Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Sony nex-6 vs Fujifilm X-E2 vs Samsung NX300 кой да взема?
Автор: mirco   
Дата:   06-07-14 10:02

Здравейте! От известно време съм се надъхал да си взема и аз един безогледален фотоапарат, но се двоумя кои да си взема. След дълги размишления се спрях на тези три апарата:

Sony NEX-6
Fujifilm X-E2 (мисля да го взема 2 употреба, че малко скъпичък ми идва :) )
Samsung NX300

Така ако можете да ме ориентирате кой е по-добрият из между тези три фотоапарата. Гледал съм адски много ревюта, прочел съм каквото съм намерил в интернет. А пък ако можете качвайте някоя друга снимка и кажете с кои фотоапарат сте снимали и с какъв обектив, че като за начало мисля да карам с китовия обектив. :)
Благодаря предварително на отзовалите се :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony nex-6 vs Fujifilm X-E2 vs Samsung NX300 кой да взема?
Автор: mirco   
Дата:   06-07-14 10:07

А забравих да спомена, че най-често ще снимам пейзажи и портрети. :)

Автор: fisheye   
Дата:   06-07-14 10:11

Fuji [cool]

Автор: victory13   
Дата:   06-07-14 10:38

Силата на веригата фотограф - фотоапарат - обработка както се знае е равна на силата на най-слабото звено. И то не е фотоапаратът в никой случай [beer]
По този начин определящ фактор при избора може да се окаже нещо далеч по-травиално, като удобство при работа например. Така че постарайте се да докоснете и разгледате всеки един от тях. Това може да определи изборът в много по-голяма степен, отколкото разните технически спецификации, до някои от които няма и да стигнете при употребата на техниката.

Други ще ви запознаят с другите апарати, аз ще ви кажа за Фуджи.
Е2 е чуден за пейзажи, но не и за портрети. Писано е в нета, потърсете за справка. Просто ще е необходима повече обработка.
Е1 е чуден и за пейзажи, и за портрети, и е доста по-добре като цена. Приема се, че е с малко по-бавен автофикус, но нито пейзажите, нито портретите бягат много бързо. Ако изберете него, ще спестите за по-скъпия китов обектив, Фуджи има 2 къси и 2 дълги кита. Има разлики между тях, и тя е отразена в цената им.

Ами успех ! [shtrak]

Автор: pstoev   
Дата:   06-07-14 10:43

от трите, за Fuji и Samsung има най-богата гама от обективи, особено Fuji.
Ако добавим м4/3, там имаш най-сериозния избор от супер качествени обективи.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   06-07-14 10:47

Имам в профила си снимки с некс 6,мога само добри думи да кажа за него.С фуджи и самсунг нямам опит.

Автор: simbon4o   
Дата:   06-07-14 10:48

Обективите са по-важни. За мен фуджи има най-добрите, но са скъпички. Некса става с 50 1.8 е прилична комбинация. Самсунга също не лъже и също има варианти за разширяване като система с доста добри обективи.

Варианти за мен:

Некс 6, сони 10-18, 18-55/16-50, 50 1.8
Фуджи Х-Е2 със 10-24/14 2.8, 16-50, 35 1.4 или по-добре 56 1.2 :)
Самсунг НХ300 със 18-55, 45 1.8(не 3д версията), 12-24

Мисля, че като крайни резултати фуджека има предимство при портретите, което ще е видимо заради 56цата. Но и цената ще е май най-дебела.
При пейзажите самсунга излиза най-евтин понеже 12-24 се намира от чужбинско доста евтино.
Като цена самсунга мисля, че излиза най-евтин. Крайните резултати няма да са коренно различни понеже всички имат прилични матрици.

Има начин да спестиш доста пари при сонито - има АФ преходници към канон и канон 10-18 е най-евтиното пейзажно варио в момента, а е доста добро като цяло. Аз съм с некс 5р и си взех канона. Не съм сигурен за другите системи китайците дали са правили подобни адаптери.

Има и други начини за пестене, но се минава на ръчнофокусни портретчици и там нещата са на според вкуса ти. Фуджи и сони имат пиикинг. Самсунга няма, но има прилични възможности за зуум по време на фокус. Тук трябва да се пробва в магазина и да се прецени.

Като качество на китаците сонито е най-зле. фуджи 18-55 е страхотен, но скъп. 16-50 фуджи е доста добър за парите си. Нексовите китаци и двата са един клас по-слаби като оптика.

Фуджи е за хора с желание за аф система с качествени обективи макар и малко по-скъпи. Не се сещам за един несмислен или слаб оптически фуджинон. Страхотна система.

Самсунг е също страхотна система с много добър набор обективи, по-евтини от фуджи и оптически страхотни. Обективи в ибей се намират на смешни цени... мен единственото, което ме спираше за самсунг е липсата на пиикинг за ръчния фокус.

Сони - аз нямам нито един АФ обектив сонешки(китака го махам в базара). Просто не ми допадат достатъчно да дам толкова пари. От както имам и никон съвсем не искам сонешки :). За мен плюса в тази система е големия избор на китайски преходници и ундурми, които могат да се правят. Примерно - тилт, ленс турбо, аф към канон...
Вече има такива и за другите системи обаче(май без последното) :).

Автор: hotsnail   
Дата:   06-07-14 10:54

...и некс-6 не знам от къде ще намериш нов.....

Виж другата тема там има и снимки и дискусии.

За некс е хубаво да вземеш 50/1.8 за портрети. За пейзаж не знам колко сериозно си се засилил. Като начало почни със 18-55 ако можеш да си намериш. По натам ще видиш какво искаш.

Има много опции за обективи, към момента за Сони има около 30 различни обектива. Колегата вероятно не е много запознат с предлагането. За фуджи има като цяло по-скъпи и качествени обективи. Пример за фуджи има прекрасен 35/1.4 обектив около 1000 мисля че се намира, за Сони има 35/1.8 никак не лош обектив за около 600 лева. 1.8 означава че пуска малко по-малко светлина от 1.4 от там и разликата в цената. Пак за фуджи има 56/1.2 за Сони е 50/1.8 но тук единия е над 2000 лева другия е 450. Та така в общи линии има алтернативи при Сони за всеки обектив на фуджи, не винаги са по-евтини, в общи линии цената е според възможностите и качествата, има и доста скъпи Сони обективи

Автор: Don_Diego   
Дата:   06-07-14 11:02

Аз пък се чудя, до кога ще има такива теми... само на първа страница има информация да те зарине (след като отсееш плявата в меренето на ... обективи). Има 4 тези за безогледалки- с примери! И многобройни теми от типа- ДСЛР или безогледалка? М 4/3 или APS? Олимпус или сони? ... и прочие и прочие...

Автор: marves   
Дата:   06-07-14 11:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-07-14 12:16

marves с еднакви сензори са тия модели....предлага ти по-добро шумоподтискане и по-хубав JPEG. Фуджито няма АА филтър и реално повечко детайл може би вади. Имаше най-разнообразни тестове. Фуджи вади наистина красив JPEG и хубави цветове директно от апарата. Ама ако се задълбочиш няма да имаш особени разлики.

Автор: kukumichin   
Дата:   06-07-14 12:38

Victory13 сподели къде в нета пише за лоши потрети с xe2? Ако визираш 6400 ISO, и аз го забелязах, НО кой прави потрет над 6400?
Недостатък за мен си е бавния автфокус.

Автор: mihail_radkov   
Дата:   06-07-14 12:42

Значи са с еднакви сензори, фуджито дава по-добра картина, но ако се задълбочиш няма разлики, така ли да разбираме? Отново е петък [smilie21]

Дата:   06-07-14 13:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ZENON   
Дата:   06-07-14 15:18

На картинката в ляво се вижда само как здраво се реже шума още на ниво РОУ. Детайла на лявата картинка е в кенефа още на суров файл. Не знам какво и новото на таз нова генерация сензори. [smilie7]

Автор: koceto82   
Дата:   06-07-14 16:10

Лелеееее 2-ра такава тема и нищо полезно отново....
victory13 - напълно съм съгласен с теб

Тук само пусни една тема " коя безогледалка да избера", вземи си пуканки, сядай пред компютара и само чети фенщина [smilie5] [smilie5] [smilie5]
не мисля че за 99% от нас щракачите в тоя форум която и да е би ни възпирала, просто взимаш която на теб те кефи и си щракай..

П.С.
аз съм с NEX-5R, но и hasselblad да ми дадът все тая по добри снимки няма да правя
[shtrak]

Публикацията е редактирана (06-07-14 16:13)

Автор: sirkhann   
Дата:   06-07-14 16:18

Аз съм в чуденето за безогледален апарат вече от една година сигурно, за таблет може и повече. Истината е, че перфектно никога няма. Единственият апарат, на който не му намирам кусури, е ръчнофокусният ми филмов Nikon, обаче със сканирането после е много сложно. Моето колебание е между X-E2, X-T1 и A7, като отивам много сериозно към сонито заради видеото и лесните за намиране преходници. За Фуджи никакви ги няма в Бг.

Дата:   06-07-14 16:27

ширкане освен автофокусния за канон не знам да има някакви преходници в повече за Сони. Фуджаците си имат пийкинг.

Вземи тоя дето повече те кефи - на пипане, на бутони и такива неща. Хубаво снимат не им се бой.

А7s например ще е някакво чудовище. Огледай го и него

Дата:   06-07-14 16:28

Автор: sirkhann   
Дата:   06-07-14 17:10

Ще изпусна морето, ако чакам китайците. А след морето вече няма да ми се снима. По българските магазини, обаче, преходници за Fuji няма. Аз последните две години снимам с филмови пръчки и със Sigma. Дреме ми за удобствата. Интересува ме да не прави проблеми, да фокусира с ръчни обективи, да има елементарните неща и толкоз. За да сменя ISO-то на DP1-то, брекетинга или нещо друго, обикалям по менютата като гламав. Тия всички врътки хич не ме блазнят. [smile]

Дата:   06-07-14 18:25

Автор: ZENON   
Дата:   06-07-14 18:51

Фуджи правят същата боза като Пентакс. След 800 ИСО подтискат шума на ниско ниво. Аз не снимам на повече от 800 и с двете системи, не толкоз заради шума, килкото заради останалите показатели при по високо ИСО.
Преди няколко дена мислех да разпродам всичко и да се набия на А7, но накрая реших, че няма смисъл, ако няма по сериозна крачка в технологията на матриците на сони.
Мисля, че ОП няма да сгреши ако земе 6 + 16-70/4. Има го на добра цена вече. Това мисля да направя и аз всъщност :)

Дата:   06-07-14 19:01

Интересната матрица сега е на A7s. Нека още малко тестове пуснат. Явно е без конкуренция на високо исо.

marves както и да пълниш една 5 литрова кофа и както и да я боядисаш 10 литра вътре няма да влязат. Горните картинки са идентични. 16мп сензор от а580 не мръднал. Дори в алучая с фуджи х-е1 и некс-6, сонито е по-нов модел със контрастен фокус, чак х-е2 е с подобен...

Публикацията е редактирана (06-07-14 19:07)

Автор: mihail_radkov   
Дата:   06-07-14 19:05

Да, ама вашата е 7 литра с камък на дъното [smilie21]

Дата:   06-07-14 19:09

По принцип обичам 7 литрови кофи и затуй такива си взимам. Хубавото е, че почти всички марки имат 7 литрови кофи и все тия са им от най-хубавите [cool] [cool]

ПП всъшност олимпус и фуджи нямат 7 литрови. Ама инак а700, д700, 7д, а7, а77, некс-7, maxxum 7D, gx7

Публикацията е редактирана (06-07-14 19:12)

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »