Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: Bulgarianphotographynow
Автор: J0R0   
Дата:   21-12-13 16:28

Аз, Рорус ще тръгна по обратния път - първо сериозното - приказката тръгна оттам че тоя сайт ни информирал за мястото на БГ фотографията в света.
На което казах само, че Гугъл по-хубаво ни информира.
На което ми беше отговорено че трябва да се гледат нещата в оригинал и т.н.... и връзката се счупи :)))

А сега и полушеговитото (еми и аз съм човек със слабости, изкушавам се) - обаче това отвсякъде отдето го погледнеш е много повече БЪЛГЕРИАН ФОТОФРАФИ НАУ
(май трябваше линкът да е към отпечатъците, но и тях в случая ще ги видите на екран, тъй че все едно)

[cool]

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
Автор: luboar   
Дата:   21-12-13 20:49

Винаги се намира някой изплющяк който да се отъждестви като връх в някакво течение или дейност. В този случай коментираният импотентен сайт. (Фотоакадемия също.)

Фотография, не е нещо което може да се върже като мечка, и да се показва по панаирите - моята мечка, най-хубаво се търкаля :)

Истинската Фотография на България е спонтанна, и е коктейл от това което се вижда в този сайт тук - Фото Форум, от галериите на първа страница, до позите в представяне.

П.П.
допълвам Величков.

Автор: nyamago   
Дата:   21-12-13 21:53

Няма нищо лошо, нека има повече сайтове - и всякакви стилове и погледи към света имат място под слънцето. Дори "снимки за спомен" - като саркастично определен стил, че дори и съвсем буквално...

Само да нямаха безочливите претенции (с името на сайта и някои ПР изблици), че представят едва ли не най-значимото или най-характерното за БЪЛГАРСКАТА фотография (моля?!?)

Иначе колкото повече, толкова по-добре - и сайтове, и снимки, и фотографи (каквото и да значи последното). Но с претенциите са се пооцапали [smilie23]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   21-12-13 21:57

stoychev, съвсем погрешно се пенявиш. Бездарност увита в лъскав станиол и подправена с грандомания не е приемлива за мен. Моля те да добавиш към "втръсналите и стари" Нютън и Лейбовиц, също така Саудек, Стърджис(Josk Stuges), Хамилтън (David Hamilton), Сали Ман, Мохорев, Емил Шилд (Emil Schildt)и други знайни и не толкова фотографи. Забрави да споменеш в БГ изключенията и Станка Цонкова (Уша), но и тя е "стара" [smile]

Автор: Malakar   
Дата:   21-12-13 23:37

Пак яко нареждате... Импотентен сайт, яките претенции и т.н. Не ви разбирам що мразите толкоз силно. Хората си дават времето, предлагат на автори да участват, приемат портфолиа за преглед, пращат сайта в чужбина за популяризиране, уреждат представяне на 10 автора от сайта във Франция догодина, работят със Софийска градска, която прави откупки на фотографии на база техния сайт... Пък вие викате "абе мани ги тези, нищо не разбират и глей кви претенции имат, това не е съвременната българска фотография"...

И за сверяване на часовника, Какво ще кажете за тази фотография:

http://amaurer23.files.wordpress.com/2011/03/wolfgang-tillmans-food4.jpg

Автор: allanpoe   
Дата:   22-12-13 02:28

Никой не мрази силно, сайта е с ученически работи...

Много време и труд? Резултатът не се вижда. Невидим е.

Няма как да сложиш пет картинки в някакъв проект (слаби) и да залепиш турбо-инжекцион етикет "българската-фотография-днес".

Весели празници

[smile]

"и всякакви стилове и погледи към света имат място под слънцето"

това също не е вярно, лошото и слабото трябва да се отсява.

Публикацията е редактирана (22-12-13 02:40)

Дата:   22-12-13 02:47

> "...лошото и слабото трябва да се отсява..."

Това е само на една крачка от избиването на слабоумните и недъгавите за подобрване на расата.

Но и аз съм за това да не наричаме бялото "светло-черно", нито да викаме на мотиката "ръчно-оперирана апаратура за преместване на земна маса"...

[beer]

Публикацията е редактирана (22-12-13 03:53)

Автор: Digitalgab   
Дата:   22-12-13 02:58

Ами някои заблудени чужденци може да си помислят че това е българската фотография сега и друга няма. С такова заглавие на сайта ...

Дата:   22-12-13 03:17

Дори за избиване на слабоумните трябва труд и стратегия - много са.

Слабото трябва да се отсява, защото неуките, които също са много, го попиват веднага поради липса на система за оценка.

После същите зарази нарастват с повърхностно общуване и печелят верни привърженици, които отглеждат поколение и пречат на стойностното изкуство /каквото не липсва/ да намери изява.

Heck, на тоя принцип съществува и сайта на Жоро :)

Весели празници, момчета :)

[beer]

Публикацията е редактирана (22-12-13 06:52)

Дата:   22-12-13 03:55

П. Мартинов ви каза още 2006, че помията ще залее света, но вие бехте на учение :)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   22-12-13 14:57

Malakar , като си свързан явно със сайта е нормално да негодуваш, но както виждаш мненията са разнопосочни. Това не е омраза, а лични мнения и критика. Жалко ще бъде за България, ако тези снимки от този сайт ни представят във Франция. И пак ще попитам, кои са тези та да преценяват моето или нечие друго портфолио? Изобщо развиването на тази дейност ми прилича много на интегриране на бездарието , което да мине за изкуство.

Дата:   22-12-13 17:32

Преди години имах един колега с невероятен талант на продавач. Веднъж закара един контейнер италианска кожена мебел да опита пробив на американския пазар. Уж дизайнерски, но не най-елитни а 'ширпотреба' неща (примерно едно канапе -коло 2-3 хил. долара). Добре, ама в Америка всичко е 'ширпотреба' и дето се вика - 'само него чакат' - там под път над път - и местни, и китайски продукти на много по-ниски цени.

След чукане на няколко врати без резултат, нашият решава да разкара мострите поне колкото да не идат зян и... ги слага в една галерия за модерно изкуство. Не къде да е, а в Бевърли Хилз. Събира разни кино-баровци от райнона и прави търг. С яка гавра с тяхното невежество, от рода: 'Това, приятели, пред вас е италианска модерна скулптура за Вашия интериор. ИТАЛИАНСКА - знаете ли къде е Италия? В Европа - чували ли сте за Европа?..' (Някои само са чували, други са ходили, но в галерия и музей н са стъпвали, само знаят, че е 'голяма култура' Европата...).

Почва наддаване и всичко се разпродава на десеторни цени. Въпросното канапе от 3 хиляди се продава за 140 хиляди и още няколко такива куриоза. ИЗКУСТВО, братче! (Изкуството да будалкаш невежи и изкуството в представите на невежите)
- - -

Разказах това, за да не се учудвате ако подобни снимки се котират и по най-прочутите галерии. Публика всякаква, все познавачи.

Публикацията е редактирана (23-12-13 02:48)

Дата:   22-12-13 20:59

алън паркър го каза:

"...защото неуките, които също са много, го попиват веднага поради липса на система за оценка.

После същите зарази нарастват с повърхностно общуване и печелят верни привърженици, които отглеждат поколение и пречат на стойностното изкуство /каквото не липсва/ да намери изява. "
[smilie24]

Тази система роди Анди Уорхол и сие. [smilie23]

Публикацията е редактирана (22-12-13 21:01)

Автор: niki777   
Дата:   22-12-13 21:07

тука мини-комунизъм се заформи. :Д
фото-форум, оставка! :Д

Дата:   22-12-13 21:10

Публикацията е редактирана (22-12-13 21:28)

Автор: mmjm   
Дата:   22-12-13 21:16

https://www.youtube.com/watch?v=GAuZtwVnRWo

Автор: s_l   
Дата:   22-12-13 21:43

Автор: luboar
Дата: 22-12-13 21:10

глупак. марш на площадите при неориентираните овце.

Като го видях този пост и бях сигурен, че ще бъде редактиран.

Дата:   22-12-13 21:47

Публикацията е редактирана (22-12-13 22:07)

Дата:   23-12-13 00:24

Жоро е прав. Фотофорум е българската фотография сега, поне масовата. Няма лошо, аз също качвам снимки тук. Ама зная, че има и друга фотография - тя е различна и за мен е важна.

Тъй като никой не се престраши да си каже мнението за по-горната фотография, ето ви още една, пак за сверяване на часовника. Та, какво мислите за тази:

http://www.artists.de/pictures/user_images/full/269356_tagesende.jpg

Автор: X_C   
Дата:   23-12-13 02:44

Ot цялата тема ми идва да се нАсера.

Жоро, не ме блокирай, акането не е пошло

Ай, мерси боку и досвидяния.

Дата:   23-12-13 03:11

> Тъй като никой не се престраши да си каже мнението за по-горната
> фотография, ето ви още една, пак за сверяване на часовника...

Аз си казах мнението, ти не го ли разбра? Притчата за Кен (моя приятел) и американските му клиенти беше до голяма степен подсказана от въпроса ти.

Сеега и за това приятно синьо каренце* ли та ти разкажа някой анекдот? Доналд У. Е. да не ти е приятел? Или идол, може би?..
- - -

И друго мнение казах, важи и за въпросите ти: за всичко има място под слънцето! Чудесна фотография, съзерцавай си я и си я практикувай. Само не ни насилвай да я наричаме "най-" и "баш-"

[beer]

(* За сведение на посрещачите и аз съм правил и дори продавал такива неща - справка Getty Images. Но когато се е случило, с никой не съм си сверявал часовника и никого не убеждавам това да е върха на прословутия сладолед...)

Дата:   23-12-13 21:42

Продавал си в Гети? Браво бре човек, изкарал си маса пара, прати ми някоя виртуална (или истинска) бира. Като продадеш 1 фотография за 5-цифрена сума в Гети, ми прати лично съобщение с линка, ще си я принтна и ще си я сложа у нас на стената. И, моля те, запази притчите как "наш'те тарикати таковат тез' будали, чужденците" за себе си. Мен ми се повръща от такива хора.

Автор: something   
Дата:   23-12-13 21:58

Malakar, и тук има от оная другата фотография
[smilie18]

Дата:   23-12-13 22:31

@Malakar - никога не съм претендирал да съм изкарвал пари от фотография. Споменах, че съм правил подобни неща като един вид "признат грях" (т.е. съпричастен съм в нещо, което тук критикувам). Самоиронията може да не се улови при отсъстващо чувство за хумор, а последното е мярка за интелигентност.

И героят в историйката не е "ваш" тарикат, от друга националност е и не е "тарикат", а високо интелигентен професионалист на който не само аз свалям шапка. И "чуждениците" не са герои в историята, а онези хора (биват нерядко и нашенци), които "разпознават" изкуство само чрез "сверяване на часовника". Или по "критерия" на петцифрените суми (те и онези в притчата платиха дори шестцифрени - за "изкуство").

Гледам, че доста си се бъзнал, ставаш агресивен и изпростяваш - недей така, Коледа иде! Пий една бира, отпусни се - да не си разваляме празниците!

[beer]

Дата:   23-12-13 22:41

something написа:

> Malakar, и тук има от оная другата фотография

Не си прав - тази колекция е на светлинни години от показаното в дискутирания сайт. Светлинни години в коя точно посока - е въпрос на гледна точка. Malakar смята, че сайтът е напред; други коментираха горе, че е назад. Светлинни години.

А аз се настройвам на празнична вълна - в петото измерение светлинните години не играят. В паралелните светове всеки си е напред за себе си и се радва на своята (представа за) Голяма Фотография.

Наздраве!
[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »