Автор: Simbon4o
Дата: 11-12-14 20:00
Абе хора освестете се, д7000 с 18-55 по-добре ли снима пейзаж от д3200 със сигма 10-20 примерно?
Сега, ако ще е всичко ново от магазина специално за пейзажи канон в момента са без конкуренция. Купува се някое евтино тяло с прилична матрица и един 10-18 за 500лв нов. Страхотен обектив!!! Аз си го ползвам на сони некс-а.
Ето малко кадри с него.
https://www.flickr.com/photos/simbon4o/sets/72157645209217203/
Всички са правени със сони некс 5р и 6. Някои имат екзиф и са в цял размер.
Ако ще е втора ръка, по-добре е никон. Д5100, Д3200(липсата на клин не е чак такава болка за умиране). Останалите пари в обективи. Като ще са пейзажи за горе долу парите на канона 10-18 нов се намира ползвана сигма 10-20 за никон.
Тела, които да избягваш - по-скъпите модели. Бърза серийна снимка, голямо "удобно" тяло, горен дисплей, грип и т.н. не помагат на пейзаж по никакъв начин, но могат да пречат като ти тежат излишно и си хвърлил едни пари за тях вместо за обектив.
60д - това е 600д с по-голям визьор. Недомислица от канон.
500д и 50д - най-гадната матрица правена от канон и май като цяло от всички.
7д - като д7000 - не ти е нужно.
5д - скъпи обективи, стар модел, малко детайл и динамика, лошо високо исо
д90, д300, д7000 - подобни причини.
а58 - пластмасов байонет(мисля няма смисъл да продължавам)
SLT моделите на сони като цяло бих ги избягвал - полупрозрачното огледало съсипва иначе добрата матрица зад него.
Безогледалките не са никак лоша идея. Ако аф не ти е важен(на мен изобщо не ми трябва за пейзаж), сонешките приемат всякакви обективи и по-конкретно канонския 10-18. Комбинацията е супер малка и лека(дори филтрите ще са малки и евтини - 67мм), не се усеща по планините. Нексовете не държат цена и втора ръка ги има много евтини дори с оставаща гаранция, един преходник за 100-120лв и некса ти става с канонски байонет. Един комплект две батерии и зарядно от китай(безогледалките харчат ток) за 40-50лв и си готов. Един некс 5r с wifi и ще имаш машина, която даже таймлапс ще прави ако я вържеш със смартфон(това е тъпо, но ... никоните имат вградена тази опция, на канон се добавя със сложния за инсталиране magic lantern)
При купуване втора ръка е важно сервиза как е на марката. Най-добрия сервиз в страната е на сони! Канон мисля, че нямат конкретен даже. Никон преди години ме бяха силно разочаровали, сега чух че са оправили положението.
|
|