Автор: BOZO
Дата: 16-09-14 19:40
Братушките от стар леб, мая и захар си правят самогон... :D Става и за сухари.
allyx,
Сега е хептен мързелива работата, прибираш се и вместо да се цапотиш из кухнята поръчваш някаква мазня за вкъщи. Понеже съм дълбок провинциалист съм ограничил покупките от магазин до възможните минимални нива - снабдявам се с месо, яйца, сиренЬе, млЕко, плод и зеленчук от бабетата в близки и не толкова близки села, дивеч и високопланинска пъстърва също изпада като не ме мързи, боровинки, диви гъби и т.н. не с идеята за избягване на кардиохирургията, просто е по-вкусно и не е тъпкано с препарати разни.
Та за леБопекарната е хубаво да си смелиш зърно в селската мелница, от нивичката на някой байчо, а не пакетирано (БИО)брашно от магазина, ама е доста разправия. Домашен зехтин, орАси, тиквени семки и програма за дебела коричка, после преСно козе сиренЬе с мерудия и сладки домати Има едни монаси, правят краве сиренЬе, верно, 14лв. е килото, ама е с масленост 50%
Тефлона е притеснителен при високи температури, лебопекарната е гърчава от към греене.
|
|