Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нужда от съвет
Автор: Oxus   
Дата:   16-02-14 11:19

Здравейте, имам нужда от вашето мнение и трезва оценка.

Купих си по интернет фотоапарат и 4 акумулаторни батерии от магазин с доста добра репутация от София, един от партньорите на photo-forum.net. За сега няма да му казвам името, за да не му правя лошо име преди да видя как ще реагират, като им върна нещата. И фотоапарата още от първата снимка прави черно петно на точно определена позиция на всяка снимка, точно такова като от един преден пост дето казвате, че е от масло. Писах им и ми отговориха да го върна за тяхна сметка, да ходи на сервиз. Реших обаче да не го връщам веднага, а уикенда да поснимам с него и да му се понарадвам. И тук идва вторият проблем - батериите. Още като дойдоха бяха празни, мерих ги дори с уредчето и само една беше 0.600 v, другите бяха 0.00v. Сложих ги в зарядното и три се зареждат до 1.370v, a четвъртата стои напълно мъртва.
И сега купил съм си фотоапарат, а нямам фотоапарат, защото от първата снимка е за сервиз, купил съм си батерии, а нямам батерии, защото токът в тялото ми е по-силен от тях.

Въпроса ми към вас е, какво бихте направили на мое място и какво според вас се е случило? Възможно ли е един от най-добрите магазини за фото техника, да пробутва стари батерии и бракувана техника? За апарата съм по-склонен да вярвам, че не е умишлено, нов и работещ си е, просто лош късмет, ама за батериите не мога да повярвам, че е просто случайност. И фотоапаратите, не ги ли проверяват за подобни неща, преди да ги продават? Аз ако продавах колела, щях да проверя дали може да движи, преди да го продавам.

Отговори на това съобщение
 Re: Нужда от съвет
Автор: boxer   
Дата:   16-02-14 11:30

Черната точка на кадъра е прашинка. Можеш и сам да я издухаш с духалка. Не е дефект. Случва се прашинка да попадне върху матрицата. Никой не е виновен за това.
А батериите трябва да ти ги сменят. Ако се опънат занеси ги в КЗП и ще ги накарат със съответните санкции и глоби.

Автор: chepkata   
Дата:   16-02-14 11:41

И си прав, и не си!

Фотоапарата си можел да пробваш на място и да установиш проблема веднага. Щели са да ти дадат друг. Няма как те да пробват всяка бройка, защото трябва да я дадат на клиента запечатана.

Но те ти предлагат решение, което те компенсира напълно, с известно неудобство от забавянето при евентуално пращане до сервиз на техниката.

За батериите, не казваш много! Запечатани ли бяха или не?
Ако са били отворени е можело да искаш чисто нови. Съмнявам се да са подменили някоя клетка, не струват толкова, че да си заслужава!
В магазина не могат да тестват всички налични акумулатори, просто няма нужда. Вероятно ще заменят и батериите ти.

Но си напълно прав, да се нервиш, при положение, че си купил нещо, а не можеш да го ползваш веднага! На твое място, всеки би бил нервен. Отиди в магазина и съм сигурен, че ще намерите решение.

Успех![smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   16-02-14 11:52

за кое "на място" говориш, при положение че покупката е по интернет...
а вземете поне прочетете поста на питащия, пък после ръсете мозъци [smilie23]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-02-14 12:54

Oxus, прашинката, ако е такава няма как да я издухаш, защото вероятно апарата е компактен от висок клас и не му се сваля обектива. По втората част с батериите - акумулаторните са на 1.2В , а не на 1.5 и си го пише на тях. Много често се получава някоя да се скапе или от седене или от друг проблем.
Връщай апарата с батериите и вероятно ще ти го сменят с нов. Успех!

Дата:   16-02-14 12:54

"Автор: boxer
Дата: 16-02-14 11:30

Черната точка на кадъра е прашинка. Можеш и сам да я издухаш с духалка."

- Забравих да спомена, че фотоапарата не е със сменяем обектив, турбо сапунерка е.

"Автор: chepkata
Дата: 16-02-14 11:41
Фотоапарата си можел да пробваш на място и да установиш проблема веднага."

- Повече няма да купувам по интернет техника.

"За батериите, не казваш много! Запечатани ли бяха или не?"

- запечатани, но кутийката им където имаше бяла хартия - беше пожълтяла.

Направи ми впечатление, че куриера вече беше разопаковал в буса си моите неща и не знам така ли са ми пратили апарата, но си седеше в незапечатана кутийка. Каза ми, че ги е отворил, за да проверя дали всичко е тук.

Публикацията е редактирана (16-02-14 12:56)

Дата:   16-02-14 12:57

Благодаря ви за мненията.

Автор: vkk1   
Дата:   16-02-14 13:14

Ама как куриера ще ти разпечата нещата в буса ?!? Не беше ли в пакета във варианта, изпратен от магазина? [smilie11]

Автор: Pavlov   
Дата:   16-02-14 14:13

Автор: Oxus
Дата: 16-02-14 12:54
Направи ми впечатление, че куриера вече беше разопаковал в буса си моите неща и не знам така ли са ми пратили апарата, но си седеше в незапечатана кутийка. Каза ми, че ги е отворил, за да проверя дали всичко е тук.

[smilie10]
Ама че глупости! Куриерът няма право да отваря пратките.
Спри да ползваш апарата, връщай го на магазина, и си искай парите.

Дата:   16-02-14 14:17

Не знам как са го пратили от магазина, но аз получих един плик на куриерската фирма - отворен, и вътре в него оригиналната кутия на фотоапарата с него и натъпкана с всичките му неща и документи, но незапечатана.

Автор: Pavlov   
Дата:   16-02-14 14:25

Явно не четеш, затова ще ти го напиша пак:
Куриерът няма прави да ти отваря пратката! Точно това е идеята на пликовете. В момента, в който си видял, че ти дават отворен плик, е трябвало да го върнеш.
Връщай стоката в магазина, и си искай парите. Ако не се съгласят - КЗП. И ги напиши кои са, да се знаят.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   16-02-14 14:35

N1 Куриер, или който и да е няма право да отваря колетна пратка след нейния прием, опис и запечатване. Отварянето на колета след приемане от изпращача може да стане единствено при съмнение за изпращане на забранени от закона вещества и предмети. Като тези проверки се извършват от органите на МВР. Като при такава ситуация се уведомява изпращача. А получателя може да откаже получаване на пратката при отворен пакет.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-02-14 14:44

Абсолютно е така и не е трябвало да приемаш пратката щом е разпечатана. Кутийката на апарата може да е отваряна от магазина, за да ти сложат вътре гаранцията и касовата, както и да проверят дали има всичко, но куриерските пакети са нарочно така залепени, за да ги разкъсаш при отваряне и да няма нерегламентирани "проверки". Трябвало е още тогава да се обадиш в куриерската фирма и да им кажеш за случая. Откъде знаеш дали куриера не ти е сменил акумулаторите със блистер стари и застояли. Никога не ги подценявай, защото има големи маймуни сред тях.[smilie23]

Дата:   16-02-14 20:33

Ако знаех, нямаше да я взема, но го научих май по трудния начин. Пък и толкова го чаках този апарат, беше в очаквана доставка, а ентусиазма ми до тавана.

Стискайте ми палци, утре отивам да върна нещата и се надявам от магазина хората да ме разберат.

Публикацията е редактирана (16-02-14 20:34)

Дата:   17-02-14 23:56

Развръзката: всичко мина много добре, щастлив съм. Смениха ми и фотоапарата, и батериите, бяха много мили и дори не се наложи да споря за нищо. И нещо, което пропуснахме: при онлайн поръчки имаш право до 7 дни да върнеш стоката и да ти върнат парите, независимо от всичко.
И макар куриера да се оказа невинен, аз продължавам да не харесвам начина по който доставят подобна лесно наранима техника, директно в-у каросерията на буса, а кутията на фотоапарата няма нищо, което да обира вибрациите. И като си представя колко друсат тия бусове заради размера си, как куриера бърза да свърши работа и колко дупки има по българските пътища ...

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   18-02-14 00:13

Затова има едни не писани правила при покупка от интернет, с който трябва да се запознаете и да спазвате. А най добрия начин е да потърсите помощ от другарче, което е запознато с нещата - ще го черпите едно кафе за 1 лев, а ще си спестите главоболия за много повече пари [smilie24]

Дата:   18-02-14 01:14

Моите правила станаха: не купувай от интернет нищо освен книги и вело неща на промоция.

Какви са правилата, би ли ги казал?

Автор: gbdesign   
Дата:   18-02-14 01:54

Глупаво е да се правят генерални заключения от един инцидентен случай. От години пазарувам активно през Интернет и до сега не съм имал драми. То дефектна стока и от магазин да си я вземеш, все тая. Онлайн търговията ми спестява време, лутане и по някога и пари. Дори и обяда, почнах да си го поръчвам през нета...

Автор: didesignbg   
Дата:   18-02-14 09:12

Когато купиш стока от интернет имаш право да я върнеш в 7 дневен срок, без да даваш допълнителни обяснения. Като си купиш затворена кутия от магазина дори да установиш след половин час че е повреден продукта отиваш на ремонт, или се надяваш на добронамереността на търговеца.

Автор: bateray   
Дата:   18-02-14 09:26

didesignbg
Не си прав,ако го вземеш от магазина имаш срок от 3 дена в който можеш да го върнеш без обяснения и да ти върнат парите или да го заменят с такъв. Преди година когато си взимах моя телефон от В*****М за 3 дена го върнах 3 пъти и 3-те пъти ми го смениха.

Автор: TheBossBG   
Дата:   18-02-14 09:59

bataray, такова нещо НЯМА в закона за защита на потребителите. Можеш само да се надяваш на добрата воля на собственика на магазина. Докато за пазаруване по интернет си е разписано в Раздел II. Договор за продажба от разстояние. В чл. 48 е описано кое е договор от разстояние. В ал.3, т. 12 пише: интернет. А в чл. 55, ал 1 е записано, че:
(1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:
1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;

Ако успееш да откриеш текст, в КОЙТО и да е закон, че може да се върне стока, купена лично от потребителя в магазин или офис, ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЯ!!! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »