Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ...Още един некоректен продавач в базара...
Автор: Aleksandr   
Дата:   10-09-13 00:28

Доста чаках да оборудвам едно тяло - да започна да снимам с не сапунер...и си поръчвам този:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=19348
Както виждате написал е "много малко използван" и състояние "отлично".
Получавам си обектива, от ЕКОНТ - нямаше тест и преглед, до сега всичко, което съм купувал е било точно по описанието си...абе вярвам им на съфорумците и не са ме лъгали, аз също тях. Случи се, че тъкмо го разопаковах обективчвто и трябваше да снимам едно познато дете на рождения му ден. Почнхах ,поритъмня, пуснах стабилизатора - няма, свалих снимките - що да видя - картината в центъра - що годе, настрани мазало. Да не ви отегчавам, но съм снимал преди няколко месеца с друга бройка от същия модел - разликата е огромна...
Обадих му се на човека по телефона другия ден да му съобщя, за резултата, а той ми казва, че обективът е на негов приятел, който няма регистрация във форума и щял да го на мери и да ме свърже...и т.н. Не се обади приятелят и на другия ден, звъня на продавача, който май се ядоса и започна не много любезно, и каза че търсел собственика...
И на следващия ден онзи също го нямаше, при което аз поисках да си му върна обектива, на което ми се каза "ама вие за сто лева ли сте".
Та така от 4-ти септември до ден днешен.
Обективът отива в сервиза за моя сметка, а вие уважаеми съфорумци се замислете преди да купите от operatora6810!

Отговори на това съобщение
 Re: ...Още един некоректен продавач в базара...
Автор: Патаран   
Дата:   10-09-13 01:00

Чакаме диагнозата на сервиза и евентуалната цена за ненужния ремонт на китов обектив за нахъсани любители на маркови пластмасови стъкла [smilie5]

Автор: aldygreen   
Дата:   10-09-13 01:16

Aleksandr написа:

> Доста чаках да оборудвам едно тяло
> - да започна да снимам с не
> сапунер...и си поръчвам този:
> https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=19348
> Както виждате написал е "много
> малко използван" и състояние
> "отлично".
> Получавам си обектива, от ЕКОНТ -
> нямаше тест и преглед, до сега
> всичко, което съм купувал е било
> точно по описанието си.

1. Нещо пречеше ли ти да си уточниш състоянието на обектива и евентуални ангажименти от страна на продавача?
2. Виждам, че и тук си икономисваш усилията, като караш всеки читател да зарежда ръчно линка. Ти икономисваш 10 секунди, а губиш на 100 души по 10 секунди.
3. Защо приемаш на "юнашко доверие" нещо си, което може и да е парче тухла?
4. Продавачи, които ги мързи да напишат подробно условията на сделката или (не дай си Боже) не желаят да публикуват актуални снимки, просто ги подминавам. И не питам за допълнителна информация. Зная, че като мене правят доста колеги тук.

Та не бъди толкова доверчив към "колегите съфорумци".

[shtrak]

Автор: ivjordan   
Дата:   10-09-13 01:32

Е, трябва да сме слепи, за да не признаем, че "новият" формат на базара в голяма степен стимулира измамниците и измекярите, но пък всички си имаме глави на раменете и е препоръчително да ги ползваме.
Според мен, при стария формат съществуваше много по-реална възможност за коригиране на продавача, но пък в сегашния вид, купувачът е този, който мисли и визема решенията.
Въпрос на вкус.
Така се случи във времето, че сключих няколко сделки при стария формат и там коментарите много ми помогнаха, дори в един от случаите свалиха цената вместо мен.
При новия формат имам само една сделка, но там цената си беше добра поначало.
Факт е, че новият формат е по-кофти и подпомага разни измамници, но така са решиили администраторите.
Ами, тяхна си работа, като не става, има и други места за пазаруване... Лошото е, че разни неопитни хора ще се хвърлят на кукичката на измамниците, а за това косвено са отговорни и администраторите. Дано спят добре с тази отговорност...

Дата:   10-09-13 01:38

Ами да. Ще се опитам да обясня. Не си спестявам усилията и съжалявам, че така се е разбрало, напротив, не желая да отегчавам читателите...
А за доверието...От както съм регистриран тук т.е от началото на 2005 г. съм направил няколко десетки покупки и продажби от форумци, отделно преди време от Аукро съм купувал поне по два пъти от Русия, от Украйна и от Полша! Никой не ме излъга до сега, нито аз някого...И като пише че е еди какво си...значи трябва да е такова...Е като аз не съм за сто лева, значи онзи е...Щом иска по тоя начин да ги изкара...Не трябва да има такива хора тук!
А за това, че вдигам шум за един китак...! Някои хора вървят нагоре, аз надолу...финансово...да е здраве...ще го преживея...но такива момчета трябва да се изнасят тук, да ги знаят всички...

Дата:   10-09-13 01:49

Да кажа и на Патаран. Не е това, преценил съм си точно кое ми трябва за най-малко пари...И се бях прицелил в онзи 18-105, но апарата ми трябва скоро, не мога да събера пари в този срок николко повече...Не мога да си позволя след като три десетилетия съм разчитал на СЛР и после на ДСЛР, да си държа турбосапунера и да съм спокоен във всички случаи...разликите са ми ясни, поне до колкото касаят моята фотографска дейност...

Дата:   10-09-13 02:07

ivjordan написа:

> Лошото е, че разни неопитни хора ще
> се хвърлят на кукичката на
> измамниците, а за това косвено са
> отговорни и администраторите.
> Дано спят добре с тази
> отговорност...

Какво са виновни администраторите, като колегите съфорумници, които са в ролята на купувачи, уговарят една търговска сделка "по подразбиране" и с едносрични постинги? За такива "сделки" във всяка търговска или външнотърговска фирма ще ги изхвърлят максимум на третия ден. Винаги има риск. И за продавача и за купувача. "ЕКОНТ" дават възможност за тест и преглед ПРЕДИ плащане. Това намалява рисковете поне 10 пъти. А иначе, мошениците трябва да се изобличават. Особено в базар на съмишленици, като този тук. Това спокойно може да става в основния форум. Една, две теми за правилната работа в базара никак няма да са излишни. Лошото е, че Чукча не е читател и все бърза за някъде другаде... [smile]

Публикацията е редактирана (10-09-13 10:33)

Автор: ivjordan   
Дата:   10-09-13 02:11

btw, тук не говорим за "търговски" сделки, но това е друга тема. Който разбрал, разбрал.

Автор: pepi34   
Дата:   10-09-13 02:34

А за доверието...От както съм регистриран тук т.е от началото на 2005 г. съм направил няколко десетки покупки и продажби от форумци

Александър, от 2005 до сега нещата много се промениха. Най-вече потребителите, аудиторията и културата. Поради факта, че това е почти единствения базар за фото-техника втора употреба у нас, тука се нарегистрираха един куп търгаши и собственици на заложни къщи, който нямат нищо общо с фотографията. Аз познавам поне 10 такива, който с нищо не допринасят за фотографията, не са фотографи, не снимат. Единственото което правят е търговия и печалба за сметка на ФФ. Почти няма смисъл да се оплакваш от поредния търгаш, защото някои от тях имат по 10 профила, даже продават чрез подставени лица, за да заобиколят ограниченията налагани от Админите. И след като изгърми ще се потопи и ще си регистрира нов ник. Та в този смисъл, за автора и тези дето все още не са горели - за съжаление , вече не е това , което беше. Не се доверявайте на никого, освен на хора , който познавате отдавна или са регистрирани в ФФ отдавна и имат тук кореспонденция, снимки и история. Аз например не съм много доверчив - или купувам 100% ново или само на лична среща и проба от ръка. Без куриер. За дребни покупки - само среща в моя град, за по-големи - паля колата и отивам на място.
И да , както винаги, ощетени са готините и точните. Базара не е основното място, което посещавам, но би било разумно да се въведат някакви рестрикции. Например нови потребители ( или такива без инфо и снимки в профила), да нямат право да продават. Така малко ще се понамалят търгашите, но от некоректни не можеш да се предпазиш :)

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   10-09-13 07:10

Стига бе хора ... Той си бил виновен, бил будала и т.н! Жертва виновна няма! Виновен е този, който нарушава закон, морален или реален такъв. Аз такива "търговци" ги бих баннал вовеки веков :D

Автор: deandim   
Дата:   10-09-13 07:49

за 2-3 лв отгоре-застраховка и преглед и тест....

Автор: k7   
Дата:   10-09-13 08:45

Автор: LorDDemoniC
Дата: 10-09-13 07:10

Стига бе хора ... Той си бил виновен, бил будала и т.н! Жертва виновна няма! Виновен е този, който нарушава закон, морален или реален такъв. Аз такива "търговци" ги бих баннал вовеки веков :D

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
пс. Супер много се дразня, че тук почти винаги се опитва да се изкара купувача виновен, за това, че продавача си е спестил нещо и му е през к.ра и само гледа да си вземе парите. Относно купувача : Винаги искай да има преглед на пратката, за всичко, еле пък за техника. Успех и не се доверявай вече толкова лесно. Както каза един колега по гора : Много води изтекоха от 2005 г. насам!!!

Автор: didesignbg   
Дата:   10-09-13 08:59

ivjordan написа:

> Е, трябва да сме слепи, за да не
> признаем, че "новият" формат на
> базара в голяма степен стимулира
> измамниците и измекярите...

[smilie24]
Очевидно това беше водещо при промяната не мога да си обясня защо.

Автор: ando   
Дата:   10-09-13 09:15

А той като не е за 100-те лева, защо не ти ги върне [smilie11]

На това му се казва хубава работа ...ама циганска.

Автор: phoenix9040   
Дата:   10-09-13 09:38

Щем не си доволен ,а той щом смята че обектива е ОК трябва да няма проблем да му върнеш обектива. Ако е коректен ,оттам нататък си е чиста проба мошеник. И нека всеки който пише глупости как ти не си направил еди какво си и еди какво си да знае ,че ако някой е решил да излъжи някой той ,ще го направи ако не по един то по друг начин. Затова драги съфоромници голямата работа визирам aldygreen.
Ако някой реши да те излъжи ще те излъжи. И само се радвай ,че досега не се е случило и не си попадал на човек ,а пък ти проверявай каквото искаш.

Автор: serjy   
Дата:   10-09-13 09:58

взимал съм неща от базара без опция за проба, когато става дума не нещо сравнително евтино, щото така доставката много натоварва. отделно, ако продавача ти се стори благонадежден, също. не мисля, че този който купува е виновен.

Автор: djfroggy   
Дата:   10-09-13 10:07

Автор: serjy
Дата: 10-09-13 09:58

"взимал съм неща от базара без опция за проба, когато става дума не нещо сравнително евтино, щото така доставката много натоварва"

Serjy, не е вярно. Питал съм изрично в Еконт, изобщо няма оскъпяване и стотинка за опцията преглед и тест!
Единствено наложения платеж оскъпява!

Дата:   10-09-13 10:11

е, не съм гледал в детайли кое ТОЧНО е оскъпява, но доставки с опция за преглед за ми два пъти по-скъпи, горе-долу.

Автор: turntablism   
Дата:   10-09-13 10:24

Не знам какво коментирате тук. Бяхме предупредени, това бе целта.

Благодаря Aleksandr . От тук нататък, който желае да търгува с operatora6810 , да го прави и обратно.

Автор: vgramatikov   
Дата:   10-09-13 10:30

Аз не виждам как "малко ползван" китак може да е с изтъранг ринг.
[smilie7]

Дата:   10-09-13 10:31

serjy написа:

> е, не съм гледал в детайли кое
> ТОЧНО е оскъпява, но доставки с
> опция за преглед за ми два пъти
> по-скъпи, горе-долу.

Защо говориш наизуст? Опцията "Тест и проверка до 15 минути" по никакъв начин не оскъпява доставката. Тук продавачът рискува да му подменят техниката, както наскоро стана с апарата 7D на protey. Кой е виновен в случая?

Автор: Pavlov   
Дата:   10-09-13 10:36

Aleksandr-е, по никакъв начин не оправдавам продавача. Постъпил е некоректно. Но ти не можеше ли да бъдеш малко по-предпазлив?...
Обявата е написана отблъскващо. "Продавачът" всъщност е един празен профил. Ами аз не бих купил нищо от такъв, дори и без твоето предупреждение.
Бил купил такъв - Обява за пример .

Дата:   10-09-13 11:07

айде моля без квалификации [smilie23]

ето, вчера взех едно обективче от еконт, с опция за преглед и тест, пратен до поискване, цена 15,43 лв. ако имам само доставка до поискване цената ми е 6-7 лв. става въпрос за леки неща 200-300грама.

Дата:   10-09-13 11:27

serjy
Ама забравяш да уточниш, че е имало обявена стойност и застраховка. Те струват пари, а не опцията "Тест и преглед". Ако protey не беше обявил стойността на апарата, марката и серийния номер, сега щеше да пие една студена вода. Да бъдем точни, защото пак някой друг ще ни е виновен за нещо.

Автор: vgramatikov   
Дата:   10-09-13 11:28

Автор: Pd
Дата: 10-09-13 11:01

1. Да се разглежда профила на продавача и активноста му
2. Внимателно да се разгледат снимките и ако няма да се изискват такива (Ако продавача е съмнителен)
3. Да не се купува техника без оглед/проверка и да не се заплаща ако няма такава.
-Огледа и проверката на обектив/камера да става с обектив/камера и да се обръща внимание на основните признаци за евентуални проблеми.
(Варио,Аф мотор,бленда,затвор,белези по корпуса,луфтове,чиста оптика,чиста и подържана техника,година на производство,серен номер и тнт)

Да се има в предвид ,че закупуването на техника втора ръка крие своите рискове. Няма вечни неща , може днес да си го купил и утре да ти се строши аф-мотора в ръцете...няма гаранция.

Само внимателния оглед,информация и преценка минимизират тези вероятности.

Масовото продаване/купуване на техника предполага каккто злупотреби така и появяването на по стари/некачествени/много ползвани продукти в базара.

Отговорноста е на купувача.
При невежество,лиспа на тест и оглед или липсата на познания да се направи този оглед,липсата на познания какжо купуваш и как го купуваш са за сметка на купувача.

Продавача не е виновен ,че продава стара техника без да упомене това. Купувача би трябвало да изисква тази информация ,тестови кадри или друго.

Това е свободен базар. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »