Автор: pepi34
Дата: 10-09-13 02:34
А за доверието...От както съм регистриран тук т.е от началото на 2005 г. съм направил няколко десетки покупки и продажби от форумци
Александър, от 2005 до сега нещата много се промениха. Най-вече потребителите, аудиторията и културата. Поради факта, че това е почти единствения базар за фото-техника втора употреба у нас, тука се нарегистрираха един куп търгаши и собственици на заложни къщи, който нямат нищо общо с фотографията. Аз познавам поне 10 такива, който с нищо не допринасят за фотографията, не са фотографи, не снимат. Единственото което правят е търговия и печалба за сметка на ФФ. Почти няма смисъл да се оплакваш от поредния търгаш, защото някои от тях имат по 10 профила, даже продават чрез подставени лица, за да заобиколят ограниченията налагани от Админите. И след като изгърми ще се потопи и ще си регистрира нов ник. Та в този смисъл, за автора и тези дето все още не са горели - за съжаление , вече не е това , което беше. Не се доверявайте на никого, освен на хора , който познавате отдавна или са регистрирани в ФФ отдавна и имат тук кореспонденция, снимки и история. Аз например не съм много доверчив - или купувам 100% ново или само на лична среща и проба от ръка. Без куриер. За дребни покупки - само среща в моя град, за по-големи - паля колата и отивам на място.
И да , както винаги, ощетени са готините и точните. Базара не е основното място, което посещавам, но би било разумно да се въведат някакви рестрикции. Например нови потребители ( или такива без инфо и снимки в профила), да нямат право да продават. Така малко ще се понамалят търгашите, но от некоректни не можеш да се предпазиш :)
|
|