Автор: radikyokushin
Дата: 28-02-14 08:04
Ще ти дам мнение, както се казва от първа ръка.Имал съм и двата обектива.
Първо имах 18-200 (първата версия), след него си взех 18-200 VRII, накрая 18-300. Всичко това на D7100.
Мога да кажа съвсем уверено, че всеки следващ, в последователността, в която съм ги имал, е по-добър от предишния.
Не слушай хора, които са ги гледали само на картинка, че нищо не става от тях!
И трите са ПЕРФЕКТНИ, когато става дума за универсален, ежедневен обектив, както и за случаи, в които просто няма начин да помъкнеш раница с минимум 2-3 обектива, за да покриеш всичко, като фокусни разстояния.
Който и от тези двата, на които си се спрял да вземеш, няма да сбъркаш.
Според мен трябва да отидеш в магазина и да ги пипнеш и да прецениш кой от двата ще ти е по удобен, защото 18-300 е наистина голям и тежък обектив, в сравнение с 18-200. От друга страна пък тези 100мм отгоре никак не са за пренебрегване (каквото и да ти говорят). Относно качеството - не се притеснявай - и двата ще ти дадат отлично качество на изображението, при равни други условия.
Стабилизацията не е критерий при избора тук - и двата са със т.нар. VRII.
Продадох 18-300 само защото преди това си продадох и D7100 и в момента единствената кропка, която ми е останала е D3200, а на нея 18-200 VRII определено и "стои по-добре". D90 е голямо тяло и с него този "проблем" с размерите и теглото на 18-300 няма да го имаш, но е хубаво това сам да си го прецениш, като ги сравниш непосредствено с 18-200.
Публикацията е редактирана (28-02-14 08:09)
|
|