Автор: jigsaw
Дата: 02-03-14 12:06
Аз снимам с Canon, приятелите ми също са с Canon системи... Към момента обаче, след като Никон "извадиха" D600/610 и D800, везните натежаха в тяхна ползва. И смятам, че това е обективен факт! 6D, отговора на Canon спрямо D600/610 е не особено адекватен! Просто D6xx е по-доброто тяло и това е факт! Паралелно с това D800 също е по-доброто тяло от 5d3 поне що се отнася до качеството на снимките. И това е факт! Не казвам, че 6D и 5d3 са лоши или некачествени тела, просто казвам, че D6хх и D800 са по-добрите тела. Ако помислим обективно...трябва да го признаем. Дори ако разгледаме само качеството на снимката D6xx надскача 5d3, който е в по-високия клас. Умишлено не споменавам 4-та и 1-ва на двете марки, защото те са предназначени за едини друг тип фотографи и един друг тип фотография. Определено не мисля че между тези две серии има техническо предимство едната или другата марка. За това и не коментирам. Но в любителския клас и предназначениете за любители тела, насочени към любителска фотография в момента Никон са с предимство. Само не разбрах, защо Canon не си дадоха малко зор при 6D да направят тялото конкурентно на d6xx, защото е абсолютен факт, че ако вземем цена/качество на изображението като водещи приоритети безспорния избор, би трябвало да е D6хх, дори D800 не си заслужавa, за 5D3 и 6D изобщо не говорим!
|
|