Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 24-70/2.8 Tamron(VC) vs Nikon
Автор: sthbg   
Дата:   25-09-13 01:17

Здравейте,
Понеже четох че са пускали тема спрямо CANON, да питам и Вашето мнение на NIKON към днешната дата:
1. Нов Tamron 24-70/2.8 VR
2. На старо NIKON 24-70/2.8

Кое бихте предпочели, ако няма да се снима Видео за NIKON FF ?

Отговори на това съобщение
 Re: 24-70/2.8 Tamron(VC) vs Nikon
Дата:   25-09-13 01:19

NB: Става дума за стабилизираната VC версия на Тамрон-а.

Публикацията е редактирана (25-09-13 01:21)

Автор: victory13   
Дата:   25-09-13 01:21

И защо трябва да се разбира, като нестабилизираната версия е по-добра [smilie8]

Автор: kvakioh   
Дата:   25-09-13 01:39

24-70/2.8 Nikkor.

Автор: LKanev   
Дата:   25-09-13 02:15

victory13, Tamron 24-70mm нестабилизиран няма.

Автор: gbdesign   
Дата:   25-09-13 02:26

Нов Tamron 24-70/2.8 VR
Имам нестабилизираният Tamron 28-75/2.8 и стабилизацията ми липсва, пък и ми трябва още малко по-къс, в широкият край. Nikkor с техните цени са се забравили, а обективите им се повреждат и ремонта им струва цяло състояние. Пък Tamron дават 5 години гаранция, срещу 2 на Nikkor!

Автор: pepi34   
Дата:   25-09-13 03:40

Кое би предпочел - Мерцедес или Опел?

Снимаш с Никон Д600. Ако си любител, може да рискуваш. Ако си профи - не се и замисляй. В нашата фирма има 2ма фотографа. Единият купува само Никор, другия експериментира с всичко що може - сигми, тамрони и т.н. Не става, безплатен обяд няма. Имаме никора в момента, имали сме и тамрона. Тамрона работи няколко месеца, после се видяхме в приключение. Не знам кой дава тая 5г гаранция, преди 3-4г. не беше така. Загуби фокус на 70мм ( а още като нов трудно ловеше фокус на контражур) , не можахме да го калибрираме и го продадохме с голям зор после.А освен това цветовете бяха прекалено топли, малко жълтееше направо. Не съм сигурен да не бъркам за модела с тия букви, навремето тамрона беше 850лв донесен отвън. Никора беше 2800 ако не се лъжа. Работи безотказно при много яко снимане вече 3-4г., преди няколко месеца го изпуснахме в един ресторант на килима. Нищо не се счупи, но избяга фокуса. Да ремонта е ужасно скъп, 700лв ни излезе, но го направиха като нов. Само че ние снимаме за пари и там шега не бива. А ти си прецени за себе си :)

Пък и не само изработката, стъкларията е съвсем различна при двата модела. А това е от значение. Купи си едни пластмасови цайси от 15 кинта, пробаи и едни истински 250 и виж как виждаш. И при обективите е така - важно е какво вижда фотоапарата. Ше ме извиняват привържениците на евтинките имитации, но като видя фотограф с Тамрон, Сигма и още една 2 подобни марки, даже не гледам модела на фотоапарата.

Автор: LEONIK   
Дата:   25-09-13 04:29

pepi34,
Далеч не всички са с твоите възможности!

sthbg,
Tamron 24-70/2.8 VR е чудесен обектив, особено за парите си! Гаранцията е наистина 5 години и е валидна в цял свят.
Някой може ли да ме убеди, че като струва 3 пъти повече, никонското стъкло е 3 пъти по-добро?

Автор: pepi34   
Дата:   25-09-13 04:52

Да за парите си е чудесен, но не става за професионална работа, там където трябва да разчиташ на него на макс и голямо натоварване.Не е особено подходящ за репортажи. За фотосесийки и любителски снимки, слабо натоварване и безрискови ситуации е супер.

За Никонското, не знам дали 3 пъти е разликата, но е значителна и осезаема. При внимателно вглеждане на професионален монитор, картинката е съвсем различна. На монитор за 400лв или на нотбука няма да се види вероятно.

За възможностите - Не става въпрос за мен, Автора снима с Никон Д600, не с Д40 например.Има значение :) Ако искате да снимате с евтини стъкла има доста обективи от по старите модели, които дават много хубава картинка( зависи какво се снима). Има и много твърди обективи, които не са никак скъпи. Вариото е най-капризния вид обектив. Защото се иска много от него - иска се качество при различно разстояние между групите лещи и при различни условия. В това отношение твърдите обективи имат огромни предимство. Даже и евтините твърди, даже и имитациите са по-добрия вариант от варио. Е ще имате други ограничения, ама то вечна угодия няма :)

Автор: marrio31   
Дата:   25-09-13 06:26

pepi34 бъркаш модела.тоя тамрон е към 2000лв,поснимах малко с него за проба на миналия фф фест,доста е добър,но и цената се доближава до никора,някои хора избират него заради стабилизацията..аз предпочитам все пак фирмения[smile]

Дата:   25-09-13 07:52

Аз лично съм имал огромни проблеми с 3 последователни бройки на 17-55/2.8 нестабилизирана. Общо 5 пъти бяха в сервиза и така и не се разбраха с фокуса на D90. Имах 24-85 VR, но искам нещо по-добро като изработка, качество на изображението и по-бърз фокус.
За твърдите - то май 28/1.8G само става, дето е за по-прилични пари, ама като се има предвид, че продадох 24-85 VR и имам още средства реших да се метна направо при 24-70/2.8.
Та затова питам как е с новия Тамрон от практическа гледна точка - ревюта много, но на практика нещата винаги са други, пък и цената на новия е в пъти този, с който съм имал грижи.

Публикацията е редактирана (25-09-13 07:55)

Автор: victory13   
Дата:   25-09-13 09:30

Е да, горе съм се объркал със съвсем друг обектив [smilie23].
Понеже обаче миналата година по това време бях в аналогична ситуация, и търсех нещо между 30 и 70мм за Никон, ще споделя крайното ми решение, до което така и не се стигна да реализирам.
Избрах Тамрон 28-75/2.8 след обстойно четене, като навсякъде единствения недостатък беше че не е пригоден за професионална употреба. Стабилизация не ми трябваше при тяло кило и половина [smilie18] . С Д600 може да не е така обаче!
Обектива не го купих само и едниствено щото в магазинчето на Римската стена го нямаше, и не се знаеше кога ще го докарат.
Впоследствие всичките ми фул фрейм драми се разпаднаха, основно заради фактът, че употребявах профи тяло по смешен начин... което беше обида за тялото[smilie5] ... Това пък доведе до изпробването на новия базар [beer] .
За цената си обаче този тамрон няма аналог, така че не зле да го изпробвате все пак [shtrak] .

Автор: xm_style   
Дата:   25-09-13 09:59

Nikkor 24-120mm f/4G ED VR
хайде целувай ръка и бягай в магазина

Автор: vgramatikov   
Дата:   25-09-13 10:27

Никкор разбира :)

Автор: mitku   
Дата:   25-09-13 12:20

pepi34 [smilie24]

Nikkor [smilie24]

... иначе всеки може да си чупи главата докато достигне и сам до същия извод, по трудния начин, като първо се набута с една камара 3-рд парти заместители. [smilie7]

Автор: chukov   
Дата:   25-09-13 15:32

Сега го сравнявах с 24-70 /2.8 Канон

Предимства: стабилизация, Тамронът е осезаемо по-остър на 2.8

Минуси: винетира повече, картинката е по-контрастна, и не е прахозащитен. Обективът е нов, на около 2 седмици и вече има прашинки по вътрешните лещи.

Дата:   25-09-13 16:14

Преди малко тествах в магазина Никона, Тамрона и Сигмата на 24-70/2.8.

Никона е адски тежък и тесен, направо ми трепери ръката като снимам. А защо ... са сложили зуум грифа толкова близо до тялото !?! Пробвах никонския 70-200/4 - еми там грифа си е където ми е най-удобно, ако че е пак по-тесен обектива.

Тамрона ми се видя бавен със фокусирането. Сигмата беше най-лека и удобна.

Отностно снимките на 2.8 - сега ги гледам на монитора и определено с Никонския обектив са най-добре. Явно ще го влача този боздуган като пранга с чантата.

Автор: sd   
Дата:   25-09-13 19:30

Аз най-накрая успях да разкарам боздугана и сега си чакам Сигмата.[cool]

Автор: vgramatikov   
Дата:   25-09-13 20:34

2.8 ците с интернален зуум са така. Кютуци...

Аз имам сега 70-200 2.8Л и 200 2.8Л мк2.

Вариото е ебаси топуза докато прайма е...като китак , само тубус и лещи голема красотия.....най си ме кефят старите нестабилизирани праймове...оптика и корпус + едно аф моторче.

Дата:   26-09-13 09:26

Ето вижте кроп 1:1 без никаква обработка директно конвертиран от RAW

http://colorspot.net/tamron_canon.jpg

Автор: testmaniac   
Дата:   26-09-13 09:40

Canon-a да няма проблеми с фокуса? Бора е със сходна острота и на 2-те снимки.

Дата:   26-09-13 09:42

Фокусирано е с лайф Вю за да се избегне грешка при фокуиране
Кадърът е правен с Марк 3

Забележи как светлината "залива" обекта на отворената бленда

Дата:   26-09-13 09:44

И да не се забравя, че канонския има нелинейно по отношение на фокусираните обекти поведение по цялата равнина на кадъра по

Дата:   26-09-13 09:47

Ето и лявата част на кадъра среда по вертикала

http://colorspot.net/tamron_canon2.jpg

Публикацията е редактирана (26-09-13 09:47)

Автор: gbdesign   
Дата:   26-09-13 11:00

Очевидно е че Canon-а маже и аберира повече от Taron-а. Сега ако някой направи аналогичен тест и с Tamron-и 24-70 и 28-75, както и Sigma и Nikkor 24-70, ще е чудесно. Щото едно е да си говорим глупости, как на единият "цветовете били по-хубави", пък друго е да видим резултати от реални тестове с едно тяло и заснет обект.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: