Автор: simbon4o
Дата: 06-07-14 10:48
Обективите са по-важни. За мен фуджи има най-добрите, но са скъпички. Некса става с 50 1.8 е прилична комбинация. Самсунга също не лъже и също има варианти за разширяване като система с доста добри обективи.
Варианти за мен:
Некс 6, сони 10-18, 18-55/16-50, 50 1.8
Фуджи Х-Е2 със 10-24/14 2.8, 16-50, 35 1.4 или по-добре 56 1.2 :)
Самсунг НХ300 със 18-55, 45 1.8(не 3д версията), 12-24
Мисля, че като крайни резултати фуджека има предимство при портретите, което ще е видимо заради 56цата. Но и цената ще е май най-дебела.
При пейзажите самсунга излиза най-евтин понеже 12-24 се намира от чужбинско доста евтино.
Като цена самсунга мисля, че излиза най-евтин. Крайните резултати няма да са коренно различни понеже всички имат прилични матрици.
Има начин да спестиш доста пари при сонито - има АФ преходници към канон и канон 10-18 е най-евтиното пейзажно варио в момента, а е доста добро като цяло. Аз съм с некс 5р и си взех канона. Не съм сигурен за другите системи китайците дали са правили подобни адаптери.
Има и други начини за пестене, но се минава на ръчнофокусни портретчици и там нещата са на според вкуса ти. Фуджи и сони имат пиикинг. Самсунга няма, но има прилични възможности за зуум по време на фокус. Тук трябва да се пробва в магазина и да се прецени.
Като качество на китаците сонито е най-зле. фуджи 18-55 е страхотен, но скъп. 16-50 фуджи е доста добър за парите си. Нексовите китаци и двата са един клас по-слаби като оптика.
Фуджи е за хора с желание за аф система с качествени обективи макар и малко по-скъпи. Не се сещам за един несмислен или слаб оптически фуджинон. Страхотна система.
Самсунг е също страхотна система с много добър набор обективи, по-евтини от фуджи и оптически страхотни. Обективи в ибей се намират на смешни цени... мен единственото, което ме спираше за самсунг е липсата на пиикинг за ръчния фокус.
Сони - аз нямам нито един АФ обектив сонешки(китака го махам в базара). Просто не ми допадат достатъчно да дам толкова пари. От както имам и никон съвсем не искам сонешки :). За мен плюса в тази система е големия избор на китайски преходници и ундурми, които могат да се правят. Примерно - тилт, ленс турбо, аф към канон...
Вече има такива и за другите системи обаче(май без последното) :).
|
|