Автор: Thimotty
Дата: 14-05-14 14:43
Ами при мен не се получава. И с live view zoom, и без, с ръчен и с автоматичен фокус, всякакви комбинации тествам, и резултата винаги е около 50% от снимките леко мръднал фокуса. Това е от статив между 200-210мм с включена стабилизация. Преглеждам всяка снимка и в повечето случай на екранчето изглежда, че цепи косъма (преглеждам снимката на всякакви зуумове), а после на монитора съвсем различно. Надявах се телевизорчето да покаже малко по близко до монитора изображение от екранчето преди да натисна копчето :(
Е, явно ще трябва да търся по добри обективи :)
Поне разбрах, че идеята май няма да ми свърши работа :)
Благодаря за мненията на всички!
Поздрави
P.S.
jivkojj, с четец не става докато апарата е на статива. През usb става, но е доста бавно за да преглеждаш всяка снимка, а и пак е след като вече съм щракнал :)
Eye-fi карта пробвах една, но работи адски бавно, не мога да снимам тонове време след всяка снимка и губя всякакво превю на апарата. Много по зле е от usb.
marves, да HDMI in, затова телевизорче, а не таблет. Приложенията за андроид са през usb (независимо директно или с вифи рутер) и изглеждат невероятно на всички ревюта, но за съжаление няма за сони. За яркостта не вярвам да имам проблеми - просто ще му закрепя стойката някъде на статива и ще си преметна нещо през главата - като тия с едновремешните апарати с екплозивните светкавици. Но ще те послушам и няма да рискувам :)
Иначе това от снимката изглежда много обещаващо с това 2.5х увеличение, а и цената му е доста примамлива. Благодаря ти, мисля да го пробвам.
|
|