Автор: ilcoin
Дата: 26-04-14 08:18
24-70 на кроп матрица не е средно варио! За кроп това е идеалният вариант (за мен), ако си втория човек - да си една крачка назад и встрани, за да улавяш повече интинми моменти и портрети от типа: "глава и рамене". Ако си основния снимач, ще ти дойде тесен. Особенно в затворени помещения. Става и за втори обектив.
В твоя случай средно варио е нещо като 17-50. Мисля е ясно защо
Въобще, гледам че си конструктивно настроен, което е добре. От друга страна си мисля, че обяснявайки толкова базисни неща на някого правя изключително мечешка услуга на бъдещите ти клиенти.
Само със щракане не става. Нито с едни 3 бона потребителски кредит за техника. Надявам се да не го приемаш лично, но това е положението. Постажувай още малко, научи и опознай техниката по-добре и заповядай. Ще помагаме доколкото можем
Комбинациите са много и различни, но накратко основните:
- основен обектив - 17-50. Светлосилен. Тамрон 17-50 е бюджетния вариант. Скъпия са ти го казали.
- втори обектив - бюджетния вариант е 50/1.8. Скъпите са ти ги казали също. Ако имаш добър първи, втория може да отпадне като за начало.
- аксесоари - карти, батерии - тука е ясно
- светкавица - според бюджета. Китайско копие е евтиния вариант. Скъпия са ти го казали. Сигма, Метз и пр. са добри алтернативи и вършат работа.
|
|