Автор: genatraikova
Дата: 06-05-14 20:33
Здравейте! Искам да си купя апарат, който да ползвам и за видео, когато се наложи. Спрях се на Sony Alpha 58. Не съм от най-напредналите, до сега си снимам с една сапунерка Samsung. Разгледах цените на обективите за Sony, доста цифра са. Четох за Nikon, Canon, та чак от много четене се обърках съвсем. Последно искам апаратът хем да вади яки снимки, с подходящ обектив, хем да е до 1000 лв., хем допълнителните неща, които смятам да си набавям с времето да не са супер скъпи. Обърках се и моля за помощ. А зная, че вземеш ли тяло, после трябва и оборудване да си добавиш, не искам да купя нещо, което ще има и скъпа поддръжка, а същевременно, като гледам все се пише по форума, "купи еди какво си различно от Canon и Nikon, не дей гледа да си като другите", а снимките, които са публикувани тук във форума все с тези марки апарати са правени? Не мога да разбера, след толкова четене, Canon 600D или Sony alpha 58? Oбективи втора употреба рисковано ли е да се закупуват? Невежа съм все още от към тази все още непозната материя, моля да не ми се смеете много:). Чета, но като абориген съм откъм обективите особено :D.
Та..ще снимам портрети и репортажни снимки. Последно Canon600D i Sony alpha 58. Не държа на голяма мотика в ръце, а на качествената фотография, за която може би обективът е важен, обаче пък четох и за ергономията, дребна сапунерка с огромен обектив...та както и да е, снимките, да са дълбоки - това искам!
Благодаря на отзовалите се.
|
|