Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помогнете със съвет
Автор: fotorafi   
Дата:   17-02-14 10:48

Моля за помощ, защото по въпроса съм бос...
Моето семейство ще ми подари електронен четец за книги. За да чета дневно по 10-15 страници художествена и техническа литература, за да не склерозирам, изкуфея.
Спрял съм се на марката Кindle, средна класа . Разполагам с бюджет около 250 лв. Предложете ми модел и откъде да го купя най-изгодно
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Помогнете със съвет
Автор: ivjordan   
Дата:   17-02-14 10:50

Киндъл 4 последно е 49 Евро в немския Амазон. http://www.amazon.de/dp/B007HCCOD0/ref=sa_menu_kdpsz4
Най-добре от там, в България е двойно по-скъп. Същото се отнася и за другите модели.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   17-02-14 10:51

Добави още някой лев и си вземи един таблет направо. Освен за книги и за други неща ще си го ползваш.
https://www.technomarket.bg/products/09131434/asus-memo-pad-hd7-me173x-1g024a-1g065a

Такова си взех скоро. Батерията му държи между един и 4 дни, зависи, как ще го ползваш.

Автор: ivjordan   
Дата:   17-02-14 10:52

Таблета не е подходящ за книги. Уморява очите. Няма нищо общо с четеца. Твърдо препоръчвам четец, ако ще се ползва за четене. Ако е за интернет и игри- таблет.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   17-02-14 10:55

Никога не съм си ползвал таблета за игри. Четене, сърфиране, презентации, някое друго филмче, скайп и т.н.

Автор: virosh   
Дата:   17-02-14 10:55

Напълно съгласен с @ivjordan. Аз преди години си взех Kindle 3 keyboard от UK. Излезе с почти 100 кинта по-евтино отколкото да го купя от тук при това с доставката. От тогава си го ползвам без проблеми.
Относно техническата литература - ако е на PDF, да знаеш че се чете ужасно гадно (поне аз не мога да свикна с техния PDF четец и избягвам да чета този формат).

Относно художествената литература, мога да ти дам един стар снапшот на Читанката конвертиран в .mobi формат за Kindle. Само драсни едно ЛС когато ти потрябва. [smile]

Автор: Gam3Ra   
Дата:   17-02-14 10:56

Трябва първо сам да си отговориш на няколко въпроса:

Имаш ли нужда от клавиатура? (ще си правиш ли записки, ще браузуваш ли в нета.. почти всички четци имат вграден WiFi приемник)
Имаш ли нужда от вградена подсветка? Личният ми съвет е, ако се чете нощем, да е на нощна лампа.. вградените подсветни (колкото и иновативни да ги водят в ел.четците) не са равномерни и също така дразнят повече очите.
Имаш ли нужда от тъч скрийн дисплей? Обикновено ел.четец с тъч скрийн има малко по-нисък контраст на дисплея заради допълнителния тъч слой. Ако само ще се чете, страничните бутони са повече от достатъчни.

Обикновено избора на ел.четец се свежда до две марки: Kindle и Nook. Те са лидерите и с най-качествени (контрастни) дисплеи. Аз лично съм с Kindle 6" без гореспоменатите екстри, намира се за по 100-120лв нов.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   17-02-14 10:58

По-скъпите четци имат и интернет, който по договорка с производителя е безплатен, но образа е черно-бял.
Таблета става, но не е същото и уморява очите.

Автор: GenaDP   
Дата:   17-02-14 11:00

Kindle 6" (т.е. Kindle 4, 2ра версия - черен), имаше го преди месец в техномаркетите за около 160лв.

Автор: ludiakolio   
Дата:   17-02-14 11:21

Андроидски таблет със софтуерен екранен филтър безплатен в гугул базара и си пушка.
За мен лично няма по-голяма глупост от тия електронни четци при наличието на такъв избор на лаптопи и таблети.
Всеки сам си преценява в крайна сметка.

Дата:   17-02-14 11:25

Особено любопитен, за част уважаемите форумни читатели, може би е факта, че Nook Simple Touch 6" за 120лв се "хаква" с ПЪЛНОЦЕНННА Android операционна система. Като вземем предвид наличието на тъч скрийн и WiFi, Nook Simple Touch се превръща в таблет с E-ink дисплей ;) А само този, който не се е срещал "очи с дислпей" с E-Ink технологията, може да препоръча таблет с LCD в тема за четец за книги!

Автор: mihajlov2   
Дата:   17-02-14 11:41

Към основните марки Kindle и Nook аз бих добавил и още една - Pocketbook. Причини:
1. Чете доста повече формати без необходимост от конвертиране с calibre на компютър. Не че конвертирането е голяма философия. Просто въпрос на мързел.[smilie5]
2. Има много по-широки възможности за добавяне на всякакви шрифтове, изменение на големината на шрифта, форматиране на страницата и текста и т.н.
3. Много по-лесно, без всякакви хакове и т.н. може да се използват речници, лесно се достигат бележките под линия в текста и т.н. Също без хакове лесно се инсталира и алтернативен четец - coolreader, освен вградения fb2 reader.
3. Има широки възможности за организация и подреждане на качените книги в списъци,библиотеки,автори, последно четени и т.н.

Относно дискусията електронен четец или таблет - отговорът е: и двете чадо, както би казал дЕдо поп - и бира чадо, и бира[smilie18]
За гладък текст електронният четец е много по-удобен.
За научна литература със графики, диаграми, таблици и картинки, както и за списания и т.н. /всичко това в PDF - цветно/, засега задължително си трябва таблет...
За PDF-и аз съм си взел едно китайче с ретина IPS дисплей 9.7 инча, 2048х1536, 2 GB RAM, 16 GB вградена + 16 GB на микроSD, плюс usb OTG (on the go) възможности, като поддържа и 3G през външен 3G модем... Всичко това само за 300 лева.

Публикацията е редактирана (17-02-14 11:43)

Автор: ludiakolio   
Дата:   17-02-14 11:44

Автор: Gam3Ra
Дата: 17-02-14 11:25

По принцип да,само че това са митове и легенди.Е-линк технологията става само за неподвижни текстове(картинката се опреснява на много ниска честота) и хакването с андроид е ненужно,че ще е мазало ,а и не е ясно процесора как ще се държи.Отделно сигурно и гаранцията ще му падне след хак ,а и много проучвания показват ,че няма голяма разлика от вредата върху очите между ипс и е-линк технологията.Това е мое мнение.

Публикацията е редактирана (17-02-14 11:46)

Автор: Alsand   
Дата:   17-02-14 11:53

Аз използвам Kindle 4 и съм много, много доволен от него. Не уморява очите, компактен е и с един хубав оригинален калъф за 28 лв. се превръща в книга, която може да е винаги с теб. Препоръчвам го!!!

Дата:   17-02-14 11:57

Допълнението на @mihajlov2 е също важно! PDF на 6" ел.четец е тъжно положението.

@ludiakolio - ето как се представя Андроид-а в Нуук - ЦЪК
Не е мазно, но е използваемо.
Аз не говоря за вредата и разликата й между двете технологии. Четенето под каквато и да е форма е вредно за окото като човешки орган, но по 1 час на ден е в нормални граници. Просто ел.четец с E-ink (електронно мастило) дисплей е същото като да четеш от книжен лист. На слънце как ще четеш с таблета? Едно че имаш отражения от дисплея, второ че подсветката му не може да се справи със задачата. Всичко със своите си предимства и недостатъци.

Автор: kvakioh   
Дата:   17-02-14 12:06

Aз съм за Киндъла, може и версията с подсветка, за нощно четене като екстра. 100-150лв да струва от чужбина.

Автор: s_dyakov   
Дата:   17-02-14 12:27

Този Киндъл от немския Амазон е много добре за четене на книжки.
Като цена 100лв ще се върже с доставката.
За ПДФ - само големият(10 инчовият) Кидъл или подобен по размер таблет.
6 инча са малко.

Дата:   17-02-14 13:25

Ние май се отплеснахме със всякакви допълнителни коментари, за ПДФ-и и т.н. На въпроса на fotorafi отговорът накратко е: за четене на романчета - купи си един Киндъл 4 от Технополис за 160 лв. Ето по този линк: цък
Към Киндъла допълнително трябва да се купи и един кожен калъф тип папка. Около 30 лв. С него машинката става досущ като книжка.
Другият вариант за малко по-евтино - пак Киндъл 4 от чужбина, Амазон, и т.н. както писаха по-нагоре.
За Киндъла задължително трябва да се дръпнеш на компютър програмката calibre - безплатна е и ще ти трябва, за да конвертираш книги, ако са във формат, различен от mobi,AZV, PDF или txt.
Най-много книги на български има на сайта chitanka.info. Маниаците не отминават и руския сайт flibusta.net, като там след регистрация може да се видят за всеки автор какви налични книги има не само на руски език, ами и на още купчина други езици, като колекцията на български език хич не е малка. Дори някои книги, които не са качени в Читанката, там ги има... Ха познайте защо[smilie18]
Ако често ще се четат и ПДФ-и техническа литература, тогава положението става сложно... Най-малкото трябва да се помисли и за някакъв евтин 7-инчов таблет за около 150 лв.

Публикацията е редактирана (17-02-14 13:31)

Автор: Vladimir666   
Дата:   17-02-14 13:35

Аз съм с kindle 4, доволен съм много.

Автор: didesignbg   
Дата:   17-02-14 14:08

Киндъла в Техно нещото си е с реклами.[smilie23]
Ако ще вземаш киндъл, вземи го от немския амазон за 50 евро. Ако ще купуваш от България отиди в технополис да ги разгледаш и пипнеш.
Аз бих погледнал сериозно покетбук 613, защото е несубсидирано устройство и е с много добър софтуер.

Автор: Тед   
Дата:   17-02-14 14:37

Успях с помощта на един украинец Сергей Власов да подкарам pbchess на Kindle и мисля, че заедно с книгите е добро приложение /стига да харесвате тази игра/.

Сайтът: http://pbchess.vlasovsoft.net/en/index.html

На моята версия имаше проблем да се подкара и писахме и правихме доста акробатики, но съпорта и желанието му са на ниво.
Не обича руски език, а само на английски общува. /отказва руския/
Накрая съжаляваше, че комуникацията по скайпа не е минала през неговия форум, понеже изникнаха всякакъв род въпроси и препоръки.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/weiw5888.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2014-02/opbi0155.JPG

http://i.tinyuploads.com/LJDyV8.jpg

За pdf наистина не е удобно и само в крайна нужда да се ползва четеца. /същото мисля и за вградения браузър/.
Ако имате смартфон или таблет - там отваряйте / сърфирайте.

Няма папки и това малко ме стресира [smile]
Иначе електронното мастило е незаменимо при четене.

Дата:   17-02-14 14:46

@mihajlov2 и @Тед - Инсталирайте си CoolReader 3 , това е приложение-четец, което не просто е по-пъргаво от врграденото в Kindle, ами има и множество допълнителни настройки за шрифта, индексирането, опресняването, дори UI настройки. Също така чете без проблеми fb2, txt, html, rtf, chm, epub, mobi директно от Chitanka без проблеми. Също и групиране на автори/книги в папки [beer]

Автор: imitev   
Дата:   17-02-14 14:59

А аз бих си взел таблет. Просто е много по-универсален. На четеца можеш предимно да четеш книги.

А четене до 30-40 минути не е проблем на последните IPS таблети.

Дата:   17-02-14 15:11

Ама аз не съм с Киндъл, а със Покетбук Touch Lux 2 т.е. Pocketbook 623... Много отдавна съм си инсталирал Кул Ридъра, знам за какво става дума[smilie24]
Софтуерът му наистина е много сериозен и има много големи възможности. В първия си пост загатнах за устройствата на тази фирма, но не бях много настоятелен, защото тук, ако се пише за нещо различно от Киндъл и Нук...[smilie18]
Моделът, който използвам, не го препоръчах, защото е по-скъпичък и надхвърля бюджета на fotorafi. Иначе за мен това е оптимален вариант като възможности и донякъде цена - много възможности за бърникане и настройки, тъч и вградена подсветка. Има и Wi Fi, вграден браузър, доста бавен разбира се. Ползвам го почти от една година, няколко пъти му ъпдейтнах фърмуера, не ми е забил нито веднъж, работи си чудесно...
Като бюджетен вариант - без тъч и подсветка 613 си е много добър вариант.

Автор: bOzo   
Дата:   17-02-14 15:21

Съгласен напълно с fast_eyebrow, няма пречка да четеш книги на таблет, и то във всякакви формати, може дори да отваряш pdf, word, exel файлове - всякаква литература във всякакъв формат без нужда от добълнително конвертиране и т.н. Екрана не изморява очите, HD LED IPS матрица, четириядрен процесор - освен четене на книги можеш да правиш всичко, подкрепено с 24м БГ гаранция. На таблета може да качиш стотици полезни безплатни приложения, най-малкото може да се ползва като навигация. Синхронизацията с облачни услуги също е много удобна придобивка.[smile]
https://www.technomarket.bg/products/09133483/asus-memo-pad-hd7-me173x-1a089a

Публикацията е редактирана (17-02-14 15:22)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »