Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За съфорумците в чужбина
Автор: asahi   
Дата:   13-02-14 22:58

На вашето внимание

[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: За съфорумците в чужбина
Автор: Marillion   
Дата:   13-02-14 23:13

асахи [smilie24]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   13-02-14 23:22

Хората се отървали от тук, вие сега ще ги занимавате с глупости!!

Автор: Rand   
Дата:   13-02-14 23:58

Ако четат ФФ не са се отървали.

Asahi [smilie24]

Автор: rx   
Дата:   14-02-14 00:03

А защо да се дава изобщо право на хора, дето живеят в чужбина да гласуват? Все едно жена ми като ме напусне, да има право да ми дава наклон как да си живея живота! Който се е махнал - да гласува там за кралицата, шейха, осама, обама - каквото има.

Публикацията е редактирана (14-02-14 00:04)

Автор: nyamago   
Дата:   14-02-14 00:04

Интересно, макар все още в ранен зародиш ('светът' според сайта се ограничава до 2-3 страни, нищо, че аз живея в една от тях и работя в другата. Има българи и другаде, дори са повече в някои от 'пропуснатите' страни).

Минаха ми през ум някои въпроси: самата тази иициатива май също е референдум? (Или я подкрепяш или не: сайтът не дава шанс да се обсъжда смисъла на въпросите или да се предложи алтернативно съдържание на референдума. По това задграничните българи явно нямат права?)

И по-важно: трогант съм, че някой се е сетил за мене, но дори всички емигранти и гурбетчии да дадат глас, едва ли ще наклонят везните. Има ли такава инициатива ВЪТРЕ в страната? Някой грии ли се всички да научат за това и най-важното: да вземат страна?.. Защото, мисля, апатията е мощен двигател на порочното зацикляне "скапана ни е страната щото са ни скапани политиците щото ни е скапана политическата система щото ни е скапана страната щото... ..."

Иначе съм безрезервно ЗА!

Автор: Rand   
Дата:   14-02-14 00:16

rx, след като могат да гласуват и на други избори, то с пълно право могат и да гласъват за референдума.

nyamago, възможно е организацията да е в начален стадий и затова да има само 2-3 страни. Не познавам човек, който да не е чул за референдума. Но се движа и в такава среда, която има непрекъснат достъп до интернет.

Автор: X_C   
Дата:   14-02-14 00:31

@РХИКС защото законът така повелява!

Дата:   14-02-14 01:14

Rx, да си чувал,че българските емигранти са най-големия финансов инвеститор в..България?Щом плащат толкова много, значи имат право на глас.
Обаче ние сме странни хора, все разчитаме на някой друг да ни оправя, някой отвън.Толкова ли сме прости, та да не можем един референдум като хората тук сами да си спретнем.Значи изпадаме малко в ситуацията- хем си изгонихме хората в чужбина, хем сега ще ги кандърдисваме да ни оправят.Напротив, трябва сами да си се стегнем и да им докажем,че поне едно нещо можем да направим като хората, и да има шанс да не загубим още хора.
Осъзнавам,че звучи доста романтично [smilie3]

Публикацията е редактирана (14-02-14 01:18)

Дата:   14-02-14 01:16

И ако може да ми кажете, какво точно досега се е променило чрез някаква петиция.В интернет

Автор: e-mil   
Дата:   14-02-14 01:36

"... самата тази иициатива май също е референдум? (Или я подкрепяш или не: сайтът не дава шанс да се обсъжда смисъла на въпросите или да се предложи алтернативно съдържание на референдума. По това задграничните българи явно нямат права?)"

Не, не е референдум, а подписка в подкрепа на президентското предложение за референдум. То си пише отгоре. Няма смисъл да се обсъждат смисъла на въпросите, защото е просто подкрепа за чуждо предложение. Ако имаш идея за алтернативно съдържание си учредяваш инициативен комитет, събираш 500 хил. подписа в подкрепа на каквато идея там ти е хрумнала и ги внасяш в парламента. Ако искаш друг смисъл на същите въпроси, пак събираш подписка, ама гледаш да я внесеш в НС преди президентът да е внесъл своето предложение. Иначе чакаш да измине законовия срок от предния референдум.

"Има ли такава инициатива ВЪТРЕ в страната? Някой грии ли се всички да научат за това и най-важното: да вземат страна?.. Защото, мисля, апатията е мощен двигател на порочното зацикляне..."

Да, медиите вършат тая работа, както обикновено става в нормалните страни (не че ние сме такава). Но по същество няма голямо значение дали ще се съберат подписите, защото президентът има право да инициира референдум и без подписка. И без това решението за провеждане ще зависи от неговото лоби в парламента.

"...но дори всички емигранти и гурбетчии да дадат глас, едва ли ще наклонят везните."

Е, точно това мислене е първата крачка към апатията, ако не и последната.
Като гледам колко си незапознат дори с простите и основни законови положения, може би наистина не е редно да имаш право на глас. [smile]

Дата:   14-02-14 01:40

Напротив много си е прав човекът, просто ти Емиле не внимаваш, той какво ти казва. [smilie3]

Автор: sirteo   
Дата:   14-02-14 01:55

абе, ако си мислите, че вие... дъртите пергиши, ще направите нещо, изпадна ли сте в бездънна глупост!

Дата:   14-02-14 02:15

"Rx, да си чувал,че българските емигранти са най-големия финансов инвеститор в..България?Щом плащат толкова много, значи имат право на глас."

Ти като ходиш да си купуваш пиперки от супермаркета дават ли ти право да избираш борда на директорите на магазина? [smilie18] Най-малкото е морално сбъркано да имаш желание да влияеш на това как да живеят хора, с които нямаш нищо общо, дори и географско положение. Най-драго ми е когато някой дето от 5-6-7 години не е стъпвал в Родината почне да ми разтяга локуми какво било в България положението. Интелигентно момче си, замисли се, колко време би било нужно да си загубиш обективността за дадено място след като те няма там да гледаш какво става?

Автор: localhost   
Дата:   14-02-14 02:28

rx е прав в случая. Аз като живеещ в чужбина много повече се интересувам какво става в моя квартал отколкото в БГ.

А ако хората живеещи в България все още чакат някой отвън да ги оправи ще помоля за списък със снимки.
Примерно:
аз еди коя си , на 18 години, бюст ..., ханш ... от град ... искам да бъда оправена [smilie5]

Дата:   14-02-14 02:33

localhost, не се притеснявай - те и вътрегранично чакат все някой да ги оправя [smilie5] то не бе царе, пожарникари... ето сега и капути ще ни оправят - поне няма да се заразим с нещо [smilie18]

Автор: methood   
Дата:   14-02-14 04:31

Браво на Асахи!!![smile]

понеже в тоя форум е доказано и е неуспорим факт, че са най-големите разбирачи от всичко/под всички да се разбира определена група потребители, има и нормално мислещи/: фотография, политика, коли, и какво ли още не. Все теми дето като човек погледне България и си казва "олеле майкооо" точто от това ли намериха да разбират. Защо не се погледнат да се видят....
Та държавата неее бакалия или супермаркет. Управлява се по леко по-различен начин. [beer]. ама да оставим това настрани, че ще излезе, че се заяждам, а много мразя това често срещано явление тук.
Човека пуснал тема. Що Ви е вас на К... с извинение. Какви сте вие , че да определяте кой какво може и не може. Какво направихте вие за да стане по-добре. Големи писари, на действия 0.
Ако сте против живеещите в чужбина да гласуват, то защо не им забраните и ФФ да влизат. Да не ви се мешат тези отпреки, гастарбайтери, измет, псевдопатриоти и простаци напуснали държавата и си мислят, че знаят нещо, а те гола вода[smilie5].

Пожелавам на всички да уважават чуждото мнение. Да се замислят повече върху думите на другите. Изразявайте мнение и уважавайте това на другия, но не се заяждайте бъдете цивилизовани. Нико му не е приятен долния и груб тон. Никой няма и да се вслуша в този тон, колкото и да е прав и истини да каже.

Вземете пример от тези дето са до-добре и се замислете защо и какво направиха те, че стигнаха там. Както в ФФ много хора, включвам себе си също гледаг от добрите фотографи, учат се споделят и се стремят към по-добри резултати.

Пробвайте го това в живота! може да ви се стори полезно[beer]

от 2 та реда дето бях замислил кво стана.... нищо аиде и аз съм българин малко или много философ.... по национална принадлежност[beer].
живи здрави и само наред[shtrak]

относно правописа в чужбина съм. Нямам клавиатура......, знам, че и него често го критикуват тука, та да се извинЪ

Автор: e-mil   
Дата:   14-02-14 05:17

"Напротив много си е прав човекът, просто ти Емиле не внимаваш, той какво ти казва."

В кое точно е прав?
Да се сърди, че не може да променя въпросите в предложението ли? А защо да ги променя? Щом като има идеи нека си спретне собствена подписка! Никой не го спира - законът му дава право.

За това, че не знае какво става в страната ли е прав? Ами че той смята, че подписката е само за българи в чужбина. И бил трогнат, че някой се е сетил за него - очевидно нито знае какви права има, нито чете български новини. Най-вероятно откак е излязъл изобщо не е гласувал.

И според теб неговото мнение за събитията у нас има по-голяма тежест от моето?
Че той изобщо няма мнение. [smilie18]

Автор: falcon   
Дата:   14-02-14 07:06

КОНСТИТУЦИЯ

Чл. 26.
(1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.

[cool]

Автор: тьма   
Дата:   14-02-14 07:56

[smilie7] и аз понякога съм на мнението на rx , но като гледам как държавата нищо не прави за младите си и умни люде...оправдавам ги

Дата:   14-02-14 09:21

Rx,не е редно да разглеждаш емигрантите като една изолирана група.Да сравняваш купуването на пипер с най-голямата инвестиция постъпваща в държавата ти, съответно постъпваща в бюджета и отиваща за плащане на пенсии и осигуровки и за баба ти и дядо ти, разбира се, че имат същото право на глас, колкото и ти.Това са хора, които са оставили тук бащи, майки или деца, братя и сестри.Нямат право да се опитват да им помогнат ли? Относно информираността-те са доста по-информирани от нас, живеейки обикновено в по-уредени и нормални държави съм много по-склонен и спокоен, да ги оставя те да гласуват за разлика от баба ти и дядо ти (не конкретно твоите, принципно).
Емиле, ти си доста фактологичен и буквален човек, nyamago съм го забелязал, че говори доста метафорично и дипломатично деликатно и ти всъщност не разбра, същността на поста му. :)

Автор: victory13   
Дата:   14-02-14 09:23

[smilie24] asahi

видно има и люде, дето предпочитат българите зад юго-източната граница да им определят съдбините [smilie23]

Дата:   14-02-14 09:23

Но принципно, мнението ми е,че "вътрешните" трябва да се стегнем. :)

Автор: pif   
Дата:   14-02-14 09:42

Само си говорим глупости.
По принцип предпочитам 2 милиона нашенци зад граница пред 2 милиона цигани да ми определят съдбата. Със сигурност тея зад граница са много по-добре информирани от циганите дето гласуват под строй за кебапчета или 50-олевка.
Тук медиите са собственност на властта и в тях има само промивки на мозъците. В европейските и световни медии има много по-чиста и вярна информация за нашите вътрешни проблеми отколкото в нашата преса.
Но и това няма значение. Държавата е собственност на шепа хора и който и да изберем или ще е техен човек или ще бъде принуден да стане техен човек. Не е лесно овцата да вземе властта от стопанина който я води на паша, дои, стриже и има кучета и тояга. Да не кажа невъзможно. Овцата си е овца и стопанина - стопанин.

Дата:   14-02-14 09:51

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/ekzakta-vseki-peti-planira-da-napusne-bylgariia-6005398

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: