Автор: Oxus
Дата: 16-02-14 11:19
Здравейте, имам нужда от вашето мнение и трезва оценка.
Купих си по интернет фотоапарат и 4 акумулаторни батерии от магазин с доста добра репутация от София, един от партньорите на photo-forum.net. За сега няма да му казвам името, за да не му правя лошо име преди да видя как ще реагират, като им върна нещата. И фотоапарата още от първата снимка прави черно петно на точно определена позиция на всяка снимка, точно такова като от един преден пост дето казвате, че е от масло. Писах им и ми отговориха да го върна за тяхна сметка, да ходи на сервиз. Реших обаче да не го връщам веднага, а уикенда да поснимам с него и да му се понарадвам. И тук идва вторият проблем - батериите. Още като дойдоха бяха празни, мерих ги дори с уредчето и само една беше 0.600 v, другите бяха 0.00v. Сложих ги в зарядното и три се зареждат до 1.370v, a четвъртата стои напълно мъртва.
И сега купил съм си фотоапарат, а нямам фотоапарат, защото от първата снимка е за сервиз, купил съм си батерии, а нямам батерии, защото токът в тялото ми е по-силен от тях.
Въпроса ми към вас е, какво бихте направили на мое място и какво според вас се е случило? Възможно ли е един от най-добрите магазини за фото техника, да пробутва стари батерии и бракувана техника? За апарата съм по-склонен да вярвам, че не е умишлено, нов и работещ си е, просто лош късмет, ама за батериите не мога да повярвам, че е просто случайност. И фотоапаратите, не ги ли проверяват за подобни неща, преди да ги продават? Аз ако продавах колела, щях да проверя дали може да движи, преди да го продавам.
|
|