Автор: hotsnail
Дата: 23-12-14 10:43
За автоматично мерене с радио тригери отиваш много над 2000 лева, щото ще ти трябва и нов апарат. Nissin i40 е много хубава светкавица, но не мисля, че се произвежда за Сони R1. За R1 с ТТЛ само старо Сони може да свърши работа май, може и нещо друго ама с тая история на Сони преди да купя Минолта не съм запознат. За скоростта също не мога да говоря. А дори да има скъпи светкавици за твоя модел апарат не си струва. Ако се запалиш има много изгодни варианти да минеш на по-нова техника. Ако ще е Сони един НЕКС-6 за 6-700 лева втора ръка. А има и други марки от кито съм сигурен че ще се намерят добри идеи - никон д7000, канон 60д. Както разбирам проблема сега искаш с минимално количество пари да вземеш светкавици, после и други неща, когато има пари за тях.
Значи ръчните светкавици, чадъри и други джунджурии дето описах работят със всички апарати.
Не бих препоръчал тригери YоngNuo от посочения модел, защото те са малко по-специални за марката апарати за които са предназначени и отказват да работят върху друга марка фотоапарат. За друга марка апарат им трябва малко запояване. Пикселите дето препоръчвам поне от мой лични наблюдения снимат със произволно тяло Сони, Никон, Канон, Фуджи и каквото друго има. pixel pawn използвам. Иначе Pixel Sildier е по новия модел дето ги замени. Те пак са по умен и надежден модел, като този даден по горе, но не използват нищо специфично от апарата за да щракат. Единствения проблем ако са на друга марка апарат е, че заспиват ако не снимаш минута или две и после първия кадър не палят чак на втория се събуждат. Добре е да се пробва каквото и да е моделче, дали ще пали на R1, преди да се купува. Между другото най-евтините модели по 20-30 лева има и на YongNuo ще работят със сигурност, но те не са толкова надеждни, колкото тия от 80-100 лева.
Хората са ти написали много идеи и за 600 лева сигурно ще се вместиш
2 светкавици по 100 лева 200 лева
2 статива по 50 - 100
Тригер с 2 приемника 150
Чадъри 2 броя по 20 лева 40
Тия неща дето са за слагане на чадър 2 по 40 лева са 80
570 общо
Имай в предвид, че оня в клипчето ползваше светкавиците само за да просветли сенките по моделите. Основното на тия снимки бяха телата на моделките и основно размера на чашките на сутиените им. Осветлението беше предимно от слънцето с допълнение за просветляване на сенките от светкавиицте. Поне така ми изглеждаше.
За хубави снимки все едно са в списание ясен ти писа' нещата са по сложни. Доста филмчета има да се изгледат и книжки да се прочетат. Много опити трябват да видиш кое как седи. Сигурно и допълнителна техника ще ти трябва, но за начало с две светкавици с чадърчета ще можеш да правиш паспортни снимки
|
|