Автор: mihajlov2
Дата: 17-02-14 11:41
Към основните марки Kindle и Nook аз бих добавил и още една - Pocketbook. Причини:
1. Чете доста повече формати без необходимост от конвертиране с calibre на компютър. Не че конвертирането е голяма философия. Просто въпрос на мързел.
2. Има много по-широки възможности за добавяне на всякакви шрифтове, изменение на големината на шрифта, форматиране на страницата и текста и т.н.
3. Много по-лесно, без всякакви хакове и т.н. може да се използват речници, лесно се достигат бележките под линия в текста и т.н. Също без хакове лесно се инсталира и алтернативен четец - coolreader, освен вградения fb2 reader.
3. Има широки възможности за организация и подреждане на качените книги в списъци,библиотеки,автори, последно четени и т.н.
Относно дискусията електронен четец или таблет - отговорът е: и двете чадо, както би казал дЕдо поп - и бира чадо, и бира
За гладък текст електронният четец е много по-удобен.
За научна литература със графики, диаграми, таблици и картинки, както и за списания и т.н. /всичко това в PDF - цветно/, засега задължително си трябва таблет...
За PDF-и аз съм си взел едно китайче с ретина IPS дисплей 9.7 инча, 2048х1536, 2 GB RAM, 16 GB вградена + 16 GB на микроSD, плюс usb OTG (on the go) възможности, като поддържа и 3G през външен 3G модем... Всичко това само за 300 лева.
Публикацията е редактирана (17-02-14 11:43)
|
|