Автор: simbon4o
Дата: 01-03-14 13:13
Зарядно лакрос БС1000(100лв) и енелуп белите(24лв), евентуално може и лакрос БС700(60лв), ако не ви се дават пари.
Това е най-доброто за всякакви нужди.
Всичко останало ще е нетрайно, няма да държо дилго време ток и т.н.
Енелупите белите са доказани батерии, които държат най-дълго тока(при неползване), най-много пъти може да се зареждат, при добро зарядно изкарват най-дълго време.
Пробвал съм имедиони, камелиони, всякакви и накрая все ми остават енелупите. Имедионите са боклуци - за по-малко от година спират да работят, може проблема да е във внасяните тук партиди...
Маха9000 е чудно зарядно, но внасяните у нас бройки са обикновенно от дефектната серия, която трябва да се види из нета по какво се познаваше и да се избягва. Дори добрите такива зарядни обаче са капризни на батерии(няма проблеми с нови и по-маркови) и не винаги познават кога да спрат да зареждат и това обикновенно води до презаряд и хвърляне на батериите.
Аз в момента имам лакрос 700 и едно лидълско троник зарядно дето зарежда с 1000 ток и няма много настройки. Белите енелупи карат по над 3 години експлоатация ми е опита(понякога повече). Всичко останало след максимум година е за хвърляне. Първите ми бели енелупи бяха купени заедно с първия ми ДСЛР К200 и миналата година чак умряха. Преди мен бяха ползвани с оригиналното им зарядно на саньо - то е бавно и не може да ги зарежда като хората, бавно ги убива. След един цикъл на рефреш на лакроса от 600 кадъра почнаха да правят по 1000кадъра с апарата.
Има физически ограничения в батериите, които никой не може да избегне. Колкото по-голям капацитет Ач, толкова по-малко време пази тока, 2000Ач е най-балансирания вариант. За да има по-голям капацитет батерии или корпуса трябва да е по-голям или времето в което този ток остава вътре при неползване рязко намалява.
Бързите зарядни комплекти са яки, като няма време за зареждане обаче такова издевателство над батериите води до още по-кратък живот.
|
|