Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апарат , обективи , светкавица.
Автор: goldstar   
Дата:   24-04-14 01:06

ЗДравейте :) Искам да снимам събития: рождени дни ,сватби , годежи и т.н. Спрял съм се на Никон Д7100 за обективи идея нямам за сега. Снимам с Д60 18-55 и мисля че е време за ъпгрейд. Мерси за компетентните мнения [shtrak] [beer] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Апарат , обективи , светкавица.
Автор: vkk1   
Дата:   24-04-14 01:36

В другия форум 4 страници отговори не бяха ли достатъчни?
Какво още остана неизяснено?

Автор: ogogogo   
Дата:   24-04-14 06:47

Каквото тяло и аксесоари да вземеш като гледам как е зададен въпроса е много важно и да носиш на бой ама,много.

Дата:   24-04-14 11:28

vkk1 не мислиш ли че отговора ти е написан ей така колкото да позиционира :) Моите уважения и без лоши мисли[shtrak] [beer] И все пак мерси за общия труд който положихте за да напишете отговорите си. Ще си взема това което съм решил като тяло и обективите ще избера сам , дано се справя . Пожелайте ми успех и късмет само за в бъдеще.Хубав ден на всички.

Поздрави https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/EmoticonTheWave.gif

Автор: kvakioh   
Дата:   24-04-14 11:43

D7100+16-85+SB910 aко нещата са ок.
Или Д7100+17-55+SB910 ако има повече финанси.
Добре ще е авторът на темата да си каже дали ограничава изборът само до Никон като марка и какъв е бюджета. Защото едното тяло Д7100 върви с обективи, а те не са евтини.

Дата:   24-04-14 12:16

goldstar: Не знам как ти изглежда отговорът ми, но там доста хора писаха по твоя въпрос - нещо, което много, ама наистина МНОГО рядко се случва. Просто ми стана интересно кое те притеснява все още в избора на техниката?
Ето, kvakioh е потвърдил и тук написаното в онази тема. Не знам какво може повече да се каже, наистина.

Автор: Vesay   
Дата:   24-04-14 12:16

А от колко време снимаш та реши, че може на сватби да се хвърлиш. Това си е отговорна работа. Относно техниката kvakioh ти е дал минималната техника. От мен едно допълнение: задължително резервно тяло, обектив и светкавица. Супер несериозно е да отидеш на сватба без бакъп техника.

Дата:   25-04-14 12:37

vkk1 - Уважавам твоите виждания и съм съгласен с теб , но това за мен са много пари и си правя труда и от тука да чуя нещичко и да стигна до сбора от мнения. Всичко ми е от полза.[beer]

Vesay : Близо 2г +- като помощник . Машината на която съм се спрял е по джоба ми. В нета гледам има разни комбинации от обективи , но от малкия си опит знам че светло-силните обективи ще са ми от голям плюс.От въпроса апара,обектив,светкавица трием 1-3 считайки светкавицата SB-910,а може и който снима с нея да сподели вижданията си :).Останаха само обективи на разумни цени естествено [shtrak] [beer]

Автор: ilcoin   
Дата:   25-04-14 12:57

Прости ми че така влизам "с бутоните" в темата ти, ама ако не можеш след 2 години бачкане да прецениш каква техника ще ти върши работа - да кажем че не говори добре за теб.

И за да не е извън темата съвсем, едно средно варио (светлосилно) + твърд обектив около 50мм на другото тяло би било идеалната комбинация. Не знам какво толкова му е сложното.

Автор: autosvet   
Дата:   25-04-14 13:54

Темата ми звучи петъчно.

За светкавица и някоя работеща СБ 800 на старо ще ти върши работа. Така ще можеш да набиеш в обективи. 35/1,8 и 50/1,8 според мен ще можеш да си позволиш + 16-85 / 18-105 в краен случай някой 18-70 на старо. Ако все пак имаш бюджет за варио на 2,8 давай.

По-натам и за второ тяло да кажем същият клас Д7000.

Дата:   25-04-14 14:57

ilconi - Няма проблем форумите се за да се изказват мнения [cool] [smile] Аз понеже имах друг вид комбинация за това исках чужди мнения. твърд 50мм 1,4 и 24-70(2,8)-(евентуално)

autosvet - Благодарско за мнението.[beer]

Дата:   25-04-14 15:23

Д7100+ 17-55, 70-200/4 и SB910 като тежък вариант или
D7100+ Sigma 30/1.4 Art, Nikkor 85/1.8G + Nissin i40 като по-лек и с минимални ограничения.
Резервни батерии-2бр., 8бр. за светкавицата, чанта и някакви аксесоари за светкавицата.
Така бих ги навързал аз за сватбите...като варианти стабилни.

Автор: ilcoin   
Дата:   26-04-14 08:18

24-70 на кроп матрица не е средно варио! За кроп това е идеалният вариант (за мен), ако си втория човек - да си една крачка назад и встрани, за да улавяш повече интинми моменти и портрети от типа: "глава и рамене". Ако си основния снимач, ще ти дойде тесен. Особенно в затворени помещения. Става и за втори обектив.

В твоя случай средно варио е нещо като 17-50. Мисля е ясно защо [smilie3]

Въобще, гледам че си конструктивно настроен, което е добре. От друга страна си мисля, че обяснявайки толкова базисни неща на някого правя изключително мечешка услуга на бъдещите ти клиенти.

Само със щракане не става. Нито с едни 3 бона потребителски кредит за техника. Надявам се да не го приемаш лично, но това е положението. Постажувай още малко, научи и опознай техниката по-добре и заповядай. Ще помагаме доколкото можем [smilie24]

Комбинациите са много и различни, но накратко основните:
- основен обектив - 17-50. Светлосилен. Тамрон 17-50 е бюджетния вариант. Скъпия са ти го казали.
- втори обектив - бюджетния вариант е 50/1.8. Скъпите са ти ги казали също. Ако имаш добър първи, втория може да отпадне като за начало.
- аксесоари - карти, батерии - тука е ясно
- светкавица - според бюджета. Китайско копие е евтиния вариант. Скъпия са ти го казали. Сигма, Метз и пр. са добри алтернативи и вършат работа.

[shtrak]

Автор: НиколайМиланов   
Дата:   26-04-14 09:32

D800E + Nikon AF-S Zoom-Nikkor 24-70mm f/2.8G ED + Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.4G
[smile] [smile] [smile]

Дата:   26-04-14 11:07

vkk1 - Уважавам твоите виждания и съм съгласен с теб , но това за мен са много пари и си правя труда и от тука да чуя нещичко и да стигна до сбора от мнения. Всичко ми е от полза.

Разбира се, така е. Няма спор. Аз също като не знам нещо питам. Както виждаш няколко теми под теб и аз съм питал на светкавицата, защото перманентно се боря с преекспониране и бял баланс, въпреки че правя всеки ден по едно 200 снимки поне. [smile]
За сватби аз най-малко мога да давам идеи, защото сватби не снимам. За сметка на това обаче снимам портрети и бих казал, че 50 1.8 върши чудесна работа. Естествено 85 1.8 е по-добрата опция, но и цената му е тройна.
Значи - пак казвам - без да имам претенции, че разбирам от сватбена фотография - гледал съм фотограф, който се приема за гуру в моя град - да изкарва цялата сватба с тези три обектива:
14-24 mm f/2.8
85 1.8
24-70 mm f/2.8
Не знам доколко това ще ти е от полза, но все е нещо. [beer]

Дата:   28-04-14 20:09

ilcoin - Благодаря за цените съвети и за "тона" и начина по който ми обясняваш. Определено ще задавам въпроси и за напред [shtrak] [beer]

Николай Миланов - Скъпичък съвет , но благодаря.

vkk1 - Тенк Ю приятел . Човек се учи докато е жив ще питам , ще експериментираме и така нататък :)[smilie18]

Много хора между другото не одобряват заснемането на сватбено събитие с кроп тяло. Така де това са други теми. До една седмица предстои да направя покупката вече окончателно дано не станат фалове. Благодаря на всички сърдечно и искрено. https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/EmoticonBand.gif

Дата:   09-05-14 14:13

" The critical thing here is that despite the fact that the D7100 is Nikon's third DX-format 24MP DSLR, its sensor is new, and unique in Nikon's stable. In a first for Nikon, the D7100's sensor lacks an optical low-pass filter (OLPF). The D800E, Nikon's highest-resolution DSLR has the effect of its OLPF 'cancelled out', but the D7100, like the Pentax K-5 IIs, omits it altogether. The result should be higher resolution than is possible from the conventional 24MP sensors in the D5200 and D3200, and Nikon clearly feels comfortable with the associated higher risk of moiré in fine patterns - one of the few black marks against the 36MP D800E when we tested it last year. Накратко: махнали са low-pass filter за да докарат по-висока резолюция като са наясно с последствията от високия риск от моаре при снимки с линии или патерни (забравяме за сватби с това тяло). Една от няколкото черни точки спрямо D800E. Интересно дали в тази посока ще тръгнат DSLR-те като цяло ? И кое защитава сензора от вредните за него инфра ред лъчи на светлината ? В същото време ще може да се ползва за инфра-ред фотография без да се налага да се пускат дълги експонации. Цена за БГ май ще е около 2100лв. което ми звучи доста добре.

chakaiki nikon d7100 da go zaredqt paviliona i sintesys se rovq v neta i sluchaino popadnah na tova mnenie po gore koeto citirah. Vprochem aparata go ima v edin sait bross.bg neshto ot roda..nadejno li e da se pravi pokupka na fototehnika ot drugi saitove i otzivi ako imate nqkoi da spodeli ako moje :) sorry za latinicata ot telefona pisha ..moite uvajeniq[shtrak]

Дата:   09-05-14 14:42

Докат се четат такива замотани мнения и разни ревюта от известни (най-често легално подкупени от производителите) и неизвестни (най-вече големи, умни дървени/каменни глави) снимащи, и нещата отиват наникъде.
vkk1 e казал трите топ обектива за събития, най-вече сватби.
Това за кроп тела, че не са подходящи са пак митове от каменни/дървени глави.
Поддържам си мнението твърдо от 25-04-14 15:23. ВАриациите са възможни винаги, стига да се доведе до щастлив и успешен край.

Дата:   09-05-14 21:39

Напълно съм съгласен с теб kvakioh! И за обективите съм си направил избора и за тяло просто не издържам вече чакам 5ти ден ако не и повече за тялото да го заредят в photopavilion и photosyntesis но уви... има го в http://brosbg.com/ но не знам колко е надежден този сайт и гаранцията дали ще се покрие от "Профайлд България" и въобще дали ще ми доставят коректно стоката , не съм сигурен и ако някой е работил с тях да сподели :) Иначе си чакам синтезиса и павилиона.... [smilie10]

Автор: Pavlov   
Дата:   09-05-14 21:51

Bros.bg са единственият магазин в България (онлайн или физически), за който знам, че не дава официалната гаранционна карта на Nikon, важаща пред сервиза на Профайлд. Вместо това дават някакви техни бланки, които съм сигурен, че се признават само от техния сервиз. Виждал съм такива гаранции, на снимки в Продава... да де, OLX [smile] .
Аз лично не бих купил оттам. Или от официален вносител, или прежалвам гаранцията, и - от чужбина, на по-хубава цена.

Дата:   10-05-14 02:15

Pavlov Благодаря ти за отзива приятел . [beer] То се видя че ще чакам синтезиса и павилиона...

Дата:   26-05-14 09:18

Най-накрая пристигна апарата който чаках но не от синтезис и павилиона , там все нямаше и нямаше както и да е това са подробности :) . Купих си и два обектива : Sigma 24-70 F2,8 / nikkor 50mm F1,8/ Безмоторните варианти тъй като Д7100 си има мотор[smilie5] . Много задоволителни резултати [cool] .
Искам да Благодаря на всички колеги които се изказаха в темата и за комбинациите които предлагаха [beer] . [shtrak] . Може да заключите темата .[smilie21] [smilie24]

Дата:   26-05-14 09:23

Добре избрана комбинация.

Автор: victory13   
Дата:   26-05-14 09:30

Можеш и ти да го направиш...

Честито, и на Фокус[shtrak]

Автор: stown   
Дата:   26-05-14 14:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »