Автор: rlk
Дата: 18-04-14 21:48
Подновявам си изцяло комплекта с презареждащи се батерии. Вече си взех 16 eneloop стандартните ($40), обаче все повече чета, че хората са доволни много и от MAHA батериите (говоря за IMEDION), които са хем малко по-мощни (2400мАн), хем са и малко по-евтини ($17 за 8 бройки). Ползвам две канонски светкавици и един power pack за тях т.е. 16 батерии и до сега изкарвах едно снимане без проблем с тази комбинация. Искам обаче да си взема още две китайски светкавици (евентуално с power pack за всяка) за да съм по-мобилен, а не само да търся контакти и опъвам кабели постоянно (ползвам нерегулируеми светки с чадъри). Значи ще ми трябват още 24 бройки. До сега бях с Energizer и едни китайски батерии (Tenergy), но останаха малко от тях, които и не карат кой знае колко вече, а останалите измряха. Другото което е, че ще има и доста зареждане преди снимане при това положение, а аз съм с едно 15 минутно зарядно и една МАНА 9000. Ще е голяма играчка ако има два снимачни дни един след друг. Може да се наложи още една МАНА да взема от тези с осем зареждащи слота (и тук приемам съвети).
|
|