Автор: мара
Дата: 28-11-13 11:05
ей, бяс ме фаща като гледам такива неща! пощръклявам...баси немукаета! да заегеш такава сграда и да строиш градинки кат на енекато градинката или новата витошка...или да туряш парапети кат онуй недоразумение в/у ларгото. това е да рамкираш шедьоври с пласмасови "златни" лайсни. да замениш оригинал за изрезка от списание с филмов герой...
имаше едно сдружение на историци и архитекти за опазване на облика на софия...ама съм му загубила дирите! бая време събирах разни ей такива места, ама просто нямам нерви да пробвам и да виждам как НИЩО не става. то и те май така, не знам какво е станало и с тях.
банята в овча купел е в подобно състояние, до нея е лепнат ужасно грозният завод за бутилиране и сичко е е една мизерия, комбинирана от рухнала красота и войнстваща грозота. и в банкя беше така, сега не знам как е. и централна баня пак е заегана...
в овчакупелската баня съм ходила кат малка, имаше и външни басейни с плажове. самата сграда и тогава не беше кой знае колко поддържана, имаше странни соц. приумици, но туй си беше козметично, винаги при желание можеше да се оправи...а ся кво ще може, не знам.
инак снимките - ми може и да са дразнещи, ама позволяват да се видят разни детайли и чисто документално си изпълняват функцията.
|
|