Автор: claudiolentini
Дата: 12-10-13 20:29
Здравейте приятели, ето какво пише в своя блог на италианският фотограф Settimio Benedusi, един от най-известните, колко критикуван, сред всички фотографи (и не само италиански).
С обичайната си арогантност и високомерие, искам да дам един ценен инструмент за оценка на работата си!
Ето как става: започнете със 100 точки, тези, които щедростта на уеб прави достъпни за всеки по подразбиране.
От тези 100 точки се приспадат 10 точки за всеки положителен отговор на следните въпроси .
в края вие ще знаете (с математическа точност!) стойността си като фотографи.
Почваме:
1.Подписате с името си на дъното на вашите снимки .
2.Имате в своя сайт фотографии, направени с HDR техника.
3.Вашият сайт има музика.
4.Направил сте снимки на голи жени, или по бельо, в изоставена фабрика или сграда.
5.Никога не сте продали една снимка за повече от 1000 евро.
6.В портфолиото си имате снимки на залези и/или маски във Венеция и/или котенца и/или с рибар с бръчки в чернобяло.
7.Имате по-малко от 50 книги за фотография у вас.
8.Написал сте по снимката си, фотоапарата и обектива с която е реализирана.
9.На сайта ви са публикувани фалшиви статии, с титла (другите не знаят, че те са фалшиви, вие обаче да: хайде, още 10 точки)
10.Ако сте отговорили положително на предишните девет въпроса и ако сте провеждал или имате намерение да провеждате семинар или уоркшоп губите не 10, а 20 точки, с които стигате директно до минус 10 .
Ето, това е всичко.
Определено не е шега.
Най-накрая имате основен инструмент за оценка на работата си: ФОТОМЕТЪР!
Извинете ми ако има грешки по превода
От доста време аз реших да не пиша върху визитките ми думата "фотограф" и май така ще остана за още дълго време.
И вие какво мислите драги колеги-приятели? Прекалена ли е арогантността на италианеца, или всеки един от нас има какво да мисли?
|
|