Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Bulgarianphotographynow
Автор: Digitalgab   
Дата:   20-12-13 13:36

Bulgarianphotographynow, това е някакъв сайт за фотография. Какво мислите за това, слушам сега радиото си запълва ефирното време с приказки за тоя сайт. Сериозно начинание ли е или някой търси популярност?

Отговори на това съобщение
 Re: Bulgarianphotographynow
Дата:   20-12-13 13:45

Като например това:

ВАСИЛ ИЛИЕВ
София, обичам те (и те искам гола) , 2008

http://www.bulgarianphotographynow.com/bg/Portfolio/sofia-i-love-you-and-i-want-you-naked

Автор: niki777   
Дата:   20-12-13 14:40

сайтът обединява изключително силни и времеемки проекти реализирани на световно ниво от много добри бг фотографи.

редно е да се подхожда с малко повече уважение към чуждия труд. [smile]

Автор: realnoncho   
Дата:   20-12-13 14:42

Добре де - като погледнеш сайта не можеш ли сам да отсъдиш за себе си? Според мен е доста приятен и може да се развива.

Дата:   20-12-13 14:44

Аха, много силен и времеемък проект:

http://www.bulgarianphotographynow.com/Media/Images/Veselina%20Nikolaeva/vesselina_nikolaeva_front.j...

Дата:   20-12-13 14:47

мхм, а невежеството е сила [smile]

Дата:   20-12-13 14:52

http://www.bulgarianphotographynow.com/Media/Images/misirkov%20bogdanov/missirkov_bogdanov_bright_fu...

Естетическо внушение пар екселанс.

Автор: pstoev   
Дата:   20-12-13 15:12

Страхотен проект, браво на http://www.bulgarianphotographynow.com/bg

[smilie24] [smilie24]

Автор: marchello   
Дата:   20-12-13 15:15

[smilie23] [smilie2]

тази тема говори само за нейния автор.

Дата:   20-12-13 15:16

Като цяло пак не разбирам за какво е тази тема?

Ясно е че в интернет всеки трябва да си филтрира съдържанието според това което харесва и че няма как всичко в определен сайт да ти харесва. Ама това да пускаш тема колко много не ти харесва?
Има още хиляди страници, които не ми харесват на мен, но не пускам по тема за тях - просто не ги посещавам.

П.П. marchello [smilie24]

Публикацията е редактирана (20-12-13 15:18)

Дата:   20-12-13 15:23

Аз не съм голям фотограф, но много пъти ми се е случвало на живо да гледам хора да вдигат и насочват апарати натам, където никога не бих го направил. Нека се чудят какво да снимат, Господ е дал свобода на всички да дишаме и да гледаме.

Публикацията е редактирана (20-12-13 15:25)

Автор: satyno   
Дата:   20-12-13 15:25

Разглеждайки въпросния сайт и фотографиите на тези, които го защитават, ми се струва, че те имат повече право да присъстват в него, отколкото някои автори в http://www.bulgarianphotographynow.com . Което говори добре за съфорумците, но зле за проекта.

Дата:   20-12-13 15:32

На мен ми харесва като идея, въпроса е дали и как ще се развие.
Като цяло всяко начало е трудно и освен това доста фотографи не биха споделили свободно нещата си в такъв сайт, което ограничава възможностите малко или много.

Автор: stoychev   
Дата:   20-12-13 17:05

хора, чиито представи за фотография и изкуство (и всичко около него) се отнасят за някъде към 1970-та и то едва до западната граница на източния блок, да не се излагат като дават коментари за подобни проекти. а именно опит да се съберат неща на съвременни (не в широкия смисъл на нови, а по-скоро contemporary) български фотографи. [smilie24]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-12-13 17:49

И каква е идеята? Като чуя проект и ми се драйфа. Просто усвояване на едни пари по разни социал(истически)ни и други програми. Например снимки за спомен от село Горно Уйно с много обяснителен текст.
Ако този сайт с тези изключителни снимки е партньор на Градска художествена галерия, за да интегрира(каква дума) фотографията(явно е от бежанската вълна , та да се интегрира), то ни е спукана работата.

Ако е фотография, то тя трябва сама да говори на драгия зрител и да бъде силна. Може би не разбирам от "модерно" изкуство и "проектирана" фотография, знам ли?[smilie8]

Автор: Malakar   
Дата:   20-12-13 18:08

Мда, не разбираш

Дата:   20-12-13 18:14

А, ти какво ще кажеш за сайта? Или е по-лесно да мучиш?

Автор: Malakar   
Дата:   20-12-13 19:04

Към ГОСПОДИН: На теб каквото и да кажа, все ще е тая, ти ги разбираш много нещата, съдейки от виртуалното ни "познанство", базирано на мненията ти във форума.

И все пак ще си кажа мнението: тези серии са плод на вълненията и душевните нагласи на авторите, които са имали свободата да се изразят свободно. Проучвали са и са работили дълго време, за да видят творбите им бял свят. Някой ми харесват повече от други, но всички имат уважението ми заради подхода си към фотографията. Това не е фотография, която се показва заради рейтинг или пък в онлайн среда. Основната и цел е да стои в галерии, салони на изкуствата, институции, частни колекции и т.н. Доколкото аз съм запознат проектът е без каквито и да е спонсори и е плод на добрата воля и желание на организаторите, това по повод усвояването на някакви средства... А че в България, а и не само има хора, които не говорят този визуален език, е пределно ясно. В този форум съм виждал как Рейн 2 на Гурски е яко оплюван. За това просто няма какво да се каже.

Автор: mirmiracle   
Дата:   20-12-13 20:22

Само ще кажа, че г-н ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ малко се е заблудил, като е поставял коментар под снимките си. Прилича ми на гнусна пропаганда цялата тази серия с коментарите. Предполагам, че е фотограф в някоя от големите медии. [smilie21] [smilie21] [smilie21] Но все пак ако всичко е било както трябва е нямало да вземе нито една награда [smilie23]

Публикацията е редактирана (20-12-13 20:26)

Дата:   20-12-13 20:46

Malakar [smilie24][smilie24][smilie24]

mirmiracle, пиленце, ти знаеш ли къде е сирия на картата?

войнствената простащина и надменното тесногръдие са кофти комбинация [smilie2]

Автор: mirmiracle   
Дата:   20-12-13 20:58

Знам къде е Сирия и за разлика от теб не се информирам от БТВ и 24 часа. Гледал съм много репортажи и филми за Сирия, тъй като според мен в близко бъдеще ще се запознаем много добре с американо-арабско-израело-катарските наемници. Тогава много хора като теб ще запеят друга песен, но значение тогава няма да има.

Дата:   20-12-13 21:08

Malakar, никога не съм разбирал хората, които без да са погледнали човека в очите си вадят грандиозни заключения за него.
Сега по витиеватитите ти умозаключения.
Излиза, че снимките за спомен в този сайт са с някакво си неземно внушение и онлайн потребителите не са дорасли за такъв мега-супер ПРОЕКТ, та трябва да окупират изложби и галерии, за да доказват или показват примитивизма и бездарието си, облечени в "купешките" слова произнасяни от Хаджимишев например. Това няма да помогне нито на въздигането на фотоизкуството в България, нито в т.н. международно признание.

Отделен е въпроса, кои точно са Никола Михов и Ивайло Стоянов, та да са с претенциите да журират и приемат ПРОЕКТИ? Разбира се , че ако сайта си е техен могат да правят , каквото си искат, но понеже претенциите са големи си мисля, че ако трябва да се прави популяризиране на фотографията в Градска художествена галерия, то тези снимки са доста години назад от показваното във Фотофорум , а да не говоря за Европа и света.

Автор: mmjm   
Дата:   20-12-13 21:16

Чии репортажи? Съдейки по горните тъпотии ти също си жертва на нечия нечиста пропаганда и явно не знаеш къде е Сирия. (малко по-древни са от египтяните, днес и едните и другите са един дол дренки, това не значи, че не трябва да бъдем хора.)

Дата:   20-12-13 21:27

Здравко, тук прекаляваш...
Не виждам никъде да пише, че това е най-грандиозният проект на света. Сайта е с много приятен дизайн, а съдържанието се прави от нас - хората са си писали, които иска да се включи да пише. Не виждам нищо грандоманско или дразнещо в цялата работа. Ако имаш нещо лично против хората, които стоят зад проекта това вече е друг въпрос, аз нямам представа кои са.

Дата:   20-12-13 21:40

Нончо, сайта изобщо не ме интересува с какъв дизайн е, а съм потресен от претенциите снимките да бъдат експонирани в художествена галерия за да ни "интегрират" с ...какво? Едва ли това са кадрите, които ще помогнат на гражданите да се насладят на фотоизкуството , посещавайки галерията в градината пред Народния театър. Помисли си.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »