Автор: Myth
Дата: 30-12-14 13:55
Автор: lamerko
Дата: 30-12-14 12:45
но не е подходящ за снимки. В смисъл като организация за галерия от типа на ФФ. За някаква леа презентация - може и да свърши работа с 4-5 плъгина, които вероятно ще счупят избраната тема и ще причинят новогодишен главобол :)
Ееее нещата не са толкова зле колкото ги описваш поне на ниво потребител :) Да не е подходящ за галерия тип ФФ, но за лична галерия портфолио си съвсем ок. Обикновенно Кадърно написните темплейти си имат всичко необходимо за целта. С няколко допълнителни плъгина (не за галериите) за кеширане, оптимизиране и защита и правилните настройки като цяло на Wordpress си в джаза ОБЩО ВЗЕТО.
Автор: rx
Дата: 30-12-14 12:49
Myth, Сега ще обсъждаме wordpress като CMS ли? 99% от WP сайтовете, които съм виждал са сглобявани толкова нескопосано, че изобщо не знам как вървят, та на кривата ракета космоса й е виновен. За да работи добре, WP трябва да се инсталира, настрои и поддържа добре. Както всяка друга система - работата на програмиста е да разбира системата, с която работи. Лошото е, че повечето хора я бухат и я забравят, и после се чудят ама що така, ама що иначе. Много малко са изобщо приложенията от ранга на Wordpress като документация на кода, добре форматиран код, добри практики, изчистени библиотеки - разбира се доколкото PHP може да е подреден и изчистен. И не забравяй следващия път да питаш многото web програмисти, като имат неласкаво мнение за Wordpress, какво предлагат като алтернатива Като ти отговорят, ми пиши, да знам и аз, защото съм бил насаждан и на джумла, и на друпал, и на модкс... всяка от всяка със своите пинизи :)
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
В интерес на истината това което си написал е вярно и да най-вече за обикновенния потребител бил той и грамотен Wordpress e без алтернатива освен донякъде Joomla, но Wordpress много дръпна напоследък от гъвкавост (от чисто потребителска гледна точка). За програмистите алтернативи много, но случая не е такъв.
В крайна сметка към момента, Wordpress e най-узерфрендли CMS и най-гъвкав като възможности спор няма. Хубавото е, че с желание и четене, можеш да си закърпиш сайта доста грамотно, дори да не си програмист или кодер :)
|
|