Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво снимате и какво искате да снимате?
Автор: a100   
Дата:   03-02-14 10:39

Като разширение на темата на piknik, какво искате да снимате, какво се налага да снимате (волно или неволно)? Когато хобито стане професия, не ви ли дотежава[smile]? Кое носи повече удовлетворение - самото снимане или снимките, които правите?

Отговори на това съобщение
 Re: Какво снимате и какво искате да снимате?
Автор: kvakioh   
Дата:   03-02-14 10:46

Искам да снимам в Япония или на някой странен остров. Но на място, където малко хора са били. Тоест малко кадри има оттам.

Автор: EvaJor   
Дата:   03-02-14 10:53

Стари къщи в изоставени села. Вечер. Ама ме е страх да ходя.

Автор: мара   
Дата:   03-02-14 11:19

ми аз си снимам квото си искам :)
много често обаче ме мързи и изобщо не снимам :)

Автор: Frenchev   
Дата:   03-02-14 11:21

Много добра тема!

При мен за жалост с много се разминават нещата които снимам и тези които искам да снимам. В момента си вадя хляба с виртуални панорами и архитектурна фотография. Да се похваля с последният проект, който завърших:

http://www.pan360.eu/panoramas/immobilien/fertighauswelt/koeln/park/

А нещата които искам да снимам са предимно хора и пейзажи. Но хора в обкръжаващата им среда - репортажно и полурепортажно. Нещо което един мой приятел прави мноооого добре:

http://poshtarov.net/docs/_photos.html

Автор: Havga   
Дата:   03-02-14 11:23

хехехе, аз си мечтая да направя един кадър, както се прави, с предварителна концепция, с избрано внимателно място и осветление, с модел, който знае какво е да участва в такъв процес и с реквизит, а не нещо набързо скалъпено от шкафа....
досега всичко е някак почти, според наличния ресурс и от към място, което доста стеснява възможностите и от към модел, все приятелки, които си имат и друга работа освен да позират и са доста стеснителни и най-вече според светлината, защото ползвам основно естествена....
имам някаква скомина от предметната фотография след 1000 кадъра за менюта и от тогава (три години) едва онзи ден спретнах нещо такова като упражнение..., пак поради липса на друго по-интересно за снимане...
та това за мен, да ти побутна темата :)))))

Автор: Frenchev   
Дата:   03-02-14 11:27

Аз също много искам да снимам и това което каза Havga. Кадър с предварителна концепция и прочие. Но в момента просто не ми остава време. Иначе имам много конкретни и ясни представи за няколко такива кадъра.

А иначе по втория въпрос. На мен ми носи удовлетворение, че снимам . Естествено същото би било по-голямо ако снимах това което ми се снима.

Но нааааай-голямо удовлетворение ми носи факта, че работя сам за себе си.

Автор: gbdesign   
Дата:   03-02-14 11:29

Мен пък ми се снимат видеоклипове, но този бизнес тотално се скапа.

Автор: rimohit   
Дата:   03-02-14 11:34

Аз много искам да снимам определени хора от форума голи и да дам кадрите , за да отпечатаме албум а парите да идат за благотворителност... Навитаци [smilie5] [cool]

Автор: sky-fan   
Дата:   03-02-14 11:45

Аз имам проблем с грима на моделките, иначе си снимам това, което ме кефи...

Дата:   03-02-14 12:49

EvaJor, обади се, ще отидем заедно[cool], Frenchev [smilie24]

Автор: falcon   
Дата:   03-02-14 13:44

Най-обичам да снимам луди, луди птици , луди, луди птици, йе.[cool]

Дата:   03-02-14 13:56

[shtrak] [smilie24] falcone

Автор: io_bs   
Дата:   03-02-14 13:57

Снимам предимно пейзажи. Ще ми се да мога да пътувам до повече места, които специално съм си набелязал за целта. А също и да снимам повече портрети. Иска ми се да се науча да боравя и с външна светкавица (ще трябва да се купи някоя в скоро време).

Автор: nyamago   
Дата:   03-02-14 14:15

Снимам: Каквото ми мерне окото - ако го сметна за красиво и/или интересно, или просто ме чукне мисълта, че това може да не го видя отново. Един вид - документирам впечатленията на един неизлечим заплес.

Все пак, от многообразието на широкия свят, избиват някои тематики:

Сгради - архитектурата ми е една стара любов (някога почти професия) и не мога да подмина забележителна сграда без да я щракна поне с телефон. 'Забележителна' е за мен, много зрители извън архитектската професия често не виждат нищо особено.

Улични сцени и градски пейзажи - предимно се движа в градски среди, неизбежно това виждам и снимам. С или без хора, но понеже хората са много рядко портрети в близък план, тези сцени се припокриват донякъде с горната архитектурна тема.

Природа - истинските природолюбители ще ми се смеят: предимно градски и крайградски паркове и полудиви крайградски полета и горички. "Дивата" природа сред която живея е на 6-8 минути от прилично голям град и на половин час от Лондон. Не ходя по Хималаите, Амазонската джунгла и пустинята Гоби. В махалата срещам доста диви животни, но все не щат да ми позират [smilie2] Ако се брои за природа - също малко планини (около ски-курортите, до 100 м от най-близкия лифт) и малко морски брегове (също около туристическите места, никога съвсем диви).

'Детайли' - предмети (все от горние места) и фрагменти в упор, когато с нещо са интересни (за мен, разбира се - всички други казват "Това пък защо си го снимал?!..") Тук понякога пристъпвам и в абстрактна територия, но не ми е основна и става случайно.

Искам да снимам: Все същото, но на спокойствие, когато не съм тръгнал по друга работа. И не съм с никой друг дето нервничи защо се спирам "с тия глупави снимки"... В градската среда като турист, а не бързайки към офиса на някой клиент.

Истинска природа - дива и необятна, ама да не се ходи три дни пеша до нея [smilie8] И диви животни - но да не са особено навити да те изядат, или да не трябва да мръзна с часове (или да се потя под жега) да ги дебна...

А - щях да забравя - и концерти, където не те пребиват и не ти счупват апарата разни блюстители на 'интелектуалната собственост' на изпълнителите. И по възможност не ти скачат пред обектива екзалтирани фенове (но с това се оправям, пазачите са по-кофти пречка)...

Не снимам - и не искам да снимам: Режисирани и постановъчни кадри, студийни портрети със сложно изкуствено осветление, голи каки, мода и реклама. (Снимал съм продуктови снимки за брошури, ако се брои за реклама, но ме разбирате, мисля ;) Уважавам въпросните жанрове, свалям шапка на истинските им майстори - просто не е моята фотография и нямам мерак да стане.

Харесвам: Абсолютно всякаква фотография и визуално изкуство, всички стилове и похвати, всички жанрове, теми и сюжети - когато са добре направени. Затова съм и тук - да се радвам на добрите ви снимки :)
[shtrak]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   03-02-14 15:15

За да има равновесие, предпочитам да снимам девойки на около 200-250 месеца, а може и по-млади. [smile] Главно екстериорни с малки светки или рисуване с фенерче. Light painting-а го харесах от снимките на Emil Schildt: http://www.emilschildt.com
Допълнително ми помогна с ценни съвети Христо Станкулов (Х_С).

Понякога снимам и пейзажи, таймлапсове и кратки видеа, за удоволствие или за продажба.[shtrak]

Автор: k7   
Дата:   03-02-14 15:17

Бачкам в телевизия и снимам новини(видеооператор съм), но се занимавам и с фотография и ми се ще да съм малко тип Нешенъл джиографик. Техниката на гърба и накъдето ми видят очите. Ама и жена и дете, не е като когато бях сам.Но не се оплаквам :)

Дата:   03-02-14 15:20

k7, смееш ли да се оплачеш, че не знаеш кой чете ;)

Автор: iivanov   
Дата:   03-02-14 17:21

хаха голотии никой не иска да снима обаче [smilie18] [smilie5]

Автор: bobotnik   
Дата:   03-02-14 17:50

Срам ги е да си признаят [smilie5] [smilie10] [smilie10] [smilie5]

Публикацията е редактирана (03-02-14 17:50)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   03-02-14 17:59

Аз си признавам веднага, че са ми предлагали да снимам голи девойки.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   03-02-14 18:08

Снимал съм,снимам и желая да снимам голи девойки, какво лошо има? [shtrak] [smitten]

Автор: asahi   
Дата:   03-02-14 18:17

Мен пък ми се снима каквото ме вдъхновява. За жалост нещо нямам много вдъхновение.

Автор: vangata   
Дата:   03-02-14 20:04

хей nyamago здравей до колкото разбирам си в Англия
блоизо до Лондон? Март заминавам и аз ще е хубаво да се
организира нещо, за да има човек с кого да си поговори
на тема фотография[smile] ако има и др. колеги от форума
още по добре[shtrak]
А сега по темата, до скоро снимах само пейзажи сътворих някое и друго читаво кадро според мене но по важното е че изживях незабравими мигове из родопите посетих прекрасни места.
сега *зимата* се опитвам да правя портрети, мацките които снимам са много доволни от рзултата и няма как ретуша си казва своето[smile] но рейтинга закъса! Явно има още много да уча.

Автор: Digitalgab   
Дата:   03-02-14 20:06

Няма да кажа.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »