Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Имам въпросче
Автор: lubomiras   
Дата:   28-02-14 14:19

Хей, отдавна знам за този сайт и много му се кефя .Искам да стана поне на половина добра колкото вас :) Та аз имам Сони А37 с обектив 18-200 и не ми се получават нещата както аз ги мисля, въпроса ми също така е коя програма да ползвам имам понятия за фотощопа , но са много слаби. Искам да сменя и обектива така ,че едно голямо ХЕЛП и благодарско ако някой се навие за съвети или каквото и да е нещо [cool] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Имам въпросче
Автор: Gam3Ra   
Дата:   28-02-14 14:35

Трябва да вложиш огромни усилия и старание, за да се развиеш във фотографията.

Според една съседна тема, озаглавена "Мазохисти ли са канонаджиите?", след малко здравомислещи разсъждения стигаме до извода, че трябва да си с фотоапарат Canon, за да ти е трудно, респективно да вложиш цялата си воля в изучаване на фотографията, срещайки препятствия, които да пребориш.

С други марки фотоапарати всичко е като песен, с тях си щракач, не фотограф. По пътя на логиката - със SONY не може човек да прокопса. Ай ем сори!

Автор: mugen   
Дата:   28-02-14 14:42

@ lubomiras,
не казваш какво точно не ти се получава,
но пробвай ако можеш някой по-свестен обектив. [smilie3]

От 18-200 не може да очакваш чудеса.

Автор: fraction   
Дата:   28-02-14 14:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Seifi   
Дата:   28-02-14 14:56

Въпроси за Сони тук

Какво не ви се полочава и какво искате да направите точно?
Sony 18-200 e туристически обектив

вижте

Sony 16-50 2.8
Tamron 17-50 2.8
Minolta 70-210 F4

И ЕДНА КНИЖКА

Тук 50% от зомбитата не признават друго освен канон и никон, но ако ги питаш защо и те не знаят или ръсят големи глупости в излиянията си.

Дата:   28-02-14 14:58

Защо тряба всичко да е Каннон , смятам ,че стига да имам желание мога да успея [smile]

Автор: fraction   
Дата:   28-02-14 15:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: jigsaw   
Дата:   28-02-14 15:14

Всичко е въпрос на практика, опити, опити и пак опити, докато свикнеш и опознаеш специфичните неща и поведение на техниката с която снимаш спрямо конкретните ситуации в които искаш да я използваш. Само с четене няма да се получи! Що се отнася до програмата за обработка на RAW файловете, Lightroom е програмата. Защо? Lightroom реално е един строго профилиран Photoshop за обработка само и единствено на снимки. Основно в RAW формат. Макар и да поддържа jpeg, то манипулацията на този формат е безсмислена, защото всяка намеса върху файла води до влошаване качеството на изходния файл. По тази причина обработката на файла се прави в RAW, след което на финала се експортва в jpeg. Качеството на обработка с Lightroom е абсолютно същото като във Photoshop, защото използват едни и същи алгоритми в инструментите си. И това не го казвам аз, а Adobe! Дори се препоръчва Lightroom, защото достъпа до някои контроли и инструменти в Lightroom е направен по-бърз и удобен, отколкото същите във Photoshop.

Публикацията е редактирана (28-02-14 15:36)

Автор: satansho   
Дата:   28-02-14 15:19

Автор: geokar   
Дата:   28-02-14 19:09

Откакто Сони "се ожени" за Минолта и взе като зестра дългогодищния й опит и най-актуалните й разработки, започна да прави и апарати на ниво, така че всичко останало са инсинуации на маняци на тема "марка". Не трябва да им се обръща внимание, знайно е, че не апарата, а задапаратното устройство прави добрата снимка. Важно за фотографа да гледа с отворени очи, за да забелязва неща, които другите пропускат. Както и да гледа фотографии на майстори и да разсъждава какво им е толкова хубавото, че света им се възхищава. Във фотографията, слава Богу, не е нужно лично да познаваш учителите си, даже не е необходимо да са между живите. Пък после идва въпроса за използваната техника и похвати, това не е най-важното. Едно време, като се оплаквахме от липса на професионална техника, старите фотографи ни казваха, че хубава фотография може да се направи и с кутия за обувки. И бяха прави. Успех!

Автор: 798099   
Дата:   28-02-14 19:32

geokar, и на теб (както и на мен) проблемът ти е, че помниш отдавна! Я отиди в темата за камерите и автомобилите, прочети как карат "с вратите напред" и ще разбереш откъде идва маниащината.

lubomiras, нали ти казаха къде да задаваш въпроси за СОНИ? Защо още храниш хейтърите тук?

Дата:   28-02-14 21:14

Вече се преместих там където не всеки втори ми пише , че канон е най-доброто, сори , за такива който виждат само и единствено канон за хубава марка . Лека вечер [shtrak]

Автор: djon7   
Дата:   01-03-14 20:17

Съжаляваме, но Canon сега няма равен

Скачать шаблоны для фотошопа

Автор: chrisnoch   
Дата:   02-03-14 02:39

djon7,
И ние съжаляваме, че пишете глупости! [smilie5]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-14 02:46

Crisnoch,прав си е djon7 канон няма равен сега.Поне аз не знам да има по-добри принтери

Автор: rx   
Дата:   02-03-14 03:05

Неприемането на действителността не помага ни най-малко болните ви фантазии да се доближат до нея.
Авторът на темата обаче иска съвет какъв обектив да си вземе, а не да види как си мерите пишките. Явно обаче Сони е толкова зле, че дори нямате как да предложите съвет и помощ на човека, а избивате комплекси в хранене на други марки. Както съм казвал много пъти - дори вие, дори насила не може да си повярвате в нещата дето говорите. Лека вечер [beer]

Публикацията е редактирана (02-03-14 03:06)

Автор: jigsaw   
Дата:   02-03-14 12:06

Аз снимам с Canon, приятелите ми също са с Canon системи... Към момента обаче, след като Никон "извадиха" D600/610 и D800, везните натежаха в тяхна ползва. И смятам, че това е обективен факт! 6D, отговора на Canon спрямо D600/610 е не особено адекватен! Просто D6xx е по-доброто тяло и това е факт! Паралелно с това D800 също е по-доброто тяло от 5d3 поне що се отнася до качеството на снимките. И това е факт! Не казвам, че 6D и 5d3 са лоши или некачествени тела, просто казвам, че D6хх и D800 са по-добрите тела. Ако помислим обективно...трябва да го признаем. Дори ако разгледаме само качеството на снимката D6xx надскача 5d3, който е в по-високия клас. Умишлено не споменавам 4-та и 1-ва на двете марки, защото те са предназначени за едини друг тип фотографи и един друг тип фотография. Определено не мисля че между тези две серии има техническо предимство едната или другата марка. За това и не коментирам. Но в любителския клас и предназначениете за любители тела, насочени към любителска фотография в момента Никон са с предимство. Само не разбрах, защо Canon не си дадоха малко зор при 6D да направят тялото конкурентно на d6xx, защото е абсолютен факт, че ако вземем цена/качество на изображението като водещи приоритети безспорния избор, би трябвало да е D6хх, дори D800 не си заслужавa, за 5D3 и 6D изобщо не говорим!

Дата:   02-03-14 14:20

rx,
Недей да се пениш толкова, че ще получиш сърцебиене!
Недей и да се притесняваш за авторката на темата - тя отдавна зададе въпросите си в друг форум (по съвсем навременен съвет на Seifi) и там вече получи компетентни и добронамерени съвети!
Ще рече, че спокойно можете да продължавате да си мерите каквото искате в тази тема - все тая!
Апропо, ти защо смяташ, че като снимаш с Канон, си хванал господ за шлифера?! [smilie5]

Автор: rx   
Дата:   02-03-14 14:44

Не, а ти като снимаш със сони вярваш ли си, че влияе на изходния материал от камерата по някакъв начин? Покажи някоя фотка, да завиждаме, че не можем да я осъществим с нашите машини [beer]

Дата:   02-03-14 15:08

rx,
Аз снимам за удоволствие - фотографията ми е хоби. Решил съм да НЕ публикувам снимки в този форум. Това, обаче, НЕ означава, че не разбирам от фотография и най-паче от фотографска техника!
В този ред на мисли, не смятам, че си в позиция да изискваш каквото и да било от мен - най-малко "някоя фотка". Пък и не си спомням да съм писал, че "вие с вашите машини" не можете да осъществите нещо, което съм осъществил аз!
Колкото до "машините" - Канон отдавна не са лидери нито в качеството, нито в нововъведенията. Все още са лидери в продажбите, но само заради инерцията, натрупана с годините.

Автор: MARLOV   
Дата:   02-03-14 15:09

И тая тема ОСРАХТЕ!

Дата:   02-03-14 15:11

Защо така мислиш, зайо?

Автор: HP   
Дата:   02-03-14 15:31

Автор: chrisnoch
Дата: 02-03-14 15:11

Защо така мислиш, зайо?

Аз ще ти отговоря вместо "зайо" - в този форум е имало хора преди мен и теб, ще има и след това. Но имаше хора тук, които вече ги няма , хора, от които мижеше да научиш много неща, хора, с които беше удоволствие да комуникираш. Тези хора ги няма и знаеш ли защо?????
Защото все повече такива като теб се навъдиха в този форум, няма да дам определение. но да кажем бх ги определил като вид стара обувка, разпространена из селските райони.
Рядко влизам тук и всеки път ми се набиваш ти и още няколко от определението да леете бисери и да се карате с хората.
Не знам защо те траят админите, но аз с най-голямо удоволствие бих те изритал от тук.
И не ми обяснявай колко си умен и готин в живота и аз не те познавам-тук си ей такова, от определението и за мен лично мястото ти е вън от тук.

Дата:   02-03-14 15:41

HP,
Я колко злоба си насъбрал! Дали аз ти преча в живота или има и по-сериозни причини за агресивното ти черногледство?
Не се правя на психоаналитик (макар че имам и тапия за това!), а се опитвам най-човешки да ти помогна. Най-малкото защото ти смяташ, че аз се "карам с хората", а всъщност ти ме обиждаш, че и ме пъдиш като някакъв селски разсилен! Хайде по-кротко, че може да се стигне до хапчета със зелена рецепта!

Автор: HP   
Дата:   02-03-14 15:45

Дали аз ти преча в живота
Какво да ти кажа, хем ме дразниш, хем те съжалявам. Жив и здрав да си, каквато и да е драмата ти, дано се подобрят нещата.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »