Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся помощ относно компютърен(софтуерен) въпрос
Автор: katysty   
Дата:   05-12-13 22:59

Имам един стар лаптоп HP6720S, който по принцип си работи перфектно с Уиндоус 7.
cpu: Celeron 550 2.0 GHz
video: X3100 (Mobile Intel® 965 Express Chipset Family)
audio: Soundmax integrated digital hd audio
Ползвам Google Chrome, един ден видеотата в Youtube просто спряха да се възпроизвеждат нормално, започва веднага да сече, картината и звука забиват и целия уиндоус докато не ги спра. С Уиндоус 7 64 съм с последната версия на флаш. Изключвах вградения флаш на Хром, деинсталирах флаша на адоби, разлика няма все така. Инсталирах Opera и Firefox по същия начин се държат. А преди това не съм имал никакви проблеми. В IE обаче се възпроизвеждат нормално? Преинсталирах целия уиндоус, с последни версии на драйвъри и без никакви инсталирани приложения, започна да го прави същото на втория ден, което е най странното.
Също се появи и друг проблем, който преинсталация не оправи. Когато се опитам да отворя .exe файл диалоговия прозорец се появява за няколко секунди и след това автоматично сам се затваря и съответния .exe файл, който се опитвам да инсталирам изчезва. Направих втори акаунт, от него всичко се инсталира нормално без проблеми, но от основния не иска.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся помощ относно компютърен(софтуерен) въпрос
Автор: gogzy   
Дата:   05-12-13 23:04

На втория акаунт може би нямаш антивирусна?

Дата:   05-12-13 23:14

И на двата нямам, не ползвам от години и не съм имал проблеми досега, защото знам какво и къде отварям.

Автор: wafen   
Дата:   05-12-13 23:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: thexy   
Дата:   05-12-13 23:54

Дай десен дутон върху някое видео и виж дали не използваш HTML5.

Автор: e-mil   
Дата:   06-12-13 08:28

HTML 5 май трябва специално да го включиш в YouTube. И той не работи за всяко видео - иначе си е на флаш.

Виж дали браузерът не ползва хардуерно ускорение! Ако е така изключи го! Често прави мизерии.

Публикацията е редактирана (06-12-13 08:30)

Автор: didesignbg   
Дата:   06-12-13 08:37

Сложи си 32 битов уиндоус начисто. Този си го напълнил с вируси, а от 64 бита на тази машина няма никакъв смисъл, само я забавяш допълнително.

Автор: krach   
Дата:   06-12-13 09:00

Ако ти засича само при видео, е възможно самия лаптоп да е мръсен вътре. Ако има къде го закарай да ти го изчистят. Не винаги с духане в дупките помага, понякога вътре се набива плътна тапа м/у вентилатора и радиатора

Автор: ludiakolio   
Дата:   06-12-13 09:04

http://www.techhive.com/article/2025340/how-to-fix-jerky-youtube-video-in-google-chrome.html
[beer]

Автор: old_firehand   
Дата:   06-12-13 11:12

Уиндоус х64 се слага ако имаш RAM от 3 гигабайта нагоре...и си намери двуядрен процесор на старо ,този селерон е умряла работа
e-mil, wafen,didesignbg,krach [smilie24]

Публикацията е редактирана (06-12-13 11:39)

Автор: aeobs   
Дата:   06-12-13 11:30

[smilie25]

Публикацията е редактирана (06-12-13 11:33)

Дата:   06-12-13 11:39

вирусчета може и по мрежата да си ловиш,други съвети - спри си систем рестор,направи си виртуалната памет един размер например - мин.2048 -макс .2048 ,обнови си уиндоуса,виж си температурите на процесора като почне да насича,виж с process explorer дали ти се включва допълнителен сървис когато почне да ти насича

Дата:   06-12-13 12:41

didesign, за 5 години вирус не съм хващал.
Но понеже е възможно, преинсталирах с 32 битов уиндоус след формат, първите няколко часа беше добре, след това се получи същата ситуация. Както е и написано в първия пост.
old_firehand, рам-а е 3GB, като много рядко успявам да използвам и половината от тях.
За 32 и 64 бита не знам кое как е, но с 64 ми върви по-добре.

http://i.imgur.com/GmbC02Z.jpg

Сега направих сканове с няколко програми и едната изкара това, някой може ли да хвърли малко светлина и също с какво да го махна, че с съответната програма не става.

Дата:   06-12-13 13:43

пробвай със spybot search&destroy и super antispyware виж и някой от тези - http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/ ,може да пробваш и с вградения windows defehder

Публикацията е редактирана (06-12-13 13:46)

Автор: tyunkata   
Дата:   06-12-13 15:57

Подобни пробелми съм виждал при Chrome с по-слаби машини и вградения флаш плрйър на Chrome. Декативирай го позлвай инсталиран такъв като плъгин (от сайта на адобе). За вириси, хбаво е да ги нямаш. Това конкретно - пробвай го да го изчистиш с ADWCLEAN.

Автор: ivomorskiya   
Дата:   06-12-13 18:27

Изчисти лаптопа

Автор: Dalt   
Дата:   07-12-13 08:22

+1 за чистенето. Ако не е чистен отдавна, ще намериш едно компресирано парче прах дето е затапило радиаторната решетка.

Автор: krach   
Дата:   07-12-13 10:45

Ако все още имаш подозрения за вируси, макар че е малко вероятно след преинсталацията - пусни комбо фикс http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/
в работата това чисти в пъти по - добре от всякакви скапани програмки. Ако е много заразен е необходимо под сейф мод да влезеш и там да я пуснеш. Също така по време на сканирането трябва да спреш антивирусната (антивирусната слага под карантина някои файлове които смята за заразени и комбото не може да го изчисти). В службата при заразени компове (въпреки антивирусната) чистя с това.

Преди това може да провериш с програма до колко градуса ти загрява процесора и другите чарколяци. Подобна програма е EVEREST, разбира се има и много други.

Ако вече си проверил, че не загрява. Няма вируси. Остава да е проблемен харда. Дали лоши сектори, дали друго. Това може да го тестваш като си свалиш Hiren's boot CD. Бутваш през ЦДто след което от дос програм има много и различни програмки за чекване и оправяне на харда. Това което съм установил при по леки проблеми помага ето тази прогхрама HDAT2 Ако тя не помогне има и други които да тестваш.

Дата:   07-12-13 15:35

Направо ще го хвърля през терасата накрая. Всичко му работи, вътре е изчистен като нов, тествах процесор, памет, диск, преинсталирах различни оргинални дискове наново след формат, пробвах 64/32 бита, накрая даже Уиндоус 8 сложих, същата работа.
Но нещо друго интересно има, наскоро му смених оригиналния хард диск, който е добре, но вече беше малък.
Сега сложих стария хард диск, който така си стои с инсталирания уиндоус откакто съм го махнал и нямаше проблеми с възпроизвеждането.

Автор: imitev   
Дата:   07-12-13 15:51

Ако новият диск е ОК едва ли е от него..

Дата:   07-12-13 16:11

И аз така мисля, особено като не ми е правил проблем вече няколко месеца, за да кажем, че има някаква несъвместимост.
Ами то един начин остана да разбера, ще преинсталирам стария хард диск и ако не го прави остава да има нещо на D-то на новия диск, което трови цялата схема. Ама това е последното, което искам да правя, защото имам много информация, на която трябва да правя бекъп и няма гаранция, че като я върна проблема няма да се върне пак ако не знам какво и къде е из файлове, което може да прави проблем.

Автор: imitev   
Дата:   07-12-13 17:13

Всичко е строго индивидуално.

Явно ти го прави след някой ъпдейт....

Автор: halva   
Дата:   07-12-13 20:29

Не разбрах, като започне да ти "трови живота" това чудо - процесора товари ли се.
Като включиш "диспечера на задачите" - какво става...
Кой процес работи...

Дата:   07-12-13 20:40

Товари се да, в таск мениджъра браузъра отива на 100%, съответно и целия процесор и то от там идва цялото забиване на системата и на видеото. В момента в който затворя таб-а и веднага се оправя и процентите падат до нормални стойности. А в ИЕ 720p си върви без проблем на няма и 50% CPU.

Автор: halva   
Дата:   07-12-13 20:46

Имах подобен проблем.
Не можеха браузерите да зареждат "тъмбалнеймите" на някой видео файлове.
Решения дават и от Windows, но тогава го реших като заредих това - MediaPreviewSetup-64-en-US-1.3.1.343.msi.
Може да се изтегли от много места.
Пробвай, така и така си загубил толкова време, а това ще ти отнеме минута.[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »