Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Variable Neutral Density Filter
Автор: Pink_Kong   
Дата:   19-02-14 21:13

Здравейте,
Какво мислите за тази джаджа:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/821128-REG/Tiffen_82VND_82mm_Variable_Neutral_Density.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/905894-REG/b_w_661075252_82mm_xs_pro_nano_mc_nd_vario.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/706712-REG/Singh_Ray_R_87_82mm_Vari_ND_Variable_Neutral.html

Май е на принципът на поляризационните филтри.
Някой ползва ли такива, дали ще е по-зле работата от обикновените ND-та?
Много ме кефи идеята, да си взема едно и с няколко степ-рингове да го навивам на
всичките си праймове. Мисля да взема по-голям, да избягам от винетинга.
Как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Variable Neutral Density Filter
Автор: kvakioh   
Дата:   19-02-14 21:21

За 150 долара бих взел два сиви филтъра с резба, 3 ND-та и готин държач, които ще вършат 10 пъти по-добра работа.
ЗА 420 долара, като от посления линк, бих взел Lee комплект ND-та и ще съм в пъти по-добре. И за още 1-2 сиви филтъра ще стигне...
Единствено недостатък при филтрите за поставяне, Lee, Cokin е, че може да се надраскат при смяна, падане и т.н.

Автор: stalker   
Дата:   19-02-14 21:23

Ако смяташ, че си струват парите ..:)

..дори и най-евтиния от посочените !

Четох доста по въпроса ти и накрая си взех Haida 10 stops, не е варио.Минимална, /да не кажа без :)/ загуба на детайл !
ГОРЕЩО ти го препоръчвам ! Сравняват го директно с Lee Big Stopper и като имаш предвид и цената смятам, че ме разбираш.

ТОва е мое мнение.
Други да кажат какво мислят.
Аз говоря от опит.

Дата:   19-02-14 21:36

Има и Hoya, доста по-евтини са.
Но точно това ме притеснява, дали са читави оптически. Иначе, според мен, е доста по-удобно.
При мен ще се ползват предимно на видео, където ако не е този вариант, отивам на Matte Box 4x4 с един куп аксесоари още. Което си е още един куфар за разнасяне и сума пари.

Автор: Magnifico   
Дата:   19-02-14 23:41

Полезно
http://www.youtube.com/watch?v=nECdBiu5Rrw

[shtrak]

Публикацията е редактирана (19-02-14 23:42)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   19-02-14 23:50

С такъв НД никога няма да можеш да ползваш поларизационен филтър, ако ти потрябва.

Автор: rx   
Дата:   19-02-14 23:53

ГОСПОДИН, ползва се без никакъв проблем, просто е неудобно да се върти. А и нареждането на 3 стъкла не е най-удачното нещо.

На мен пък променливия филтър ми е супер удобен и полезен, но е там до късмет да набараш евтин и качествен. Трябва обаче да си наясно с компромисите, които правиш които винаги ги има - няма безплатен обяд. Малко по-назад има дълга и предъвкана тема по въпроса.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-02-14 00:11

rx, с 3 поляризационни филтъра един след друг няма как да стане, ако искаш пробвай.[smilie18]

Публикацията е редактирана (20-02-14 00:11)

Дата:   20-02-14 05:34

Пробвах погрешка преди време - става точно това, което повеляват законите на физиката [beer] няма значение за поляризацията колко филтъра нареждаш - важно е единствено как са завъртяни един спрямо друг. LCD действат на този принцип със сандвич от 3 поляризиращи повърхности. Което не означава, че начинанието не е глупаво, безсмислено и ощетяващо качеството :)

Дата:   20-02-14 07:58

Магнифико, мерси за видеото. Като гледам, чичката предпочете TIFFEN, както и аз си мислех, че ще стане.
РХ, търсих подобна тема, но явно не съм я открил. Ще погледна пак.
Все пак и B+W и TIFFEN и SINGH-RAY са си сериозни фирми и щом всички имат подобни разработки, значи има защо.

Дата:   20-02-14 14:30

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1611700&t=1611700

Ето темичката. Като съвет мога да ти дам - вземи си евтин variable от базара да видиш как ще ти е. Ако ще даваш 500лв за филтър, наистина е по-добре да си вземеш хубав комплект ND-та, отколкото за скъп vnd, който няма да е кой-знае колко по-добър от евтините, защото и за хубавите марки законите на физиката са същите.

Дата:   20-02-14 14:54

Мда. Точно тази не видях, а тя е най-полезната.
Мерси за всичко!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: