Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тествам си Lens Turbo на Sony A7, NEX7....
Автор: marves   
Дата:   24-09-14 19:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Тествам си Lens Turbo на Sony A7, NEX7....
Автор: hotsnail   
Дата:   24-09-14 19:36

Да тоя тъп дизайн взаимстван от Олимпус при а7 и мен ме дразни. Обаче ергономията на а7 с 4 контролни диска е по-кефеща от 3те на некс7. Та само визьора ако си върнат в ляво и дизайна на rangefinder

Автор: Simbon4o   
Дата:   24-09-14 19:37

Няма кирия от средноформатен обектив. По-добре пробвай някой 50 1.7-1.4 и кропи до квадрат. Би трябвало да симулира нещо като да го сложиш на матрица 36х36мм голяма. Дофа ще е по-плитък от кой да е средноформатен обектив сложен на комбинацията, която имаш. Много е вероятно да се доближава като ДОФ до някой 80 2.8 на 6х6 филмова камера.

Автор: siluet   
Дата:   24-09-14 20:33

Да, време е да пуснат Ленс Турбо от средноформатни обективи към фул фрейм А7 [cool]

Автор: pstoev   
Дата:   24-09-14 20:34

аз пък искам nex-6 с фф матрица [cool]

Автор: vanquished   
Дата:   24-09-14 21:11

Аз пък искам да забранят със закон ФФ матриците! [smilie18]

Дата:   24-09-14 21:21

vanquished написа:

> Аз пък искам да забранят със закон
> ФФ матриците! [smilie18]

Направо всички матрици по-малки от 645 да забраняват!

На какво прилича това, ще ми снимат с телефон....това да не е обществена тоалетна, всеки ще сере снимки, както си иска.....

най-евтината камера да е Пентакс 645Д за 3000 Евра втора ръка. Средна цена около 10 бона Евро и да видим тогава. [smilie18] [smilie18]

Автор: muzicantini   
Дата:   24-09-14 22:10

Аз ли нещо не разбирам или... на това съвсем леко винетиране ли му казвате??

Автор: M_D   
Дата:   24-09-14 22:23

аз пък искам nex-6 с фф матрица

В общи линии това.
А7 серията е крачка назад откъм ергономия спрямо Некс-6. Нексът просто лепи в ръката и визьорът е на правилното място.

Дата:   24-09-14 22:26

A6000 пряко наследява некс-6 и мисля, че дори подобрява малко ергономията със съседните врътки. Вместо да са една в-ху друга.

Дата:   25-09-14 09:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nice2mitiu   
Дата:   26-09-14 11:05

Не знам, само аз ли така го виждам, но винетирането при NEX7+Lens Turbo е по-малко, отколкото при обектива закачен на А7-цата.
Само където краищата при lensturbo-то са значително по-меки, но пълно щастие с адаптер за 200-250 лв няма

Дата:   26-09-14 11:18

Автор: Orcinus   
Дата:   26-09-14 20:56

Искам най-после апарат за левичари !

Автор: gchokov   
Дата:   27-09-14 12:01

Orcinus те всички са за левичари :) Държиш с дясната ръка, фокусираш с лявата :P

Дата:   27-09-14 12:06

@gchokov +1

Аз съм левичар и ми е удобен апарата. Таман се чудех ако го обърнат дали ще е по-удобен и май не....

Автор: pstoev   
Дата:   27-09-14 18:32

оказва се че sel 20/2.8 почти покрива А7 в ФФ режим. Има леко винетиране, но то може да мине за арт или пък да се отреже и изображението става като 24мм фф обектив[smile]

f2.8

http://bez-lustra.pl/testy/a7crop/SE20f28-01.jpg

f8

http://bez-lustra.pl/testy/a7crop/SE20f28-03.jpg

ето и други тестове:
http://per-analogia.blogspot.com/2013/12/A7crop.html

Автор: AseasRoa   
Дата:   28-09-14 01:28

Аз за моя NEX-5T си взех няколко M42 обектива, че и един такъв LensTurbo адаптер. За пореден път влизам с ентусиазъм и надежди за качеството на старата технология, и за пореден път съм разочарован. За здравина (ама и тежест) - спор няма, също и за малко забавление, иначе оптично оставам по-доволен от китовите обективи.

Освен мазните ръбове, със стари обективи се получават шантави цветови ефекти и на най-отворена бленда имат доста изразени ефекти от "Spherical aberration". Отделно че вече и без това ми се струва извратено да се снима с 50mm на f/1.7. Също така ако гледам снимките в реален размер ми се виждат по-меки, а и няма стабилизация.

Та на мен извода ми е, че старото си е старо и мястото му е в историята. Но става за малко забавление :)

Дата:   28-09-14 02:18

Много интересно за Е байонет кропка е да се пробва тилт и шифт адаптера на Кипон. Ама пусто 280$ май идва и го няма в Европа или аз не знам де да диря, пък с митници не ми се разправя. Инак с никор обектив ще е мания. Особено някой 50/1.4 или 85/1.8.

ето това

Публикацията е редактирана (28-09-14 02:21)

Автор: Simbon4o   
Дата:   28-09-14 11:21

Aко прежалиш шифта, тилт адаптери има по 80лв :). Забавно е с всякакви обективи с тях.

А относно старите обективи и ленс турбото - проблема е в ленс турбото :). Самата му идея не е съвършенна, както и китайското изпълнение. Сега има версия 2, която е силно подобрена оптически. Старата се държи противоречиво с всички обективи, някои стават по-остри и добри с него, други МНОГО по-зле от колкото са. Аз ползвам първа версия и честно казано не понася добре обективи по-светли от 1.7 или поне тези дето съм пробвал, също така криви фокусната равнина и прави флеър при затваряне на блендата или насрещна светлина на отворено. Иначе си е много яка екстра. През деня в обедните почивки или някъде като се разхождам не го свалям изобщо. Хем е по-къс от стандартния преходник, хем е по-забавен. А на тъмно вкарва и повече светлина...
Затова мисля, че не са виновни старите обективи толкова в случая. Не че на М42 са някакви велики модели де. Повечето са си слаби.

ПС ето и пример за обектив, който е мноого по-хубав със ленс турбо от колкото без.

https://farm4.staticflickr.com/3897/14979077846_dac3a30066_b.jpg

photos0123 by simbon4o, on Flickr, on Flickr
Този порст 55 1.2 без турбото е МНОГО мек с яки аберации и нервно боке. Със турбото става коренно различен.

Публикацията е редактирана (28-09-14 11:24)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »