Автор: NORMAN-KUK
Дата: 11-05-14 21:03
Предварително да кажа, снимам с олимпус от много отдавна минал съм през Е-20, Е-1, Е-510, Е-520 ! През този дългогодишен период събрах една раница със сериозни обективи от най-широко до най-тясно и от високите им класове! До три дни трябва да взема ново тяло. Разбираемо е, че новите М-4/3 обективи не ме интересуват. Въпроса ми е конкретно към хора които са снимали точно с тези двата модела и със старите 4/3 обективи.Защото:
Бюджета ми е ограничен на около 1800-2000 лева.
1.В момента съм взел за проба един OMD E-M5 с преходник за 4/3. Картинката е невероятно добра чудесна машинка , фокуса е бавен (обяснимо е,но не ме притеснява) Цената на нов е 1599 лв плюс 380 лв за преходника. (изобщо не знам на тази втулка с клеми, наречена преходник защо струва толкова пари)
2. Техномаркит са извадили явно някъде забутани бройки Е-3 и са на цена 1499 лева. Изобщо не ме бърка , че е доста по-голям и по-стар, но чудесно би работил с моите обективи!
Та въпроса ми е, има ли много голяма разлика в картинката между двата апарата? За да правя компромис със бавния фокус, ако Е-М5 е в пъти по добър от Е-3.
Предварително да уточня, че OMD-EM1 (където проблемите със старите обективи е решен) ми е много извън бюджета.
Благодаря предварително!
|
|