Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Отново питане за батерии...
Автор: adorable   
Дата:   28-02-14 17:00

Отново съм пред дилема за батерии..... [smilie10]

Двате марки на които съм се спрял са Sanyo Eneloop и Camelion.
За енелупа знам, че са едни от най-използваните и най-харесваните батерии (от мнения споделени в този форум. Нямам личен опит с нито един от видовете).

Дилемата е между следните комплекти:

Зарядно устройство Sanyo + 4бр. батерии Sanyo eneloop 2000mAh -
36.00 лв.

http://www.photopavilion.com/i/products/Batteries/Chargers/Charger_Eneloop.jpg

или този:
Зарядно устройство Sanyo + 4бр. батерии Sanyo 2700mAh - 35.00 лв.

http://www.photopavilion.com/i/products/Batteries/Chargers/2009/sanyo2700.jpg

и

Зарядно устройство Camelion + 4 бр. батерии 2500mAh - 25.00 лв.

http://www.photopavilion.com/i/products/Batteries/Chargers/2009/BC_0902_110x132.jpg

На която и марка да се спра ще трябва да купя още 3 батерии от същия вид, защото ми трябват седем на брой. Двете батерии ще ги използвам за компактна сапунерка. Останалите 5 на лентов Canon EOS 300x, посредством ръчно правен грип (Писна ми да купувам по 2 бр. 3V CR2, прекалено са скъпи, издържат твърде малко кадри и не могат да се презареждат.)

Cameliona могат ли да се сравнят като качество и издръжливост с енелупа, предвид по-добрата цена. Ако имате опит с Cameliona, моля споделете... Благодаря ви!

Отговори на това съобщение
 Re: Отново питане за батерии...
Автор: bOzo   
Дата:   28-02-14 17:17

ENERGIZER 2450 mAh + бързо 15 минутно зарядно.

Дата:   28-02-14 17:53

Забравих да спомена и бюджета за батериите + зарядно.... Ако мога да се събера в 60 лева ще е много добре! ;)

bOzo какво имате предвид за бързо 15 мин. зарядно за този модел батерии (ENERGIZER 2450 mAh)? Дадох горните примери, защото четох предишна тема, в която потребители споделят мнение, че не е хубаво батериите и зарядното да са различни марки. Ако са от различни марки трябва ли да се притеснявам за правилната работа на системата (зарядно + батерии)? Подозирам, че би могло да има някакво несъответветствие.

Дата:   28-02-14 18:02

Аз споменавам и батерии и зарядно от една марка - ENERGIZER. Зарядното е ултра бързо, зарежда 4 напълно изтощени батерии за 15 мин. и е с активно охлаждане, т.е батериите не се пържат в зарядното. Eнелупа се сарежда прекалено дълго, а зарядното на ENERGIZER има и адаптор за кола, т.е може в движение да се зареждат. АА2450мАh на Energizer за по-устойчиви от Advanced 2500мАh на Energizer. Пробвал съм всякакви изгъзици и повече не искам да чувам за друга батерия.

Автор: ilcoin   
Дата:   28-02-14 18:18

Важното е батериите да са с нисък ток на саморазряд. Зарядното - според зависи.

Лично моята комбинация е китайско зарядно, което е с възможност за разряд, бързо зареждане и автоматично изключване при достигане на капацитета на батериите. Самите батерии са Varta от Ready To Use серията.

Сумарно всичко ми струваше около 40 пари. Пенчо с тях снима яко, кара си спокойно 300 и повече кадъра, стоят си заредени с месеци в чантата и няма драми като се сетя да снимам.

btw, евтините зарядни в комплектите обикновено само зареждат, при което трябва да си смяташ колко дълго да си зареждаш батериите според зарядния ток и капацитета.

[beer]

Автор: ludiakolio   
Дата:   28-02-14 18:26

Тези ,които си ги изброил са добри ,но в студ ще им се молиш.

Това са батериите.

http://www.photopavilion.com/i/products/Batteries/2010/SanyoXX_AA_360x300.jpg

Автор: ZENON   
Дата:   28-02-14 18:35

Eneloop
+
MH-C9000

глупости от сорта на бързо зарядно и т.н. са добри, само когато си на зор.

ако ти трябва батерия на която можеш да разчиташ и зарядно, което да върши работа...

може и да има и по-тънки умни зарядни.. не знам. ползвам това.

Дата:   28-02-14 18:54

boZo не откривам този вид зарядни в български магазини (проверявам в интернет). Ако може бихте ли дали линк. Видях и официалния сайт на Energizer, но там няма цени за съжаление. Открих въпросното зарядно, заедно с батерии в Amazon и други онлайн магазини. Ще помисля за този вариант! Благодаря за предложението! [smilie24] [smilie3]

ilcoin Бихте ли дали линк към зарядното което използвате вие! Няма да е лошо зарядното да е умно т.е. да се самоизключва като зареди батериите. Ако аз трябва да преценявам кога да ги извадя от контакта най-вероятно ще ги опека, или ще ги презаредя, или просто ще избухнат! ;) (Не че нещо, просто електротехниката и електрониката не са ми силна страна, за съжаление... ;(

Колкото до евтините зарядни... Предложиха ми в една "квартална бакалия" някакво (точно китайско си беше) зарядно със батерии за 15-тина лева... Ама чак до там... Не ми се рискува толкова! Затова и пуснах темата!

ludiakolio Благодаря за предложението! Предположих, че тези батерии са по-добри от горепосочените от мен, но за съжаление бяджета няма да стигне за тях! ;(

------------
Всъщност ако бюджета ми не беше ограничен, с удоволствие бих си взел това: Зарядно устройство Maha/POWEREX MH-C9000 - 105.00 лв.

За съжаление в момента не разполагам с такава сума пари! За това се опитвам да стигна до някакъв компромис цена спрямо възможности! Благодаря ви за разбирането и за активното участие в дискусията!
Надявам се с ваша помощ да намеря най-подходящото решение!;)

Дата:   28-02-14 19:09

Зависи как ги ползваш батериите - на мен ми трябва бързо зарядно, имам 4 комплекта батерии за светкавиците + резервни комплекти - не мога да чакам да се зареждат по 1-2 часа.
http://www.ebay.com/itm/221206070331?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Toва е зарядното, новите нямат активно охлаждане, зарядното е интелигентно и само се изключва при достигане на пълен заряд.

Автор: chepkata   
Дата:   28-02-14 19:17

В Лидл пускат на промоция евтини батерии марка Троник. Добри са и са с нисък саморазряд.Струват 7 лв. за 4бр.
Едно процесорно зарядно от bvi-photo video от по-евтините и си почти в бюджета.

Публикацията е редактирана (28-02-14 19:23)

Дата:   28-02-14 19:27

По-продължителното време за зареждане, мисля че няма да е проблем...

Зависи колко дълго ще изкарват с едно зареждане! Преди на лентовия Canon използвах оригинални литиеви 2 броя по 3 волта. Обаче изкарваха много кратко време. С едни батерии да съм снимал по максимум 70 - 80 кадъра... Едва ли е имало случай в който да са изкарали повече!

По-късно си модифицирах фотоапарата да работи с китайска никел-кадмиева 6v/1700 мАч (от тези батерийни пакети, които се използват за самолетчетата). За съжаление и тя се изтощи слeд не повече от 3 изснимани филма... ;( И се оказа, че зарядното за такъв тип батерии струва 70 лв + адаптер за 220 волта за 30 лв. (Когато я купувах всъщност я взех с ясното съзнание, че ще я използвам само веднъж).

И сега се опитвам да намеря алтернатива! Избрах батерии АА размер, поради факта че се намират сравнително лесно и има разнообразие! Както споменах и по-горе търся максимално добро компромисно решение: цена спрямо качество!

Дата:   28-02-14 19:31

Правя си сметката евентуално сега да взема един комплект батерии и зарядно, за да снимам и след време да взема още един! Докато снимам с едните, другите да се зареждат! Търся мнение от вас, защото имате опит с използването на такъв тип батерии и мисля че може да ми дадете съвети на база опит! [smilie3]

Публикацията е редактирана (28-02-14 19:32)

Автор: pmartinov   
Дата:   28-02-14 19:54

Има една малка,но доста съществена подробност !

1,24V се води волтажа на акумулаторите.

Kaто човек който е правил преди доста години така,че фотоапарат да се захранва от акумулатори вместо с литиева батерия моя съвет е вместо два акумулатора по 1,24V сложи 3броя !Това прави 3,72V теоретично защото волтажа варира от 1,45V до 1,1 от зареждането до разреждането.

Алкалните батерии когато са нови стигат до 1,65V !

Ako снимаш по-интензивно два комплекта са за предпочитане !

Бях намерил една пластмасова кошница за 4АА батерии от резервни части и с няколко ластика я бях закрепил стабилно за ремъка на фотоапарата.

Автор: красис   
Дата:   28-02-14 20:17

Внимавай с тия бързи зарядни както ти ги препоръчва колегата
Автор: bOzo....щото ще си скапеш батериите с колкото повече mah ги зареждаш толкова по зле за батерийте,няколко човека който познавам вече изреваха с тия бързи зарядни.

Автор: pmartinov   
Дата:   28-02-14 20:23

Бързото зареждане е за сметка на живота на акумулаторите .

Около 1/10 от ампеража е препоръчителното

Автор: rlk   
Дата:   28-02-14 20:31

15-минутното зарядно е много добро, но само със сравнително нови батерии. След това почва да прави въртели и да не ги приема. Активно охлаждане - грънци. На всяко зарядно можеш да хакнеш един вентилатор, а на това зарядно на втората година вентилатора започва да вие/бръмчи/т.н. Ако можеш сам може и да си го сменниш естествено. Освен това всъщност зарежда батериите 15 минути и още толкова ги охлажада. Ако ги махнеш веднага след като са се заредили са си пак почти толкова топли колкото и от друго мощно зарядно без вентилатор. Maha зарядно и енелуп както ти казаха по-горе е от най-добрите варианти. За съжаление бюджета е малко над него, обаче купуваш един път.

Дата:   28-02-14 21:23

Зарежда ги и ги охлажда за 15 мин. Комплект батерии издържат около две години преди зарядното да ги отхвърли, говоря за интензивна упореба. Вентилатора се обдухва на компресор, както се чистят компютри и лаптопи и няма ядове.

Автор: imitev   
Дата:   28-02-14 22:56

Троника е боклук - 2400 мАч са всъщност 1200 мАч.

Но за тия пари - толкова.

Имам 12 бр. от тях - за играчките на щерката са перфе, но светкавицата не може да окряка с тях...

Автор: rlk   
Дата:   01-03-14 01:45

Добре, не е двойно времето, прав си. И все пак не го харесвам много зарядното. Имам две и двете са на едно дередже. Ряботят си нищо не казвам за това, само изтъквам недостатъците. Има доста ревюта в нета и доста не са толкова меки като мен. Пак казвам, че зарядно си е добре и върши работа доста години. Обаче батерии които посмъртно немога да ги заредя вече с него карат поне още година с МАНА (не правя реклама). Реално зарядното ги скапва. Една батерия минава един път през заряд за едно събитие. При максимум 50 събития на година или 100 за две години и батерията е умряла. Едва 100 презарядки! Energizer-а изкарва колкото и китайските Tenergy които ползвах само държеше малко повече заряд, но само толкова. След две години остават еднаква бройка "живи" и от двете (но като цяло вече неизползваеми). Китайските са три пъти по-евтини. Освен това ако човек няма пари да купи батерии като хората и ще разчита само на четири бройки, тогава това е варианта. Обаче ако сериозно си се занимава с работата си тогава едва ли. Не съм имал още случай да не изкарам ангажимент защото са ми свършили батериите или да ми се наложи по някое време да се занимавам да зареждам батерии.

Автор: MIROsi   
Дата:   01-03-14 02:29

С две ръце за ЕНЕЛУП.
Бърз заряд не ти трябва ако искаш да си ползваш дълго батериите.Колкото по-бавно се зареждат,толкова по-дълго ще живеят.[shtrak] [beer]

Автор: chepkata   
Дата:   01-03-14 08:58

imitev, тествал ли си Троник-а за реален капацитет?

Не се заяждам, а питам, защото имам два комплекта Енелуп и едни Троник и според мен се държат почти еднакво, на СБ 600. Вярно, Енелуп са 1900 mah, а на Троник пише 2500 mah и държат по-малко, но не е съшествено. Не съм им мерил тока, нямам с какво, но чак пък 1200, не ми се вярва! Или са с непостиянно качество и мойте са по-добри[smilie5]

Предложих ги заради ниския саморазряд и цената, но ако има и други недоволни, моля Авторът да игнорира марката, не е нужно да си харчи парите напразно.[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   01-03-14 09:50

Зареждане

Автор: imitev   
Дата:   01-03-14 10:02

Пускал съм ги няколко пъти на тест с разреждане на ЛаКрос зарядно.

1200-1400 мАч...

Ама за тия пари - толкова.

Автор: dekov   
Дата:   01-03-14 11:26

Зареждането на нечетен брой батерии с тези зарядни е мисия невъзможна.

Автор: simbon4o   
Дата:   01-03-14 13:13

Зарядно лакрос БС1000(100лв) и енелуп белите(24лв), евентуално може и лакрос БС700(60лв), ако не ви се дават пари.
Това е най-доброто за всякакви нужди.
Всичко останало ще е нетрайно, няма да държо дилго време ток и т.н.
Енелупите белите са доказани батерии, които държат най-дълго тока(при неползване), най-много пъти може да се зареждат, при добро зарядно изкарват най-дълго време.
Пробвал съм имедиони, камелиони, всякакви и накрая все ми остават енелупите. Имедионите са боклуци - за по-малко от година спират да работят, може проблема да е във внасяните тук партиди...

Маха9000 е чудно зарядно, но внасяните у нас бройки са обикновенно от дефектната серия, която трябва да се види из нета по какво се познаваше и да се избягва. Дори добрите такива зарядни обаче са капризни на батерии(няма проблеми с нови и по-маркови) и не винаги познават кога да спрат да зареждат и това обикновенно води до презаряд и хвърляне на батериите.

Аз в момента имам лакрос 700 и едно лидълско троник зарядно дето зарежда с 1000 ток и няма много настройки. Белите енелупи карат по над 3 години експлоатация ми е опита(понякога повече). Всичко останало след максимум година е за хвърляне. Първите ми бели енелупи бяха купени заедно с първия ми ДСЛР К200 и миналата година чак умряха. Преди мен бяха ползвани с оригиналното им зарядно на саньо - то е бавно и не може да ги зарежда като хората, бавно ги убива. След един цикъл на рефреш на лакроса от 600 кадъра почнаха да правят по 1000кадъра с апарата.

Има физически ограничения в батериите, които никой не може да избегне. Колкото по-голям капацитет Ач, толкова по-малко време пази тока, 2000Ач е най-балансирания вариант. За да има по-голям капацитет батерии или корпуса трябва да е по-голям или времето в което този ток остава вътре при неползване рязко намалява.

Бързите зарядни комплекти са яки, като няма време за зареждане обаче такова издевателство над батериите води до още по-кратък живот.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »