Автор: pepi34
Дата: 25-09-13 03:40
Кое би предпочел - Мерцедес или Опел?
Снимаш с Никон Д600. Ако си любител, може да рискуваш. Ако си профи - не се и замисляй. В нашата фирма има 2ма фотографа. Единият купува само Никор, другия експериментира с всичко що може - сигми, тамрони и т.н. Не става, безплатен обяд няма. Имаме никора в момента, имали сме и тамрона. Тамрона работи няколко месеца, после се видяхме в приключение. Не знам кой дава тая 5г гаранция, преди 3-4г. не беше така. Загуби фокус на 70мм ( а още като нов трудно ловеше фокус на контражур) , не можахме да го калибрираме и го продадохме с голям зор после.А освен това цветовете бяха прекалено топли, малко жълтееше направо. Не съм сигурен да не бъркам за модела с тия букви, навремето тамрона беше 850лв донесен отвън. Никора беше 2800 ако не се лъжа. Работи безотказно при много яко снимане вече 3-4г., преди няколко месеца го изпуснахме в един ресторант на килима. Нищо не се счупи, но избяга фокуса. Да ремонта е ужасно скъп, 700лв ни излезе, но го направиха като нов. Само че ние снимаме за пари и там шега не бива. А ти си прецени за себе си :)
Пък и не само изработката, стъкларията е съвсем различна при двата модела. А това е от значение. Купи си едни пластмасови цайси от 15 кинта, пробаи и едни истински 250 и виж как виждаш. И при обективите е така - важно е какво вижда фотоапарата. Ше ме извиняват привържениците на евтинките имитации, но като видя фотограф с Тамрон, Сигма и още една 2 подобни марки, даже не гледам модела на фотоапарата.
|
|