бъде як, но е прекалено ако просто ти трябва блогче с фотоси. Освен това, имат навика и тях да хакват всеки нечетен ден от месеца. "If you have Drupal websites, consider them hacked".

Смях се с глас на твърдението, че WP е най-добрият CMS м/у другото :) Толкова е user friendly, че всеки бута картинки в галерията и после "Ама как да ги намеря, как да ги оразмеря за новата тема, ооооо трябва ми плугин да ми направи нови thumbnails".. .няма най-добър CMS - има плтаформи, които са добри за различни цели...

Публикацията е редактирана (30-12-14 14:38)

Дата:   30-12-14 14:53

Смях се с глас на твърдението, че WP е най-добрият CMS м/у другото :) Толкова е user friendly, че всеки бута картинки в галерията и после "Ама как да ги намеря, как да ги оразмеря за новата тема, ооооо трябва ми плугин да ми направи нови thumbnails".. .няма най-добър CMS - има плтаформи, които са добри за различни цели...

Е медия лайбрарито може да не е от най-добрите като организация и възможности, но за тая работа си има тагове има си и плъгини подобрвяващи организирането на файловете в прословутата медия лайбръри. Да не говорим, че при добрите темплейти хората обикновенно са помислили :) и просто си правиш отделни галерии и в тия галерии виждаш само файловете които си сложил в тях. За всичко си има решения, само трябва да се внимава с плъгините, че в един момент става манджа с грозде [smilie18] Колкото по-малко плъгини толкова по-добре има няколко почти задължителни от там натътък, внимателската и това е. Не е чак толкова черен Wordpressa в крайна сметка.

Дата:   30-12-14 16:00

gchokov казахме, че е user-friendly, а не luser-friendly [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: