Автор: tzl
Дата: 15-06-14 11:54
От "схематиците" май съм само аз и никъде не съм казал, че пчелната пита повишава мощността.
Слагането на печелна пита по отношение на светлина играе същата роля като на черни флагове, които се слагат, за да ограничат светлината. Тези черни флагове я поглъщат, а не я концентрират, че да се увеличи, защото създавали "тунел". Ако сменим флаговете с бели или сребристи (повърхност, която отразява светлина), тогава няма да има такава загуба на светлина, а ще бъде концентрирана + увеличена при поставянето на такъв вид аксесоар. Ето защо т.нар. "gobo" вътре е лъскаво, а т.нар. "barn doors" са черни, защото имат различно предназначение. По същия начин zoom рефлекторите увеличават видимо мощността при концентриране на светлината върху по-малка единица площ (защото вътрешността им е отражателна).
При слагането напчелна пита имаме черен метал, който е поредица от много малки черни флагчета, които не отразяват светлината, а я поглъщат. Тези черни флагчета я ограничават да не ходи другаде. Само това, което се пропуска през дупчиците остава и затова намаля мощността светлината.
Това е напълно естествен физичен процес.
Публикацията е редактирана (15-06-14 11:59)
|
|